Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zafer Havaalanı’nda ölçüm çalışmaları başladı

Bu haberin fotoğrafı yok
Zafer Havaalanı’nda ölçüm çalışmaları başladı

Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’a hizmet verecek Zafer Bölge Havalimanı’nın yapılacağı Altıntaş’ta çalışmalara hız verildi

Türkiye’nin ilk bölgesel havaalanı olacak Zafer Havaalanı’nın yapılacağı alanda ilk çalışmalar ölçümlerle başladı. Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine ulaşım hizmeti vermek üzere inşası planlanan Zafer Bölge Havalimanı ile ilgili olarak Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde de hazırlıklar ilk çalışmalarla sürü-yor. İhaleyi alan İÇTAŞ firması çalışanları, havalimanının yapılacağı alanda ölçüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
50 milyon euro bütçe ile yapılması planlanan Zafer Bölge Havalimanı, 20 bin metrekare terminal binası, 3 bin X 44 metre pist, Apron, bağlantı taksi yolu, kule, itfaiye garaj binası, giriş kontrol binası, Apron bariyer binası ve çevre güvenlik yolundan oluşuyor. Proje özelliği itibarıyla Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli olarak anahtar teslimi Türkiye’de ilk proje olma özelliği taşıyor. Bakanlığın bugüne kadar gerçekleştirdiği YİD projeleri hep dış hatlar terminali ve iç hatlar terminali şeklinde projelendirildi. Anahtar teslim havalimanı ise Zafer Havalimanı ile ilk olacak. Aynı tarzda yapılacak ikinci proje ise 2011 yılında iha-leye çıkacak olan Çukurova Havaalanı.
Zafer Havalimanı Projesi için 36 ay öngörülmesine rağmen firma yetkilisi İbrahim Çeçen, açılışın daha erken yapılabileceğini söyledi. Çevre ve Orman Bakanlığı ile firma ortaklaşa bölgede yeşil bir cazibe merkezi de oluşturacak. Uşak-Banaz bağlantısı 34 kilometre yol duble hale getirilecek. Havaalanı Banaz Termal Turizm Bölgesine de duble yolla bağlanacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti