Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zafer Haftası hazırlıkları tamam – Kocatepe Gazetesi

Zafer Haftası hazırlıkları tamam – Kocatepe Gazetesi
Zafer Haftası hazırlıkları tamam

Büyük Zaferin 91. yıldönümü nedeniyle yürütülen hazırlıkların tamamlandığını açıklayan Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, zafere yakışır bir kutlamanın gerçekleştirilmesi için çabaladıklarını vurguladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Zafer Haftası kutlama hazırlıklarını açıkladı.
SİLAH SANDIKLARI,
TOP MERMİLERİ TAŞINACAK
5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Zafer haftası etkinlilerine gelen katılımcılara Büyük Taarruz harekâtının hatırlatılması için kağnı ve demir tekerlekli at arabaları ile silah sandıklarının ve aslına uygun maket top mermilerinin taşınacağını söyledi. 25 Ağustos gecesi Zafer yürüyüşü etkinliklerinde giriş takımının önünde ışık şelalesi ve volkan gösterisi yapılacağını belirten Kuşçu; “Uğurlama noktasında ise lazer ve havai fişek gösterisi yapılacaktır. Savaş atmosferi oluşturabilmek için ses bombaları atılacaktır. Zafer yürüyüş yolu güzergahını aydınlatmak için 20 adet jeneratör ve yeteri kadar projektör temin edilmiştir.” dedi.
13 AYRI MOLA NOKTASI
Kocatepe’deki Atatürk anıtının aydınlatılması için üç adet aydınlatma platformu kurulacağını ifade eden Mehmet Kuşçu; “TEDAŞ yetkilileri ile görüşmeler yapıldı. Anıtın 200 metre yakınına trafo koymaları sağlandı. Buradan alınacak elektrikle anıtın aydınlatılması yapılacak. Ayrıca yedek olarak jeneratör bulundurulacak. Zafer yolunun büyük oranda aydınlatılması sağlanacak. Zafer yolu boyunca 13 ayrı noktada mola noktaları oluşturulmuş bu noktaların aydınlatmaları, temizliği yapıldı.” diye konuştu.
ŞEHİTLER ORMANINA FİDAN DİKİLECEK
Beş mola noktasında stant oluşturularak buralarda ücretsiz broşür, su, ayran, yiyecek, kaşkol, kalpak ve meşale dağıtımı yapılacağını bildiren Kuşçu; “Mola noktalarına bilgilendirme panoları, ışıklı panolar, pergola kamelya, piknik masaları, çöp kovaları konulmuştur. Resimli ve ışıklı panoların bakımı yapılarak aydınlatmalarını yapacak firma ile anlaşma yapılmıştır. Çakırözü köy meydanındaki ve yürüyüş yolunda misafirlerin oturması için banklar getirilerek mevsimlik çiçekler dikilecektir. 26 Ağustos Pazartesi günü yörenin doğal türleri olan Ahlât ve Böğürtlen fidanları ile Kurtuluş Savaşı Şehitler Ormanına fidan dikimi yapılacaktır. Bu alan Şuhut’tan gelen yol ile Büyükkalecik’ten gelen yolun birleştiği noktayı kapsamaktadır.
KOCATEPE’DE 4 TUVALET
3 NOKTADA ÇAY SERVİSİ
26 Ağustos Tabiat Parkındaki halı sahada futbol ve 6 adet tenis kortunda tenis müsabakaları yapılacağını bildiren Kuşçu şöyle konuştu: “Ödül töreni Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ve protokolün katılımları ile Şuhut Belediyesi Şehir Stadyumunda gerçekleştirilecektir. Şehitliklerin bakımı yapılmış mevsimlik çiçekler dikilmiştir. Kocatepe Anıtının bulunduğu noktaya 4 adet tuvalet yapılmıştır. Yol kenarındaki inşaat atıkları kaldırılmıştır. Mola noktalarındaki otlar temizlenmiştir. Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği yakınındaki 3 kişilik tuvalet hizmete alınmıştır. En az 3 noktada çay servisin yapılacak.”
Burcu AYDIN