Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zafer’de yer teslimi yapılacak

Zafer’de yer teslimi yapılacak

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Doç. Dr. Sait Açba, Afyonkarahisar-Kütahya ve Uşak’a hizmet verecek Zafer Havaalanı’nın 2012 yılında tamamlanmış olacağını belirtti. Açba, ihaleyi alan firmaya önümüzdeki yıllarda yer teslimi yapılacağını kaydetti

Afyonkarahisar-Kütahya ve Uşak illerini yakından ilgilendiren Zafer Havaalanı’nda yeni bir aşamaya gelindi. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Doç. Dr. Sait Açba, konu hakkında bir açıklama yaparak “Bölgesel havaalanı ile ilgili olarak en son çıkarılması gereken Yüksek Planlama Kurulu kararı da Kasım 2010’da tamamlanmış olup önümüzdeki günlerde ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılacaktır” dedi.
Özel sektör kaynakları ile finanse edildi
Proje hakkında bilgi veren Açba, “Zafer (Kütahya-Afyonkarahisar-Uşak) Bölgesel Havaalanı’nın YİD modeliyle yaptırılmasına yönelik ihale 28 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirilmiş olup ihaleyi IC İçtaş San. ve Tic. A.Ş. kazanmıştır İhaleye göre, Zafer Bölgesel Havaalanı’nın yapım ve işletim süresi toplam 29 yıl 11 aydır. YİD modeliyle gerçekleştirilen yolcu terminallerinin toplam proje bedeli 1,4 milyar dolardır. Bu tutarın tamamı kamu kaynağı kullanılmadan tamamen özel sektör imkanları ile finanse edilmiştir” diye konuştu.
2012’nin yaz aylarında tamamlanacak
Açba, şöyle devam etti:“
YİD Projeleri’nin tamamlanma süreleri, proje yapım süreleri dahil ortalama 1,5 yıldır. Gerçekleştirilen YİD projeleri’nin toplam inşaat alanı 2 milyon 250 bin metrekaredir. YİD Projeleri’nin yapım ve işletme dönemlerinde yaratılan ek istihdam ortalama 60 bin kişidir. Sektörde yaratılan fiili kapasite ise 50 milyon yolcu yıldır. Afyonkarahisar,Kütahya ve Uşak illerine hizmet verecek olan havalimanı 2012 yazında tamamlanmış olacaktır.” (Kocatepe)