Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Zam tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı”

“Zam tüm sağlık  çalışanlarını kapsamalı”

Türk Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Ali Öztürk, zam uygulamasının tüm sağlık çalışanlarını kapsamasını gerektiğini söyledi

 

Türk Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Ali Öztürk ve sendika üyesi sağlık çalışanları, 1 Aralık 2021 Çarşamba günü TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeye adil olmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Sendika Şube Başkanı Mehmet Ali Öztürk, sendika üyeleriyle dün öğle arasında Afyonkarahisar Devlet Hastanesi önünde toplanarak açıklama yaptı.
“SÖZ DEĞİL İCRAAT BEKLİYORUZ”
Mehmet Ali Öztürk, Türkiye’de 1 milyon üzerinde hizmet veren sağlık çalışanın hakkını söke söke alacaklarını belirterek, “Daha önceki dönemlerde olduğu gibi pandemi sürecinde de vefakar ve fedakarca çalışan, özellikle pandemi döneminde ailesi ve sevdiklerinden ayrı kalarak devletine, milletine ve vatandaşına hizmeti kutsal bilen, evlerine gittiğinde hastalıktan dolayı ailesine ve çocuğuna sarılamayan, ülkemizin silahsız ordusu olarak nitelendirdiğimiz sağlık çalışanlarına minnettarlığımızı ifade ediyoruz. Ama bu minnettarlığı ifade ederken alkışlamak yetmez. Sağlık çalışanlarının sorunları var bu sorunlara söz değil icraat bekliyoruz. Bu sorunlara çözüm istiyoruz.” dedi.
“ÜCRET ARTIŞI TÜM ÇALIŞANLARI KAPSAMALI”
Mehmet Ali Öztürk, yapılacak ücret artışının sağlık çalışanlarının tamamını kapsaması gerektiğinin altını çizerek, “Bir ücret artışı yapılacaksa bu ücret artışı sağlık çalışanlarının tamamını kapsamalıdır. Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca 1 Aralık 2021 Çarşamba günü TBMM’de yaptığı açıklamada pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere ise 5 bin TL olmak üzere döner sermaye sabit ücret artışı yapacaklarını ifade etmiştir. Bu ifadenin birkaç saat sonrasında bir önerge ile söz konusu düzenleme TBMM’de kabul edilmiştir. Böylesine suratla, acelece yapılan bir düzenlemede sağlık çalışanı diye nitelendirdiği arkadaşlarımızı yok saymıştır. Doktorlarımızın ücret artışında gözümüz yoktur. Ayrıca bazı hekim arkadaşlarımız bu ücret artışından faydalanamayacaktır. Ancak sağlık çalışanlarına bir ücret artışı yapılacaksa buna ebe, hemşire, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, ATT, paramedik vb. tüm sağlık çalışanları dahil edilmelidir. Düzenlenen ve kabul edilen bu önerge sağlık alanında iş barışını bozacak ve sağlığı ekip işi olmaktan çıkaracaktır. Buradan sağlık çalışanı arkadaşlarımızın yüreğinin sesini duyurmak için diyoruzki; Bu güne kadar bizlere gerekli maddi ve manevi değer verilmemiştir. Bir ücret artışı yapılacaksa bu ücret artışı sağlık çalışanlarının tamamını kapsamalıdır.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi