Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yurtdışında eğitim için dil sorunu çözülmeli

Bu haberin fotoğrafı yok
Yurtdışında eğitim için dil sorunu çözülmeli

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde seminer veren yurtdışı eğitim danışmanı Kemal Tatar, yurtdışında lisansüstü eğitim için yabancı dil sorununun halledilmesi gerektiğini söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrenci topluluklarından Uluslararası Ticaret ve Finansman Topluluğu ile Genç Liderler Topluluğu 5 Kasım 2015 Perşembe günü “Yurtdışında Kariyer” konulu bir seminer düzenledi.
Seminerde British Language Center Koordinatörü Selcan Ergün, Yurtdışı eğitim danışmanı ve SummerWorkand Travel program uzmanı Kadir Yörük, yurtdışı eğitim danışmanı ve yurtdışı dil okulları program uzmanı Kerem Tekin, yurtdışı eğiti danışmanı ve yurtdışı master programları uzmanı Kemal Tatar öğrencilerin sorularını yanıtladı. ANS kampüsünde bulunan Erdal Akar Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Yurtdışı eğitim danışmanı Kadir Yörük öğrencilere summerworkandtravel programı hakkında bilgi verdi. Yörük konuşmasında programın İngilizce öğrenme programı olmadığı ancak bilinen İngilizceyi geliştirme imkanı sunduğu uyarısını yaptı. Yörük konuşmasında “Kazandığınız parayla hayatınızı finanse edeceksiniz. Yeme içme, konaklama gibi masraflarınızı karşılayacaksınız. Bununla birlikte Amerikan Hükümeti size 25 gün ülke içinde gezme hakkı tanıyacak. Siz da haliyle paranızı gezmek için kullanacaksınız. Amerika’da bu programla gidebileceğiniz eyaletler ve şehirler sınırlıdır. Genellikle Amerika’nın doğu kıyılarına workandtravel için gidilir. Workandtravel programı son yıllarda Türkiye’de çok popüler olmaya başladı. Katılım sayısı oldukça fazla” dedi.
YAŞAYARAK ÖĞRENİLİR
Yurtdışı eğitim danışmanı Kerem Tekin ise yurtdışındaki dil okulları hakkında bilgi verdi. Tekin konuşmasında yurtdışında öğretilen İngilizce ile Türkiye’de öğretilen İngilizce arasındaki farkın yurtdışında yaşayarak öğrenme olduğunu söyledi. Tekin “Genelde biz Türklerin dil ile sıkıntısı anlamak ama konuşamamak. Orada İngilizceyi yaşayarak öğrendiğiniz için bu durum sizin konuşma pratiğinize çok faydalı oluyor. Bu bakımdan bizim programımız workandtravel programından biraz daha maliyetli bir program. Bu programla, İngilizcenizi geliştirirken birçok farklı ülkeden, birçok farklı kültürden de arkadaş edinmiş oluyorsunuz. Üniversitedeyken dil probleminizi halletmeniz size büyük katkı sağlamakta. Mezun olduktan sonra kendiniz de bir girişimcilik yapmak istediğinizde bu durumda hali hazırda yurtdışında da bağlantılarınız olmuş oluyor. Onun dışında da profesyonel ya da akademik anlamda size artı kazandırmış olur” şeklinde konuştu.
NOT
ORTALAMASINA DİKKAT
Yurtdışı eğitim danışmanı Kemal Tatar ise yurtdışında lisansüstü eğitim hakkında bilgi verdi. Tatar “Yurtdışında master için dil sorununuzu Türkiye’de halletmeniz size avantaj sağlar. Çünkü yurtdışında dil kurslarının maliyetleri Türkiye’dekine göre daha fazla. Yurtdışına akademik işler için gitmek istediğinizde yeterli puanınız yoksa önce dil kursuna gidersiniz. Yurtdışında master düşünen öğrenciler üniversiteyi bitirene kadar dil sorununu çözmeli. Çünkü yurtdışında İngilizce seviyenizi dünyanın, herkesin kabul ettiği bir sınav puanı ile belgelendirmeniz gerekiyor. Yurtdışında not ortalaması çok önemli. İyi bir ortalamanız olması gerekiyor. Bizim Türkiye’de pek umursadığımız bir mesele değil. Ama yurtdışında okullar 2,50’nin altındaki ortalamayı kabul etme eğiliminde değil. 3.00-3,50 arasında bir not ortalaması istiyor. 2.70 ya da 2.80 kabul edilebilir ortalamalardır. Ancak 2.50 ortamada size pre-master dedikleri master öncesi bir program veriyorlar” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti