Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yüzde 50 hayır oyu varken meşru bir anayasa olmaz”

“Yüzde 50 hayır oyu varken meşru bir anayasa olmaz”
"Yüzde 50 hayır oyu varken meşru bir anayasa olmaz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sultandağı İlçesi ve ilçeye bağlı Dereçine, Yeşilçiftlik beldeleri ile Yakasenek, Çukurcak, Karapınar, Kırca ve Çamözü köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinden sonra olduğu gibi referandum sonrasında da halkla temasına ara vermeyen, sorunları ve talepleri birinci ağızdan dinleyen Köksal, “Halkın vekili olma” sözünü tutuyor.
KANUNSUZ KARARLAR ALINDI
Anayasa değişikliği hakkında yorum yapan Milletvekili Burcu Köksal, “Köklü, nitelikli, hepimizin üzerinde görüş birliğine varabileceği bir anayasa değişikliğine ülkenin ihtiyacı vardır. Bu anayasa değişikliğiyle Türkiye Cumhuriyeti yönetilemez. Önümüzdeki günlerde bunun çok somut sonuçlarını göreceğiz. Dolayısıyla hem OHAL koşulları olacak, hem haksız bir süreçte referandum olacak, bütün bunlara rağmen vatandaşın en az yüzde 50’si ‘Hayır’ diyecek. Yüksek Seçim Kuruluna operasyon yapacaksınız, kanunsuz kararlar alınacak, o kanunsuz kararlara dayanarak anayasa değişikliğini meşru sayacaksınız. Dünyanın hangi demokrasisinde böyle bir süreç meşru görülür dünyanın hangi demokrasisinde? Bana bir örnek versinler” dedi.
CUMHURİYET VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Köksal, konuşmasına şöyle devam etti:
“Referandum sonuçları sonrasında köşemize çekilip bekleme gibi bir davranış içine girmeyeceğiz. 94 yıllık ulu çınarımız Cumhuriyet’e ‘Evet’ ve ‘Hayır’ oylarını veren vatandaşlarımızla sahip çıkacağız. Cumhuriyet ve demokrasi mücadelemizi vatandaşlarımızla sürdüreceğiz.”
Milletvekili Köksal, İhsaniye İlçesi’ne bağlı Akören Mahallesi’nde düzenlenen asker gecesine katılarak askere gidecek gençlere hayırlı tezkereler diledi.