Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ZaferKA Mali Destek programına Afyon’dan 71 başvuru yapıldı

Bu haberin fotoğrafı yok
ZaferKA Mali Destek programına Afyon'dan 71 başvuru yapıldı

Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini kapsayan Zafer Kalkınma Ajansının özel sektöre yönelik 12,2 milyon lira bütçeli Odak Sektörler Mali Destek Programına (ODAK) 244 proje başvurusu yapıldı. Programa Afyonkarahisar’dan 71 proje başvurusunda bulunuldu

Ajans Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ODAK için 9 Aralık 2011’de başlayan başvuru sürecinde ajans uzmanlarınca 4 il merkezi ve 17 ilçede bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilerek, programın içeriği ve başvuru koşulları, bölge aktörlerine detaylı olarak tanıtıldı.
244 proje başvurusu yapıldı
739 kişinin yararlandığı bilgilendirme toplantılarının ardından proje yazma konusunda daha kapsamlı bilgiler içeren 5 eğitim toplantısı daha yapıldı ve bu eğitimlere 172 kişi katıldı. Başvuruların sona erdiği 10 Şubat itibariyle Kütahya’daki Ajans Genel Sekreterliğinin yanı sıra Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak’taki yatırım destek ofislerine 244 proje başvurusu ulaştı. Programa Afyonkarahisar’dan 71, Kütahya’dan 45, Manisa’dan 95 ve Uşak’tan 33 proje başvurusunda bulunuldu.
Başvurular ön incelemeye
tabi tutulacak
ODAK için yapılan başvurular öncelikle ajans uzmanları tarafından ön incele-meye tabi tutulacak. Daha sonra projeler asıl değerlendirme ve puanlama için ülke genelinden seçilen bağımsız değerlendiricilere yönlendirilecek. Başarılı projelerin belirlenmesi ve kamuoyuna duyurulmasının haziran ayını bulabileceği tahmin ediliyor.
Özel sektöre 50 bin lira ile 400 bin lira arasında hibe desteği sunulacak programda öncelikli sektörler, gıda ve içecek, tekstil, hazır giyim ve deri, metal dışı maden ve makine, teçhizat, metal eşya sanayileri olarak belirlendi.
SÜKAP’ta son başvuru 26 Şubat
Programla işletmelerde üretim, yönetim ve hizmet süreçlerinde kalitenin artırılması, araştırma-geliştirme, inovasyon, bilgi ve teknoloji transferi, enerji verimli-liğine yönelik uygulamaların çoğaltılması, modern pazarlama teknikleri ve markalaşmanın geliştirilmesi gibi konuların desteklenmesi hedefleniyor.
Yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurumları, Organize Sanayi Bölgeleri ve birliklere yönelik destek programı olan Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programına (SÜKAP) başvurular ise 26 Şubat günü mesai bitiminde sona erecek.
Bölgede hava, su ve toprak kirliliklerinin önlenmesi, doğal kaynakların etkin, rasyonel şekilde kullanılması ve sürdürülebilir çevre için yeni altyapı veya altyapı iyileştirmelerinin yapılması ile sanayi ve turizm sektörlerine yönelik re-kabet gücünü artırıcı ve işbirliğini destekleyici müşterek altyapıların oluşturulması amaçlanan programla 100 bin lira ile 750 bin lira arasında hibe desteği sağlanacak. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti