Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zafer yolunda, Kahramanların izinde – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Zafer yolunda, Kahramanların izinde

Afyonkarahisar’da ‘Büyük Taarruz’un 89’uncu yıldönümü kutlamaları büyük bir coşku içinde başladı. 25-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Zafer Haftası kutlamaları kapsamında 8’inci kez düzenlenen 14 kilometrelik ‘Zafer Yürüyüşü’ Şuhut ilçesinin Çakırözü köyünden başladı. Türkiye’nin çeşitli illerindeki üniversitelerden öğrenci ve vatandaşların katıldığı yürüyüşü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu başlattı

Törenler ilk olarak Şuhut Atatürk Stadı’nda Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Buradaki törenlere Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekilleri Halil Ürün ile Ahmet Toptaş, İkmal Komutanı Tuğg. Veli Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Hava, Deniz ve Jandarma Genel Komutanlığı temsilcileri ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yüzlerce kişi katıldı.
Şuhut Atatürk Stadı’nda başlayan kutlamaların açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yok edilmekle karşı karşıya bırakılan Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal’in topladığı ordularla yeniden güç kazandığını ve Kocatepe’den verilen taarruz emriyle, zafere ulaştığının söyledi.
Her ilden şehit var
Çanakkale Savaşı’nda 250 bin şehit verildiğini hatırlatan Balkanlıoğlu, şöyle dedi: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Tüm şehitlikleri gezdim. Orada, Hakkarili, Diyarbakırlı, Bingöllü, Tuncelili, Afyonkarahisarlı şehitler koyun koyuna yatıyor. Bu da bu vatanın nasıl kazanıldığının bir göstergesidir. Bu güzel yurdumuzun kurtuluşu için Anadolu’nun dört bir yanından gelenlerin nasıl bir ruh içinde oldukları görsünler. Bu ruhu 89 yıl sonra yeniden yaşamak için buraya toplandık. Hepiniz bu kutsal topraklara hoş geldiniz. Allah bir daha bu millete Kurtuluş Savaşı göstermesin.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Balkanlıoğlu, birlik ve beraberlik ruhunun kaybolmaması gerektiğini, bu ruhu bozmak isteyenlerin de emellerine ulaşamayacaklarını belirtti.
Bedirhan Gökçe sahne aldı
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun konuşmasının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve Türk’ün var oluşunun anlatıldığı gösteri katılımcıların beğenisini kazandı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin tanıtım filminin izlenmesinin ardından sahneye çıkan Sanatçı Bedirhan Gökçe, günün anlamına uygun destanlaşmış türküler ve şiirler okudu.
Katılımcılar ve protokol mensupları saat: 01.00’de Atatürk’ün taarruz emrini verdiği 1874 rakımlı Kocatepe’ye Zafer Yürüyüşü için Çakırözü köyüne intikal ettiler. Araçlarla gidilen Çakırözü köyünde yapılan Kurtuluş Savaşı slayt film gösterilerinin ardından tüm katılımcılar ellerinde bayraklarla 14 kilometrelik Zafer yolunu yürümeye başladılar.
“Birlik ve beraberliğimiz bozulmayacak”
Çakırözü Köyü’nde yürüyüşü başlatan ve bir süre yürüdükten sonra havai fişek gösterileri izlenmesi için durulan bölgede katılımcılara hitaben konuşan Bakan Eroğlu, etkinliğe katılanların Zafer Haftası’nı ve Ramazan Bayramı’nı kutladı. Atatürk ve silah arkadaşlarının 89 yıl önce yurdumuzu düşman işgalinden kurtarmak için Çakırözü Köyü’nden Kocatepe’ye doğru kahraman ordumuzla yürüyüşe geçtiğini belirten Bakan Eroğlu, “Bildiğiniz üzere 26 Ağustos sabahı çetin bir mücadele sonucunda kahraman ordumuz düşmanı tarumar etti. 15 günün sonunda da Yunan ordusunu İzmir’den denize döktü. Gerçekten bu mutlu gün, bu güzel gün, İstiklal Harbi’nin bir başlangıcı olmuştur” dedi. Bu yıl Ramazan Bayramı ve Zafer Bayramı’nın aynı güne denk gelmesi nedeniyle çifte bayram yapma mutluluğunun yaşanacağını belirten Bakan Eroğlu burada PKK terör örgütünün saldırılarına da vurgu yaptı. 89 yıl önce kahraman ordumuzun düşmanı yurdumuzdan kovduğunu kaydeden Eroğlu, “Hiç kimse birlik ve beraberliğimizi bozamaz. Biz bu teröristlerin inlerini bulacağız gidip onları inlerinde vuracağız” dedi.
Kahramanların
duygularını hissetmek
Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından yürüyüşü başlattı. Saat 01.00 sıralarında başlayan Zafer Yürüyüşü, saat 05. 00 sıralarında Atatürk’ün ‘Büyük Taarruz’ emrini verdiği Kocatepe’de sona erdi. yürüyüş sonunda sabaha karşı Kocatepe’de etkinlikler gerçekleştirildi.
Kocatepe’deki etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Kocatepe’deki etkinliklerde AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Prof. Dr. Hakkı Yazıcı ve AKÜ Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aydoğan ile Kocatepe Zafer Yürüyüşü katılımcıları yer aldı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, konuşmasında sözlerine şöyle başladı: “Türk milletinin başka milletlerin egemenliği altına girmeyi redde-derek, özgürlüğünü kazandığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı topraklara hoşgeldiniz. Ulu Önderin Kocatepe’den başlattığı Büyük Taarruz’un 89. Yıldönümünde, “Kocatepe Zafer Yürüyüşü”nde bizlerle burada olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri, 89 yıl önce, çok güç şartlar altında, bu topraklarda atılmıştır. Büyük Taarruz, Mustafa Kemal ve kahraman Türk askerinin vatan sevgisi ve insanüstü gayretleri ile başarıya ulaşmış; Türk milletinin bağımsız yaşama kararlılığı tüm dünyaya duyurulmuştur. Bugün gece yarısından sabahın ilk ışıklarına kadar süren bu zorlu yürüyüşte açlık ve soğuk gibi her türlü olumsuz şartlara rağmen, yürekleri vatan sevgisiyle dolu, başarmaya inanmış kahramanların duygularını hissetmeye çalışıyoruz. Yine bu yürüyüşle çocuk yaştaki genç askerlerin nasıl büyük bir özveriyle mücadele ettiklerini ve yaşamlarını nasıl gözlerini kırpmadan feda ettiklerini tekrar düşüneceğiz” dedi.
250 konuk öğrenci
Prof. Dr. Solak, “Geçmişlerini anlayamayan milletler, bugünleri ve geleceklerini sağlam temeller üzerine kuramazlar. Geçmişimizi ve bize bugünkü koşulları sağlayanların özverilerini anladığımızda, bugün sahip olduklarımızın değerini daha iyi kavrayacağız ve daha güçlü bir biçimde geleceğe taşıyacağız. Bu güzel topraklar üzerinde bağımsız yaşamamızı sağlayan zaferleri kazanan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz. Şuhut İlçesinden Kocatepe’ye 26 Ağustos gecesi hareket eden kahramanların izlediği yolda, 89 yıl sonra gençlerimizin coşku ve kararlılığını görmek bizlere onur vermektedir” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Solak, konuşmasının sonunda, Kocatepe Zafer Yürüyüşüne katılmak üzere, komşu üniversitelerden gelen ve sayıları 250‘yi aşan öğrenci ve öğretim elemanları ile geleneksel hale gelen Kocatepe Zafer Yürüyüşünün düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
“Kocatepe Zafer Yürüyüşü”, AKÜ Folklor Kulübü Kılıç-Kalkan Ekibinin gösterisi ve AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Konserinin ardından günün ilk ışıklarıyla sona erdi. Yürüyüşe katılanlara yol boyunca, sağlık ve güvenlik ekipleri eşlik etti.
Yoğun katılım oldu
Kutlamalara Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekilleri Halil Ürün, Ahmet Toprak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Genelkurmay Başkanlığını temsilen Tuğgeneral Rıza Çağatay Erdoğan, Kara Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder, Deniz Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Tuğamiral Mesut Özel, Hava Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Tuğgeneral Hakan Taşkesen, Jandarma Genel Komutanlığını temsilen Tuğgeneral Namık Boran, CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.Yürüyüşe katılanlara yol boyunca, sağlık ve güvenlik ekipleri eşlik etti.
“Su sorunumuzu Sayın Bakan çözdü”
Şuhut Atatürk Stadı’nda sahne-ye çıkan Bedirhan Gökçe, kendisine plaket veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür etti. Gökçe, “Sayın Bakanımız gerçekten çok önemli hizmetler yaptı. İstanbul’da o küresel ısınma, o küresel yangın devam ederken .izim su sorunumuzu Sayın Bakanımız çözdü” dedi. (Kocatepe)