Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

 Zaferin 101. Yılı dolu dolu kutlanacak

Afyonkarahisar, Kurtuluş Savaşı döneminde başarıya ulaşan tek taarruz savaşı olan ve Cumhuriyete giden yolu aydınlatan Büyük Taarruz Zaferi’nin 101. yılını gerçekleştireceği çeşitli etkinlikle kutlayacak. Bu yıl kutlamalara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da katılacak.

Afyonkarahisar, Kurtuluş Savaşı döneminde

 

Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı’nı zafere götüren Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe ve şanlı zafere giden yolun ilk adımının atıldığı şehir Afyonkarahisar, ecdadımızın bizlere mirası Büyük Taarruz Zaferi’nin 101. yılını kutluyor.

Millî mücadelenin sembol şehirlerinden olan, dört bir yanı şehitlerle dolu, tarihin zengin kültürle harmanlandığı şehir Afyonkarahisar’da, Büyük Taarruz Zafer Haftası kutlama törenleri için tüm hazırlıklar tamamlandı. Her yıl 25-30 Ağustos tarihleri arasında büyük bir coşku ve heyecanla kutlanan, Büyük Taarruz Zafer Haftası etkinliklerinin bu yıl da yine coşkuyla kutlanması bekleniyor. Bu yıl kutlamalara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da katılacak.

KUTLAMALAR ATATÜRK’ÜN KARARGÂHINDAN BAŞLAYACAK

Büyük Taarruz Zafer Haftası kutlama programı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz zaferi öncesinde Şuhut’ta kaldığı ve karargâh olarak kullandığı Şuhut Atatürk Evi ziyaretiyle başlayacak. Saat 20.30’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerince Atatürk Evi ziyaret edilecek. Afyonkarahisar’dan yola çıkarak temsili olarak düşman birliklerini İzmir’e doğru süren atlı birliklerin İzmir’e uğurlanmasının ardından kutlamalar kortej yürüyüşü ile devam edecek. Saat 21.00 itibariyle kutlamalar Şuhut Belediye Şehir Stadyumu’nda devam edecek.  Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğu, Mehteran Topluluğu, İstanbul Türk Halk Müziği ve Modern Folk Müziği Topluluğunun gösterileri ile Zafer Yolu Konseri icra edilecek. Konser sonrası buradaki etkinlikler son bulacak.

101 YIL ÖNCEKİ RUHLA KOCATEPE’YE ZAFER YÜRÜYÜŞÜ

Saat 23.30’dan itibaren kutlamalar Çakırözü köyünde devam edecek. Büyük Taarruz video gösterimi ile Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Müzik Grubu dinletisi sonrasında Zafer Yürüyüşü başlayacak. Saat 00.00 olduğunda ecdadımızın 101 yıl önce bir ulusun yükünü sırtlarına alarak yola koyulup çıktığı Kocatepe zirvesine Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu ve Tarihi Tören Takımı eşliğinde Zafer Yürüyüşü başlayacak. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce katılımcı yaklaşık 14 kilometrelik yoldan Kocatepe’ye yürüyecek.

 

ECDADIN DESTAN YAZDIĞI KOCATEPE’DE TÖREN DÜZENLENECEK

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe’de etkinlikler düzenlenecek. Burada Büyük Taarruz Bisiklet Turunun başlayacak olan etkinlikler, çelenk sunumu, konuşmalar ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir ulusun kaderine yön verdiği askeri harekâtın tüm detaylarıyla anlatılması ile devam edecek. Aynı gün Yzb. Agâh Efendi Şehitliği ziyareti de yapılacak. Sinanpaşa ilçesinde bulunan Büyük Taarruz Şehitliği ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’nda Sinanpaşa Kaymakamlığı; İscehisar ilçesinde bulunan Giresunlular Şehitliğinde ise İscehisar Kaymakamlığı tarafından tören icra edilecek.

SOLOTÜRK NEFES KESECEK

İzleyenleri gökyüzüne kilitleyen, gösterileri ile nefesleri kesen SOLOTÜRK gösterileri de kutlamalara ayrı bir heyecan katacak. 26 Ağustos günü saat 17.30 itibariyle Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ANS Kampüsü içerisinde bulunan Barış Manço Konser alanından gösteriler izlenebilecek. Aynı gün saat 21.15’te TRT sanatçıları şehir konseri için Zafer Meydanında Afyonkarahisarlılarla buluşacak.

 

İŞGAL GÜNLERİNİ ANLATAN SERGİLER VATANDAŞLA BULUŞACAK

Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtulduğu gün olan 27 Ağustos tarihinde de öncelikle bizlere bu vatanı armağan eden Aziz şehitlerimizin ruhlarına ithafen İmaret Camiinde Mevlid-i Şerif okutulacak. Şehrimizin kurtuluşu nedeniyle Zafer Haftası kutlamalarına katılan protokol ve zevatın Afyonkarahisar Valiliğine ziyareti olacak. Afyonkarahisar Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğinde bu yıl 5. kez düzenlenen Ethem TEM Fotoğraf Yarışması Sergisi de Saat 16.00’da Taş Medrese’de vatandaşların ziyaretine açılacak. Afyonkarahisar Mehter Takımı ve uluslararası halk oyunları korteji eşliğinde Zafer Halk Yürüyüşü yapılacak. Ardından AYTAM tarafından düzenlenen “İşgalden Kurtuluşa Afyonkarahisar” adlı fotoğraf sergisi açılacak.

 

AFYONKARAHİSAR İŞGALDEN KURTULUŞUNU KUTLAYACAK

Afyonkarahisar düşman işgalinden kurtuluşunu yine büyük bir coşkuyla kutlayacak. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak Kurtuluş Günü programında uluslararası halk oyunları ekiplerinin gösterileri, protokol konuşmaları, şiir dinletileri yer alacak. Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Ekibinin Silahlı Harekât Gösterisi, Jandarma Genel Komutanlığı helikopterleriyle Üzüm Salkımı Gösterilerinin de yer alacağı kutlamalarda Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği Konseri ile Cumhuriyet Meydanında program sona erecek.

ANITKAYA ŞEHİTLERİ ANILACAK

28 Ağustos günü yapılacak etkinliklerde Büyük Taarruz Zafer Haftası’na katılan protokol üyeleri Garnizon Komutanlığını ve Afyonkarahisar Belediyesini ziyaret edecek. Saat: 11.00’de Anıtkaya Şehitliğinde tören icra edilecek. Aynı gün Sinanpaşa ilçesinde Yıldırım Kemal Şehitliğinde tören icra edilecek. Saat 21.00’de ise Akarçay’da Uluslararası Halk Oyunları ekipleri gösteri sunacak. KKK Bando Konserini AFİUM alışveriş merkezinde saat 19.00’da icra edecek.

BU YIL İLK KEZ FENER ALAYI DÜZENLENECEK

29 Ağustos günü yapılacak kutlamalar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ATSO 17. Geleneksel Spor Oyunlarının açılışıyla başlayacak. Saat 20.30’u gösterdiğinde bu yıl ilk kez yapılacak olan Zafer Bayramı Fener Alayı ile Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden Anıtpark önüne yürüyüş gerçekleştirilecek. Fener Alayı bitiminde uluslararası halk oyunları ekiplerinin gösterileri yer alacak.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ GELECEK

Zaferin 101. yılını kutlayan Afyonkarahisar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’ı da ağırlayacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 25 Ağustos günü şehrimize teşrif edecek. Kutlamalara katılması beklenen Cevdet Yılmaz, 2 gün süreyle de Afyonkarahisar’da olacak.

VALİ YİĞİTBAŞI TEBRİKLERİ KABUL EDECEK

30 Ağustos günü Kocatepe Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nda tören düzenlenecek.  Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı protokol üyelerinin tebriklerini makamında kabul edecek. Ardından Afyonkarahisar Valiliği ile Kütahya Valiliğinin ortaklaşa düzenlediği program için Kütahya Zafertepe’deki Zafer Abidesi’ne hareket edilecek. 30 Ağustos günü Gençlik ve Spor Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu İşbirliğiyle gerçekleştirilecek olan 100. Yıl Motosiklet Sürüşü de saat 10.00 itibariyle Zafer Müzesi önünde yapılacak. Büyük Taarruz Zafer Haftası kutlamaları süresince Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikleri düzenlenecek. Tüm etkinlikler vatandaşlara açık olarak yapılacak.

 

http://www.afyonkarahisar.gov.tr/buyuk-taarruz-zafer-haftasi-afyonkarahisar-101-yil-donumu-kutlama-programi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti