Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zafer Kent Ormanı, dağcıları sevindirdi

Zafer Kent Ormanı, dağcıları sevindirdi
Zafer Kent Ormanı, dağcıları sevindirdi

Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü Başkanı Akif İşbilir, dün yazılı bir basın açıklaması yaptı. İşbilir, dağcıların spor faaliyetlerini sürdürebilecekleri bir alan olduğunu belirtti

İşbilir yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübünün hizmet binası olan AFDOS Doğa Evi’nin açılışına göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Sizlere geçtiğimiz Pazar günü tanıtımı yapılan Zafer Kent Ormanı ile ilgili bazı gelişmeleri duyurmak istiyoruz. Zafer Kent Ormanı şehrimize özellikle Doğa Sporları konusunda pek çok imkan kazandırmıştır. Zafer Kent Ormanı içerisinde yer alan ve AFDOS sporcuları tarafından yapılan Kaya Tırmanış Bahçesi ile birlikte ilimizde kaya tırmanışı yapılacak bir alan ortaya çıkartılmıştır. Ormanda Kaya Tırmanışından başka, Doğa Yürüyüşleri, Oryantiring, Yamaç Paraşütü, Dağ Bisikleti, Kampçılık gibi faaliyetler yapılabilecektir. Kulübümüz bu tür faaliyetleri gerçekleştirmek için çalışmalara başlamıştır.
“Oryantiring eğitimiz düzenlenecek”
“İlk olarak kulübümüzde bir Oryantiring eğitimi düzenlenecektir. Oryantiring; Doğada pusula ve harita yardımı ile yürüyerek veya koşarak hedefe ulaşma sporudur. Verilecek eğitimin ardından ilimizde Ulusal çapta bir Oryantiring yarışması düzenlenmesi için hazırlıklarımız başlamıştır. Oryantiring sporu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda ek ders olarak programa alınmış bir spordur. Bu spor çocuklarımızın çok hızlı düşünme ve karar verme yeteneğini geliştirecek ayrıca yürüme, koşma şeklinde yapıldığı içinde bedensel kapasitelerini artıracak özel bir spordur. Her yaştan insanın hatta engelli insanların bile yapabileceği bu sporda yürümek dışında bir koşul yoktur. Kısa süren bir eğitimle harita ve pusula kullanmayı öğrenen herkes bu sporu yapabilmektedir.
“Pazar sabahları Doğa Yürüyüş faaliyetleri yapılacak”
Bir başka faaliyet olarak Zafer Kent Ormanında Pazar sabahları kulübümüz tarafından Doğa Yürüyüşleri düzenlenecektir. Her yaştan insanın rahatlıkla tamamlayabileceği parkurlarda yapılacak Doğa Yürüyüşleri için Hamidiye Mahallesi Kızılburun Mevkiindeki AFDOS Doğa Evi’nden bilgi alınabilir.
“Herkesi bekliyoruz”
Dikkat çekmek istediğimiz diğer bir konu ise şehrimizde spor amaçlı koşu yapan çok sayıda insan bulunmakta, bunların bir kısmının asfalt ana yollar üzerinde koşu yapmakta oldukları görülmektedir. Sert zeminlerde yapılan koşu ve yürüyüşlerde sakatlanma riski çok fazladır. Trafik içinde yapılan spor faaliyetlerinde kaza riski çok fazla olup yola yayılan egzoz gazları da sporcuları olumsuz yönde etkilemektedir. Bu tip yerlerde spor faaliyeti yapan insanları AFDOS Doğa Evi önünden başlayarak Zafer Kent Ormanı içlerine uzanan Doğa Sporu Parkurunu kullanmaya davet ediyor, koşu ve yürüyüş