Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ZEKA’dan gazetecilere ilk proje – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
ZEKA’dan gazetecilere ilk proje

Zafer Kalkınma Ajansı, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin “Sosyal Medya” eğitim projesini onayladı. Sosyal medya eğitimi, ZEKA’nın basın mensupları için gerçekleştireceği ilk proje olma özelliğine sahip

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği tarafından Zafer Kalkınma Ajansı’na, 2012 yılı Teknik Destek Programı kapsamı ve eğitim faaliyet türü kategorisinde olmak üzere sosyal medya konusunda Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı başlığıyla sunulan ve onaylanan proje, basın mensuplarına tanıtıldı. Proje, Zafer Kalkınma Ajansı’nın basın mensuplarına yönelik kabul ettiği ilk proje olma özelliğini taşıyor.
“SON DERECE MUTLUYUZ”
AGD Sosyal Tesisleri toplantı salonunda yapılan bilgilendirme ve tanıtıl toplantısına; Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü Ali Fuat Gölbaşı, Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tuğrul Çınar ve Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları ve Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Burak Orhan katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Zafer Kalkınma Ajansına, sosyal medya konusunda sunulan “Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı’’ projelerinin onaylanmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
BİR HAFTADA İKİ GELİŞME
Projenin, basın mensupları açısından çok faydalı olacağına inandığını belirten Abdioğulları, kendilerine her türlü konu ve projelerinde kendilerine büyük destek veren Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü Ali Fuat Gölbaşı, Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tuğrul Çınar ve Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Burak Orhan’a teşekkür etti.
Abdioğulları, “Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Sosyal Tesisleri’ni açtıktan sonra bir müjde aldık. Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü ile ortak bir proje geliştirip Zafer Kalkınma Ajansı’na proje sunduk ve onaylandığını öğrendik. Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğünün katkısı büyük. Basın İlan Kurumu ve Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğümüzle yapılan çalışmalar başarıya ulaşmaktadır.
Zafer Kalkınma Ajansı da bizim projemizdeki eksiklikleri gidererek bizleri yönlendirdi” dedi.
ÜNİVERSİTELERDEN TEKLİF ALINDI
Projenin hazırlanmasında büyük emeği geçen Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı ise, ZEKA’nın böyle bir eğitimi desteklemesinin önemli olduğunu kaydetti. Gölbaşı, “Bizler proje bazlı çalışmak istiyoruz. 28 Aralık 2012 tarihinde Zafer Kalkınma Ajansı’na Teknik Destek Programı çerçevesinde 3’üncü çağrıya müracaatımızı yaptık. Tuğrul Bey de bizi yönlendirdi. Mesai dışında bir araya geldik. Projeyi hazırladık. AGD’nin eğitim salonunu kullanacağız. 3-4 üniversiteden teklif aldık. Kadir Has, Yaşar, Bahçeşehir ve Afyon Kocatepe Üniversiteleri’nden sosyal medya uzmanlığı sertifika modülüne ilişkin teklifler aldık. ZEKA’ya sunduk” şeklinde konuştu.
DEVAMININ GELMESİ İÇİN ÇALIŞILACAK
Gölbaşı, sosyal medyanın önemsenmesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:
“Sosyal medya, hobi olmaktan çıkıp profesyonellik gerektiren bir uğraş alanı olmaya hızla ilerlemektedir. Üniversitelerin Yaşamboyu Eğitim Merkezleri’nde çok pahalı eğitimlerle bu imkan sağlanabiliyor. Bizler Zafer Kalkınma Ajansı ve AGD’nin imkanlarını ortak halde kullanarak ilk etapta 20 arkadaşımıza bu eğitimleri vereceğiz. İnşallah başka projeler ekleme imkanımız da olacaktır.”
“EĞİTİMLERİN HABERLERİNİ
YAPIYORDUNUZ…”
ZEKA Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tuğrul Çınar başarılı çalışmalarından dolayı Afyonkarahisar Gazetecileri Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerini kutladı. Sosyal Tesisleri de çok beğendiğini belirten Çınar, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği tarafından Zafer Kalkınma Ajansı’na sunulan sosyal medya konusundaki “Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı’’ eğitim seminerinin tüm basın mensuplarına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Çınar, “Eğitim başına 15 bin liradan fazla ödeyemiyoruz. Bugüne kadar hep bizim eğitimlerimizin fotoğraflarını çektiniz. Şimdi ise siz eğitim alacaksınız” dedi.
ORTAK PROJELER ARTACAK
Teknik Destek Programı kapsamı ve eğitim faaliyet türü kategorisinde bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesi temennisinde bulunan Çınar, büyük çaba ve gayret içerisinde olan BYE İl Müdürü Ali Fuat Gölbaşı ve AGD Dernek Başkanı Mehmet Abdioğulları’nı kutlayarak, ortak proje ve faaliyetlerinin artarak devam edeceğimden emin olduğunu söyledi. Çınar, “2012 yılında 3 tane teknik destek açtık. Bunlardan bir tanesi olan üçüncü program, Aralık’ın 28’i itibariyle tamamlandı. Bu programa da Basın Yayın Enformasyon ve AGD ortaklığında sosyal medya uzmanlığı başlıklı bir teknik destek başvurusu oldu. Önümüzdeki ay itibariyle de bu proje hayata geçmiş olacak” ifadelerini kullandı.
HERKES İLGİ GÖSTERMELİ
Programda son olarak konuşan Basın İlan Kurumu Müdürü Burak Orhan ise, hem yeni sosyal tesislerin hem de eğitim seminerinin tüm basın mensuplarına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Orhan, tüm basın mensuplarının bu sosyal medya eğitimine rağbet göstermesi gerektiğini kaydetti. (Kocatepe)

“Basın mensuplarına katkı sunmak istiyoruz”

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı’yı “Projenin mihmandarı” olarak niteledi. Gölbaşı, BYE Müdürlüğü ile ilgili şu bilgi aktardı: “Afyonkarahisar’da 25 Nisan 2012 tarihinde kurulmuş bir müdürlüğüz. Basın İlan Kurumu’nun kurulmuş olması bizim için bir avantajdı. Temel gayemiz Afyonkarahisar basın mensuplarına katkı sunmaktır. Bizler yerel basın mensuplarıyla tanışmıştık. Basın meslek örgütlerini önemsiyoruz, projeleri önemsiyoruz. Diyaloga açığız. Basın mensuplarına doğrudan ulaşmanın en etkili yolu, basın meslek örgütleridir. Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği, kısa sürede güzel bir merhale kat etmiş.”

PROGRAMDA NELER VAR?

Programın içerik taslağında, Kavramsal Olarak Geleneksel ve Sosyal Medya, Yeni Medya: Dijitali Geleneksele Entegre Etme Çabaları, Sosyal Medyada İletişim Süreçleri, Sosyal Medyada Veri Toplama/Üretme Yöntemleri, Söylem Analizi, Metin Oluşturma Teknikleri, Yeni Medyada Dil Sorunsalı, Sosyal Medyada Alternatif Stratejiler, Değişen ve Gelişen Mobil ortam/Uygulama/Teknolojiler Karşısında Sosyal Medya, Sosyal Medyada Hedef Kitle: Takipçiler, Sosyal Medyada Tasarım ve Uygulamalar Karşısında Yeni Reklam Arayışları, Sosyal Medyanın Gücü, Vatandaş Gazetecilik, Dijital PR/Online İtibar, Bilişim Hukuku Perspektifinde Sosyal Medyada Suç Unsurları, İnternetin Geleceği,
Yerel Medya: Yarın İçin Dijital Çözümler, Atölye çalışması gibi konular bulunuyor.

ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK

“Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı’’, önümüzdeki ay, cumartesi günleri saat 13.00-17.00 arası beşer saat, dört hafta, toplam yirmi saat ve AGD’nin Sosyal Tesisleri’ne ait eğitim salonunda gerçekleştirilecek.