Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeki Çelik Ailesi Nereli?

Zeki Çelik ailesi nereli? Günün en çok araştırılan soruları arasında yer alıyor. Peki, Türk milli Futbolcusu Zeki Çelik ailesi nereli? Detayları haberimizde….

Zeki Çelik ailesi nereli?

Türk milli futbolcu Mehmet Zeki Zeybek hangi takımlarda oynadı? Zeki Çelik ailesi nereli? Sorularını sizler için derledik.

Mehmet Zeki Çelik (d. 17 Şubat 1997, Bursa), Serie A ekiplerinden AS Roma takımında defans pozisyonunda görev yapan Türk millî futbolcudur.

KULÜP TAKIM KARİYERİ

Bursaspor

Çelik, 11 yaşında Bursa ekiplerinden Yavuz Selimspor tarafından keşfedildi. Burada geçirdiği 1 sene sonra Bursaspor altyapısına transfer oldu. Burada Enes Ünal, Ertuğrul Ersoy, Kubilay Kanatsızkuş gibi A takıma yükselen genç oyuncularla beraber oynadı. Ocak 2015’te Bursaspor ile profesyonel sözleşme imzaladı.

2015-16’da 3. Lig ekibi Bursa Nilüferspor’a kiralandı. 23 Ağustos 2015’te Kozan Belediyespor ile oynanan lig maçında kariyerinin ilk maçına çıktı. İlk sezonunda 34 lig maçında forma giydi.

İSTANBULSPOR

2016-17 sezonu öncesi İstanbulspor teknik direktörü Yalçın Koşukavak tarafından beğenildi ve Bursaspor’da A takımda düşünmediğini öğrenince, 2. Lig takımı İstanbulspor’a transfer olmayı kabul etti. İlk sezonunda 31 maçta forma giydi. Takımı, grup birincisi olarak TFF 1. Lig’e yükseldi. 12 Ağustos 2017’de çıktığı ilk 1. Lig maçında kariyerinin ilk golünü Eskişehirspor karşısında kaydetti. O sezon 33 maçta forma giyen futbolcu 3 tane gol kaydetti.

LİLLE

TFF 1. Lig’deki performansıyla millî takıma çağrılan futbolcu, yabancı takımların da dikkatini çekti ve 2018-19 sezonu öncesi Fransa Ligue 1 ekibi Lille’e transfer oldu. 11 Ağustos 2018’de Rennes’i 3-1 yendikleri maçta ilk kez Lille forması giydi. Bu maçta bir de asist yaptı. 2018-19 sezonunda 38 lig maçının 34’nde forma giyip 1 gol 5 asist ile yılı tamamladı.

2019-20 sezonunda 17 Eylül 2019 tarihinde kariyerinin ilk UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesine Ajax karşısında çıktı. Sonrasında Chelsea ve Valencia’nın da olduğu grupta kalan maçların tamamında forma giydi. Ancak Lille gruptan çıkma performansı gösteremedi. Fransa’da yerel ligde de 23 maça çıkan Zeki Çelik bu maçlarda 3 asist ile oynadı.

ROMA

2022-23 sezonu öncesi İtalya Serie A takımlarından Roma, milli futbolcu Zeki Çelik’i transfer etti. Roma Kulübünüm internet sitesinden yapılan açıklamada ise Zeki Çelik’in kendisini 4 yıllığına Roma’ya bağlayan sözleşmeye imza attığı aktarıldı.