Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zafer Yolu’na şehit çeşmesi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Zafer Yolu'na şehit çeşmesi

İl Çevre ve Orman Müdürü Rahmi Bayrak Zafer Haftası hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürdüklerini bildirdi

25 – 30 Ağustos 2011 – Zafer Haftası kutlama törenlerinin ilk günü her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve yoğun katılımın yaşandığı ‘’Zafer Yürüyüşü’’ kapsamında; gelen ziyaretçilere en iyi hizmetlerin sunulması ve yürüyüş yolundaki imkanların artırılması amacıyla, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından çalışmalara devam ediliyor.
İl Çevre ve orman Müdürü Rahmi Bayrak, Çakırözü Köyü’nden başlayarak Kocatepe Anıtı’na ulaşan Zafer Yolu çevre düzenleme çalışmaları kapsamında; 12 km yol boyunca 13 ayrı noktada, mola noktaları oluşturularak, bilgilendirme panoları, ışıklı panolar, pergola, kamerya, piknik masaları, çöp kovaları yerleştirilmesi çalışmaları devam ettiğini bildirdi.
Zafer Haftası’na yönelik çalışmaları anlatan Müdür Bayrak şunları söyledi:
“Çakırözü Köyü toplanma yerinden – Protokol Uğurlama Yeri’ne kadar güzergah üzerinde, çevre temizliği, boya badana, ağaçlandırma çalışmaları devam etmektedir.
Yine buradaki çevre düzenlemesi kapsamında; Çakırözü ilk toplanma yeri ilköğretim okulu önünde oturma bankları, çöp kovaları, ahşap çiçeklikler yapılarak alanda çevre düzenlemesi yapılmakta olup, tüm çalışmalar sonucunda Zafer Yolu mekansal ve peyzaj anlamında zenginleştirilecektir.
25 Ağustos 2011 günü Şuhut’ta organize edilen Kültür ve Sanat Şenliği kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Zafer Yürüyüşünün yapılacağı ve mülki erkan ile vatandaşların yoğun ziyaret akınına uğrayacağı Zafer yolunda bulunan Şehit Nafiz KAPIKAYA çeşmesi yeniden yapılıyor.
Cumhuriyet dönemi şehitlerimizden olan 1957 Şuhut İlçesi Çakırözü Köyü doğumlu Jandarma Er Nafiz KAPIKAYA 30.05.1978 tarihinde Suriye sınırında Şanlı Urfa’da görevi sırasında kaçakçılarla çıkan çatışmada şehit olmuştur. Şehidimizin anısına kötü ve harap görünen çeşme yeniden yapılarak etrafı pergole, piknik masası, çöp kovası, bilgilendirme levhası ile düzenlenerek, Zafer Yürüyüşü programına yetiştirilecek ve hizmete açılacaktır.
Yol boyunca ve Kocatepe Anıtı etrafında yangın tehlikesi ve görsel kirlilik oluşturan yabancı otların temizliği ile fidan dikimi yapılarak yeşillendirme çalışmaları sürdürülmektedir.” (Kocatepe)