Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zafer’den Medine’ye Afyonkarahisar’la uçtular – Kocatepe Gazetesi

Zafer’den Medine’ye Afyonkarahisar’la uçtular – Kocatepe Gazetesi
Zafer'den Medine'ye Afyonkarahisar'la uçtular

Zafer Havalimanı’nından kutsal topraklara ilk umre uçuşu Hacı Kanat Turizim’in organizasyonuyla gerçekleşti

Afyonkarahisar önde gelen seyahat acentelerinden Hacı Kanat Turizm, Afyonkarahisar’dan umreye gitmek isteyenleri Zafer Havalimanı’ndan Medine’ye uçurdu. Zafer Havalimanı’ndan Medine’ye dün 14:50’de kalkan uçakla Afyonkarahisar’dan ilk umre turu yolcularının, kutsal topraklara gönderildiğini anlatan Hacı Kanat Turizm Yetkilisi Hacı Recep Çevik, ilk kafilede 160 kişinin bulunduğunu anlattı. Mukaddes topraklara Zafer Havalimanı üzerinden düzenlenen ilk Afyonkarahisar kafilesini taşıyan uçağın da adının “Afyonkarahisar” olduğunu ifade eden Recep Çevik, “Afyonkarahisar’dan yıllardır çeşitli yollarla gerçekleştirdiğimiz umre turlarını bu kez Zafer Bölgesel Havalimanı üzerinden gerçekleştirdik. Afyonkarahisar’dan kısa bir yolculukla Zafer Havalimaı’na, Zafer Havalimanı’ndan da kolayca Medine-Münevvere’ye ulaşan kafilemizde 160 kişi bulunuyordu. Umre yolcularımızı taşıyan THY’na ait uçağın ismenin de Afyonkarahisar olması da hoş bir sürpriz oldu” dedi.
MEDİNE’DEN MEKKE’YE GEÇECEKLER
Afyonkarahisar’dan umre için kutsal topraklara giden 160 kişinin umre programlarına ilişkin bilgi de veren Hacı Kanat Turizm Yetkilisi Hacı Recep Çevik, kafilenin Şubat ayı içinde Afyonkarahisar’a döneceğini belirtti. Kafilenin Medine ve Mekke’de yaklaşık bir ay kalacağını ifade eden Hacı Recep Çevik, “Umrecilerimiz önce Medine-i Münevvere’ye giderek Peygamber Efendimize kavuşacak. Umre yolcularımız burada 8 gün kaldıktan sonra Mekke-i Mükerreme’ye geçecek. Umre yolcularımız 21 günlük ve 29 günlük turlar halinde gittikleri kutsal topraklardan yine Zafer Havalimanı’na dönecek. 21 Günlük turla umreye giden misafirlerimiz 11 Şubat’ta, 29 günlük tur ile umreye giden misafirlerimiz ise 19 Şubat’ta Zafer Havalimanı’na inecek” diye konuştu.
ZAFER HAVALİMANI KUTSAL
TOPRAKLAR İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK
Umre ve hac organizasyonlarının yanı sıra her türlü uçak ve TCDD biletlerinin de Hacı Kanat Turizm’den alınabileceğine değinen Çevik sözlerini şöyle sürdürdü, “Zafer Havalimanı’nın büyük bir kolaylık olduğu kısa süre içinde herkesçe görülmüştür. Daha önce farklı havalimanlarına saatlerce yolculuk yapan hacı adaylarımız ve umre yolcularımız şimdi kolayca kutsal topraklara uçabiliyor. Kutsal topraklara ulaşımda yaşanan bu kolaylık herkesi olduğu gibi bizleri de memnun etmiştir. Bilindiği üzere şu an kutsal toprakların yanı sıra İstanbul ve İstanbul aktarmalı pek çok şehre Zafer Havalimanı’nından uçak bulmak mümkün. Farklı şehirlere yolculuk etmek isteyenler bu uçaklara ait biletleri de Hacı Kanat Turizm’den temin edebilirler” (Kocatepe)