Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Zafer’de haberler kötü – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 22 Ağustos 2013 Perşembe 03:00:00
  Afyonkarahisarlılar’ın yıllardır süren “haavalanı” rüyasının hayata geçmiş hali olan Zafer Havaalanından gelen haberler iyi değil maalesef.
Yolcu kapasitesindeki yetersizlik nedeniyle Pegasus havayollarının Zafer Havaalanı’ndan yaptığı yurt içi uçuşlarını iptal etme kararı Afyonkarahisar ve Kütahya’da büyük yankı uyandırdı. Uşak’tan şimdilik pek ses duyulmuyor.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları açıklamalarda bulunarak Afyon, Kütahya ve Uşak halkının havaalanına sahip çıkmalarını istediler. Bu üç ilde yaşayanların yolculuklarında havayolunu tercih etmeleri ve böylece Zafer Havalalanına destek vermeleri önerildi. Gerçi bu açıklamalarını Birkaç nokta hariç medyada çok fazla duyuramadılar ama olsun. Bu çağrı kulaktan kulağa yayılmaya çalışılıyor.
Kısa süre önce hizmete giren Zafer Havaalanında iki firma yurt içi seferler düzenliyor. Birisi Türk Hava Yolları, diğeri ise Pegasus firması. Şimdi yeterli müşteri olmaması nedeniyle Pegasus Zafer havaalanından çekiliyor.
Pegasus yetkilileri tarafından orta boy uçakların ortalama 135 yolcu kapasitesi olmasına rağmen, Pegasus uçaklarının 180-200 yolcu kapasiteli olduğu, bu nedenle doluluklarda beklenen oranın yakalanamadığı, dolayısıyla da verimli olmadığı, bu nedenle uçuşların iptal edilmesi mecburiyeti doğduğu belirtiliyor.
Afyonkarahisar için en başından beri tam olarak beklentileri karşılayamayan Zafer Havaalanı konusunda değişik konularda eleştiriler hep olageldi. Elbette 60 kilometrelik mesafede bur havaalanımızın olması bir nimetti. Ama Afyonkarahisar’dan İstanbul’a gidecek bir kişinin sabah erkenden kalkıp, servislerle Zafer havaalanına gitmesi gerektiği, havaalanındaki bekleme süresinden sonra uçağa binebildiği, hal böyle olunca karayolundan İstanbul’a gitmekle, uçakla İstanbul’a gitmek arasında zaman olarak pek bir fark kalmadığı hep anlatıldı. Aradaki tek farkın uçağın konforunun olduğu, zaman konusunda düzenlemeler yapılması gerektiği hep dile getirildi.
Öte yandan Zafer Havaalanındaki “çok sıkı” güvenlik önlemleri de ayrı bir eleştiri konusunu oluşturdu.
Yurt içinden ve yurt dışından pek çok havaalanından yolculuk yaptıklarını belirten hemşehrilerimiz “Afyonlular’a kasıtları mı var bilinmez, Zafer havaalanındaki güvenlik görevlileri dünyanın her yanındaki güvenlik görevlilerinden çok daha katı kurallar uyguluyorlar. Tamam güvenlik gerekir ama her yerde ne kadar güvenlik varsa Zafer’de de o kadarı gerekir. Burada iş biraz işgüzarlığa dönüşüyor”sitemlerinde bulunuyorlardı.
Neyse… Bunlar eleştirilen, düzeltilmesi gereken konular iken, şimdi düzeltilmesi gereken çok daha önemli bir konu gündeme geldi. Eğer uçuşlar iptal edilirse Zafer havaalanının durumu ne olacak? Altıntaş ovasına gömülen trilyonlar boşa mı harcanmış olacak?
Bu soruların cevaplarını zaman içerisinde hep birlikte alacağız elbet. Biz Afyonkarahisarlılar olarak yine de devletin trilyonlarca lirasının boşa gitmemesi, yapılan yatırımın ölü bir yatırım olmaması için elemizden gelen çabayı gösterelim.
“Duran veya iptal edilen bir şeyi yeniden başlatmak, yeniden hayata geçirmek, onu ilk başlatılmasından daha zordur” uyarısında bulunan ATSO ve KÜTSO yöneticilerinin çağrılarına kulak verelim. Yolculuklarımızda Zafer havaalanını tercih edelim ki, uçuşlar sürsün.
Düzeltilmesi gereken eleştiri konularını sonra yeniden ele alalım. Ne dersiniz?

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER