Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ZAFER HAVALİMANI VE THY’NİN BONKÖR YÖNETİCİLERİ

Türk Hava Yolları (THY), üst düzey yöneticilerinin yaptığı 1 yıllık harcamayı açıklamış. Gazetelerde yer alan haberlere göre Türk Hava Yolları yöneticilere bir yılda 19 milyon 466 bin TL harcama yapmış.
THY ile ilgili olarak aşağıdaki haberi okurken Afyonkarahisar Zafer Havalimanı’nın yeniden uçuşlara açılması için çekilen çile (!) aklımıza geldi.
Hatırlayınız; son birkaç ay içerisinde Afyonkarahisar protokolü topluca THY yöneticilerini ziyaret etmişlerdi. Bu ziyarette Zafer Havalimanının yeniden seferlere açılmasının hem ilimiz hem de komşu illerimiz olan Uşak ve Kütahya illeri açısından ne kadar hayati önem taşıdığı anlatılmaya çalışılmıştı.
Afyonkarahisar heyetinin şahsi kefaletleri ve Afyonkarahisar iş dünyasının fedakârlıkları ile “tam kapanma” dönemi sonrasında Zafer Havalimanı’ndan İstanbul’a uçuşların yeniden başlayacağı müjdesi verilmişti.
Bu “müjde” sürecini biz burada birkaç cümle ile “özetleyivermiş(!)” olsak da bu sürecin birçok detayı olduğu biliniyor. Şimdi o kısımlara girmeye gerek yok. Ama bu konuda kişisel ve kurumsal olarak büyük fedekarlıkların olduğunun bir kez daha altını çizelim.
***
Hasılı kelam, uçuşların başlaması için Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ın bilet alması konusunda ısrarcı olan, hatta ilimiz temsilcilerine kök söktüren THY yöneticilerinin aslında ne kadar “bonkör” olduklarını öğrenmiş olduk bu haber sayesinde.
Başta ilimiz olmak üzere bölgemize çakılan “Zafer” kazığının (!) daha uzun süre erimeyeceği ortada.
Bu konuda Kocatepe Gazetesi’nde son 15 yılda yer alan haberleri yanyana koysak buradan İstanbul’a yol olur. Neyse…
“Bu ne yaman çelişki?” dedirten haberi sütunlarımıza alıyoruz ki, herkes kendi yorumunu kendisi yapsın. İşte o haber:
***
Kuruluşun faaliyet raporuna göre, THY ve raporda adı verilen bağlı 2 şirketteki yönetim kurulu üyeleri ile üst düzey yöneticileri için 2020’de maaş ve diğer olanaklar dahil, toplam 19 milyon 466 bin 996 lira harcandı.
THY, her bir üye ve yöneticiye yapılan ödemeleri ise açıklamadı. Raporda yer alan “kurumsal yönetim uyum” skalasındaki “Yönetim kurulu üyeleri ve idari sorumluluğu bulunan yöneticilerine verilen ücretler, yıllık faaliyet raporunda kişi bazında açıklanmıştır” hanesine “kısmen” notu düşüldü ve “kişi bazında değil toplam harcama açıklanmıştır” ibaresi eklendi.
THY’nin, skaladaki “kişi bazında yapılan harcama” maddesine karşılık düştüğü not şöyle: “Yönetim kurulu üyeleri, genel müdür ve genel müdür yardımcılarına ödenen ücret ve ikramiye dahil tüm menfaatlerin toplamı yıllık faaliyet raporunda toplam olarak paylaşılmış olup, kişi bazında açıklanmamıştır.”
THY ve bağlı 2 şirketin yönetim kurulunda 22 yönetici var. Ancak 3 isim birden fazla yerde görev aldığı için toplamda 3 şirkette 19 ayrı isim görev yapıyor. Böylece rapora göre 19.5 milyon 19 kişiye dağıtılmış oldu.
Yöneticilerine 1 yılda yapılan yaklaşık 19 milyon 466 bin 996 liralık harcama için de raporda, “Ödenen ücret, ikramiye, kullanımları için tahsis edilen araçlar ve iletişim harcamaları dahil tüm maddi menfaatlerin toplamı” ifadesi kullanıldı. Huzur hakkı almayan yönetim kurulu ve icra kurulu üyelerine ayrıca her 3 ayda bir net maaş üzerinden brüt ikramiye ödendiği de belirtildi.
Raporda, “İcra kurulu ve yönetim kurulu üyelerine net ücret üzerinden ödeme yapılmaktadır. Huzur hakkı verilmemektedir. Ayrıca her üç ayda bir aylık net ücretleri tutarında brüt ikramiye ödenmektedir” denildi. İlker Aycı’nın başında olduğu THY’de 9, bağlı şirkette ise 6 yönetim kurulu üyesi bulunuyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti