Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zengin zengini değil ihtiyaç sahibini ağırlamalı

Bu haberin fotoğrafı yok
Zengin zengini değil ihtiyaç sahibini ağırlamalı

Mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine iftar sofralarında yer verilmesi gerektiğini kaydeden İl Müftüsü Mustafa Kaya, zenginlerin zengini değil ihtiyaç sahiplerini ağırlamaları gerektiği telkininde bulundu. Kaya, her gecenin Kadir Gecesi gibi bilinmesi halinde bu geceye erişileceğini, Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğunu söyledi

İl Müftüsü Mustafa Kaya, rahmet ayı olan Ramazan ayında başta oruç ibadeti olmak üzere, Kur’an mukabeleleri, teravih namazı gibi ibadetlerle beden ibadetleri sayesinde feyiz kazanılacağına dikkat çekti. Bugünlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğine işaret eden İl Müftüsü Mustafa Kaya, Ramazan ayının sosyal bir yönüde bulunduğunu vurguladı.
BU YILKİ ANA TEMA
SELAMLAŞMA
Ramazan ayının sosyal unsurlarının başında dayanışmanın geldiğini söyleyen İl Müftüsü Mustafa Kaya, ihtiyaç sahiplerinin daha çok bu ay içerisinde aranıp sorulduğunu belirtti. Fitre vermenin Ramazan ayına mahsus bir ibadet biçimi olduğuna değinen İl Müftüsü Mustafa Kaya, fitrelerin bayramdan önce verilmesi gerektiğini ifade etti. Sosyal yönüde ağır basan mübarek Ramazan ayı için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl farklı bir ana tema belirlediğini dile getiren Kaya; “Geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız ‘Ramazan ve komşuluk’ demiştir. Buda sosyal bir ilişkidir. Bu yılki Ramazanımızın ana teması ise ‘Ramazan ve selamlaşmak’tır. Selamı yaymaktır.
FAKİR FUKARA GÖZETİLMELİ
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in dikkat çektiği konulardan birininde zenginlerin zenginleri ağırlaması tarzında bir Ramazan ayı olmaması olduğunu belirten İl Müftüsü Mustafa Kaya, iftar sofralarında kişilerin sadece kendi kendilerini, zenginleri değil mutlaka bu sofraların hakkı olan fakir fukaranın sofralarda yer alması gerektiğini savundu. Bu durumun çok hassas bir konu olduğunun altını çizen Kaya; “Toplumda çok zengin insanlarımız olduğu gibi çok fakir insanlarımızda var. Zengin insanlarımızın görevi, bilhassa Ramazan ayında etraflarındaki fakir fukarayı gözetmeleri, iftar yapma imkanı olmayanlara hem sofralarında yer vermeleri hem de iftariyelik alıp evlerine icabında dağıtmalarıdır. Bizimde Afyonkarahisar’daki Müslüman kardeşlerimize tavsiyemiz bu yöndedir.” diye konuştu.
SOFRADA BİR FAKİRE
YER AÇILMALI
Afyonkarahisar’da daha çok eş, dost, akrabalara iftar yemeği vermenin yaygın olduğu bilgisini edindiğini söyleyen İl Müftüsü Mustafa Kaya, ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği vermenin, onlarla birlikte oruç açmanın çok daha önem arz ettiğine vurgu yaptı. Fakirin, mazlumun, masumun yapacağı duanın son derece önemli olduğunu, kabul edilen dualardan biri olduğuna değinen Kaya; “Kim bir fakire oruç açtırırsa cehennem sıkıntılarından korunacaktır. Bana göre eğer Ramazan mutluluğunu arıyorsak bir mağduru, bir fakiri, bir garibanı soframızda bulundurmalıyız.” şeklinde konuştu.
KADİR GECESİ BİN
AYDAN HAYIRLIDIR
Müftü Kaya, Kadir Gecesi ile ilgili olarak Kadir Gecesi’nin Ramazan ayının 27’nci gecesi olarak ifade edilmesine karşılık Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) ayın son 10 günün tek gecelerinde arama tavsiyesinde bulunduğunu hatırlattı.
Bazı büyüklerinde Ramazan ayının başlaması ile birlikte her gecede aranmasının daha doğru olacağı tavsiyesinde bulunduklarını bildiren Kaya şöyle konuştu. “Çünkü ilk geceden itibaren her geceyi Kadir Gecesi gibi değerlendiren muhakkak surette o Kadir Gecesine ulaşır. Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. Bu geceyi kaçırmamak, erişmek, bu geceyi her gece gibi takip etmek önemlidir.”
Haber: Burcu Aydın

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti