Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ZEKA’dan 27 milyon liralık 2 program

Bu haberin fotoğrafı yok
ZEKA'dan 27 milyon liralık 2 program

Zafer Kalkınma Ajansı 2013-08 Yönetim Kurulu toplantısı Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi. ZEKA Kasım ayı içerisinde 27 milyon TL değerinde iki programa çıkacak

Kütahya Valiliği toplantı salonunda, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) yönetim kurulu toplantısına Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet katıldılar.
“REHBERLER BAKANLIĞIN ONAYINA SUNULDU”
Toplantının açılış konuşmasını yapan ZEKA Dönem Başkanı Vali Şerif Yılmaz, “Bu toplantıda kısaca 2013 yılı doğrudan faaliyet destek programı başvurularını değerlendirerek, mali destek programları ve ajans faaliyetleri ile ilgili kısaca bir değerlendirme yapıp gündemdeki diğer konuları görüşeceğiz. Burada özellikle belirtmekte yarar var, Kasım ayında biri ‘alt yapı programı’ diğeri ‘Kobi programı’ olmak üzere iki programla çıkmayı planlıyoruz. Bu programlarda bölgemize tahsis edilmesi düşünülen rakam 27 Milyon TL’dir. Rehberler, Kalkınma Bakanlığının onayına sunuldu. İnşallah çok kısa süre içerisinde geleceğini ümit ediyoruz. Bu programa onay geldikten sonra tüm illerimizde bunun duyurusunu yapacağız ve özellikle kurumlarımızın alt yapıları ve kobileri destekleme adına ayrılan kaynağın illerimizin ve bölgemizin kalkınması yönünde daha önceki programlarda olduğu gibi kullanılmasını ümit ediyoruz” dedi.
“KULLANILMAYAN KAYNAKLAR
DEĞERLENDİRİLECEK”
Yine 2013 yılı teknik destek programı çerçevesinde yürütülen çalışmaların da devam ettiğini bildiren Vali Yılmaz, “Bunlarla ilgili müracaat 27 Aralık 2013 tarihine kadar açık kalacak. 1. Dönem sözleşme imzalama faaliyetleri büyük oranda tamamlanmış olup 37 kuruma bugüne kadar eğitim ve danışmanlık desteği sağlanarak bin 100 kişinin istifade etmesi planlanıyor. Bunlarla ilgili 2. Dönem program içerisinde de 36 projenin değerlendirilmesi süreci devam etmekte ve 530 bin TL kaynak ayrılmış durumda. Yine 2013 yılı doğrudan faaliyet destek programı kapsamında 1. ve 2. dönemlerde toplam 14 proje desteklenmekte olup program 6 Aralık 2013 tarihinde kapanacaktır. Bu programla ilgili yaklaşık 650 bin TL kaynağımız mevcuttur. Kullanılamayan kaynak olduğu takdirde önümüzdeki yıllar içerisinde yine aynı şekilde faaliyetler içerisinde kullanacağız” şeklinde konuştu.
“KALKINMA AJANSLARI BÜYÜK EMEK SARF ETTİ”
Toplantı da Kalkınma Bakanlığı’na sunulan bazı değişikliklerle ilgili bölgesel bazda değerlendirmelerde bulunuldu. Kalkınma Bakanlığı’nın daha önceki yıllarda merkezden yapıp taşraya dönük uygulamış olduğu planlamaların bundan sonra yerel dinamiklerin talepleri dikkate alınmak suretiyle oluşması için kalkınma ajanslarının çok büyük emek sarfettiklerinin altını çizen Vali Yılmaz, “Çalışmaların getirileri dikkate alındığında çok önemli bir işlevi yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Bu nedenle programın ve projenin hazırlanmasında çalışan tüm arkadaşlarımıza ilçelere varıncaya kadar yapılan tüm toplantılara destek veren herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnşallah illerimizle birlikte, bölgemiz adına iyi işler yapmanın onurunu ve sevincini hep beraber yaşarız diye ümit ediyorum. Tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Toplantıda; gündemde bulunan 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı Başvurularının Görüşülmesi, 2014 yılı Malzemeli Temizlik ve Sürücü Alımının görüşülmesi, Taşınır Mal İşlemelerinin görüşülmesi, ODAK Program Kapanış Raporunun görüşülmesi, SKMDP ve SAMDP Program İlerleme Raporlarının görüşülmesi, İki toplantı arası ajans faaliyetlerinin görüşülmesi ve 2013 yılı Eylül ayı gelir-gider cetvelinin görüşülmesi başlıklı konularun görüşülerek karara bağlanılması ile sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti