Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ZEKA koronavirüsle mücadele için 5 milyon lira bütçe ayırdı

ZEKA koronavirüsle mücadele için 5 milyon lira bütçe ayırdı

Zafer Kalkınma Ajansı’ndan (ZEKÂ) yapılan açılamada koronavirüs (Covıd-19) ile mücadele ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunan projelerin destekleneceği belirtilerek, COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı’na 5 Milyon TL bütçe ayrıldığı bildirildi

Açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda ülke sathında kalkınma ajansları eliyle uygulanması öngörülen COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında COVID-19 salgın riski ile mücadeleye katkı sağlayacak ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunan projelerin desteklenmesi hedeflenmektedir. Bu çerçevede Zafer Kalkınma Ajansı 5 Milyon TL bütçe ayırdığı COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı’nı 31 Mart 2020 tarihi itibarıyla ilan etmiştir. Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ile Uşak illerinden oluşan TR33 Bölgesi’nde COVID salgını ile mücadeleye katkı sağlayacak faaliyetlerin hızla hayata geçirilebilmesi için proje başvuru sürecini başlatmıştır.” denildi.

Açıklamada program kapsamında desteklenecek projeler hakkında da şu bilgilere yer verildi:

“Virüsün yayılımının önlenmesi ve kontrol altına alınmasına katkı sağlanması. Halk sağlığı için acil hazırlık ve müdahale çalışmalarının yapılması. Salgının ülke ve bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi. Bunla birlikte, yerli üretim ve tedarik ile nakdi eş finansman öngören projeler değerlendirmede avantajlı olacaktır. Program kapsamında TR33 Bölgesi’ndeki kar amacı güden / gütmeyen kurum ve kuruluşlar uygun başvuru sahibi olup bölge dışından paydaşlar da projelerde ortak ve iştirakçi olarak yer alabilecektir. Proje sunmak için son başvuru tarihi 30.04.2020 olup projelerin KAYS üzerinden onayı saat 17:00, taahhütname teslimi (e-posta ile) ise saat 18:00 itibarıyla tamamlanmış olmalıdır.Programa ilişkin ayrıntılı bilgilerin yer aldığı başvuru rehberi http://www.zafer.gov.tr adresinde yer almaktadır. Sorularınız için 0274 271 77 61 no’lu telefon ya da pyb@zafer.gov.tr e-posta adresi aracılığıyla Program Yönetimi Birimi ile irtibata geçebilirsiniz.”