Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ZEKA’dan Belediye çalışanlarına seminer – Kocatepe Gazetesi

ZEKA’dan Belediye çalışanlarına seminer – Kocatepe Gazetesi
ZEKA'dan Belediye çalışanlarına seminer

Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini kapsayan bölgede hizmet veren Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Afyonkarahisar Belediyesi personeline yönelik eğitim semineri düzenlendi. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından projelendirilen ve bir hafta süreyle ARGE Star Danışmanlık aracılığı ile Prof. Dr Hikmet Timur ve Dr. M. Naci Çuhacı tarafından verilecek seminerin açılışına Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’da katıldı

Faaliyetler raporlandırılıyor
Seminer programının açılış konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Çoban, Zafer Kalkınma Ajansı’nın birçok projeye destek verdiği gibi eğitim çalışmaları da yaptığını ifade etti. Profesyonel hocaların destekleriyle belediye personelinin eğitimden faydalanacağını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Kalkınma Ajansları olarak yapılan bu faaliyetler sonunda elbette ki verimliliği yüksek olduğu zaman bundan hem Belediye Başkanı olarak hem de Yönetim Kurulu Üyesi olarak büyük bir mutluluk duyarız. Düzenlenen eğitim seminerinin başarılı geçmesini temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Zafer Kalkınma Ajansı’nın Yönetim Kurulu toplantılarının her ay bir ilde yapıldığını hatırlatan Başkan Burhanettin Çoban; “Yönetim Kurulu üyesi olarak bizde bu toplantılara katılıyoruz. Zafer Kalkınma Ajansı’nın ne tür çalışmalar yaptığını, hangi faaliyetler içinde olduğunu bu faaliyetler için ne kadar bütçe ayırdığı ve faaliyetin sonunda ne tür bir verim elde edildiği bize raporlar halinde geliyor.” diye konuştu.
Not alan unutmaz
Süreç Analizi ve Yönetimi başlığında eğitim veren Prof. Dr. Hikmet Timur, insanların mutlak surette bir vizyonları olması gerektiğini vurguladı. İnsanın rüyalarını kaybettiğinde öleceğini, yaşlanmakla büyümek arasında ciddi bir fark olduğunu belirten Prof. Dr. Hikmet Timur, kişilerin fazla yaşamakla değil heyecanlarını teslim ettiği zaman ruhunun yaşlanacağını kaydetti. Yaşamanın kişinin kendisini sürekli geliştirebilmesi olduğuna dikkat çeken Timur; “İnsanın yaşı değil sağlık durumu önemlidir. Herkes kendisi ile yarışmak durumundadır. Kişilerin her an kendisini tetikte tutması gerekmektedir. Ağzınızdan çıkacak bir kelime öncesi iyi düşünün. Dil söyler aldanır, baş belaya katlanır. Kafanız yorulacağınıza eliniz yorulsun. Her şeyi aklınızda tutma imkanınız yoktur. Bu nedenle kafayı yormak yerine elinizi yorun. Yani not tutun. Not alan öğrenci dersi derste öğrenir. Not almayan unutur. Alınan notlar ileride hatırlatma yapar. Kişi kendisini hissettiği gibi görünür. Kişisel imajınız pazarlama aracınızdır.” şeklinde konuştu.
Seminer bir hafta sürecek
Düzenlenen eğitim seminerine Belediye Başkan Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Abdülkerim Çalışkan’ın yanı sıra Birim Sorumluları ve belediye çalışanları katıldı. Bir hafta süreyle devam edecek seminerde belediye personeline; Etkinlik ve Verimlilik, Sürekli Gelişim, Hedeflerle ve Süreçlerle Yönetim, Süreç Analizi ve Yönetimi, Afyonkarahisar Belediyesi Süreçleri, Süreçlerin Hiyerarşisi ve Sınıflandırılması, Süreçlerin İyileştirilmesi “Ortak Akıl” Uygulaması,Performans Göstergeleri ve İç Denetim Süreç Yönetim Bağlantısı konuları hakkında eğitimler verilecek. (Kocatepe)