Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeybek: 2021 yılı yatırım yılı olacak

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 2020 yılını değerlendirdi. Yeni yıldaki beklentileri ve planlanan çalışmaları anlatan Başkan Zeybek, “2021 yılı, yatırım yılı olacak, bizi izlemeye devam edin” dedi

 

Yatırım ve projelerde gelinen son gelişmeleri değerlendiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kovid-19 salgınına rağmen, hizmet etmekten geri kalmadıklarını ifade etti. Başkan Zeybek, şehri hak ettiği yere getirmek ve hizmet kalitesini arttırmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
“2020 YILINDAN
BEKLENTİLERİMİZ ÇOK BÜYÜKTÜ”
2020 yılındaki beklentilerinin çok büyük olduğunu kaydeden Başkan Zeybek, “2019 yılında göreve geldiğimiz andan itibaren ekip çalışması yaparak tek gayemiz güzel Afyonumuzu hak ettiği yere getirmek, hizmet kalitesini artırmaktı. Ancak dünyayı kasıp kavuran, ülkemizde de ciddi etkileri olan ekonomik kriz nedeniyle İller Bankasından gelen kısıtlı ödeneğimiz ile yatırımlarımızı yapmaya gayret sarf ettik. Bunda da çok da başarılı olduk. 2020 yılındaki beklentilerimiz çok büyüktü. Maalesef Allah’ın takdiri ile dünyayı tehdit eden Kovid-19 hadisesi ciddi bir salgına dönüştü. İlimiz başlangıçta en az hasarla atlatan illerin başında gelirken sonraları ciddi bir salgınla karşı karşıya kaldık ama hizmet etmekten geri kalmadık.” dedi.
“PROJEYİ YENİDEN REVİZE ETTİK”
AFRAY projesi hakkında bilgiler veren Zeybek, “Seçimler sırasında broşürümüzde AFRAY vardı. Ulaştırma Bakanımızın oluru, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ve DDY 7. Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız istişareler neticesinde AFRAY projemiz start aldı. Proje ihalesi yapıldı, ihaleyi alan firma 120 gün içinde projeyi teslim etti. 120 gün sonunda projeyi yapan firma bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunumda AKÜ İnşaat Emlak Daire Başkanı, Devlet Demiryolları 7. Bölge Müdürümüz ve ekip arkadaşları Karayolları Şube Şefimizle birlikte projeyi inceledik. Kendilerine şayet bu proje uygulanırsa şahsım olarak ben bile bu güzergahı kullanmam dedim. Güzergah değişikliği yapılması gerektiğini ifade ettim. Çünkü güzergah, üniversitenin arkasından geçiyordu ki, hiçbir öğrencimiz, AFRAY’daki istasyondan inerek yürüme gibi bir lükse sahip değildi, bu güzergahı kullanmazdı. Proje değişikliğine gidildi ve proje yurtlar bölgesinden üniversitenin ön tarafına çekildi. Üniversitenin bitimine kadar iki tane istasyon yapmayı planlıyoruz. Birisi rektörlüğün önüne, diğeri de üniversitenin bitim noktasının bulunduğu bölgede olacak.” ifadelerini kullandı.
“GARNİZON MİLLET BAHÇESİNE EN GEÇ HAZİRAN’DA BAŞLAYACAĞIZ”
Garnizon Millet Bahçesi pojelerine en geç Haziran ayında başlayacaklarını söyleyen Zeybek, “Yine seçimlerde söz verdiğimiz bir projemiz vardı. Garnizon Millet Bahçesi projeleri. Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’ı Milletvekillerimizle birlikte makamında ziyaret ettik. Anayol güzergahı üzerindeki 80 bin metrekarelik arazinin tahsis yazıları geldi. En geç Haziran ayı ile birlikte Belediye imkanlarımızla Millet Bahçesi’ni oluşturmayı hedefliyoruz. O bölgedeki insanlarımız için nefis, hoşça vakit geçirebilecekleri bir alan yapacağız.” diye konuştu.
“SPOR LİSESİNİN ŞARTNAMESİ HAZIR, İHALEYİ BEKLİYOR”
Spor Lisesi’nin şartnamesinin hazır olduğunu ifade eden Zeybek, “Yine Gençlik ve Spor Bakanımızla yaptığımız görüşmede Afyon’daki sıkıntıları aktarmıştık. Bu görüşmede Sayın Bakanımız Spor Kompleksinin çok daha aktif kullanılması acısından Spor Lisesi’nin kompleks içerisinde olması gerektiğini söyledi. Şartname hazırlandı, ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. İstihdam hususunda vatandaşlarımız işsiz kalmasın ve iaşesini temin edebilmesine adına tekstil firmasına Kapalı Pazar yerinin bir bölümünü tahsis ettik. Üst katları atıl durumdaydı. Yatırımcı firma 4 bin 500 metre kapalı olan bir yer istedi. 400 ile 500 kişiyi istihdam edebileceklerini ifade etiler. Bizde toplamda 10 bin metreye yakın olan bir alanı kendilerine tahsis ettik. Tekstil fabrikası pandemiden dolayı tam kapasite üretime giremedi. İnşallah pandemi dönemini atlattığımız zaman 800 ile 900 kişi istihdama kavuşacak. Bu fabrikamızda Afyonkarahisar’ımız için ayrı bir kazanımımız oldu. Bildiğiniz üzere Paşa Camiimiz vardı. 1933 yılında bu cami yıktırılmış ve meydan olarak kullanıma açılmış. Vakıf eseri olduğu için tekrar bunu Afyonkarahisar’ımıza kazandıralım istedik. Bizden önceki başkanımız, Afyon’lu bir hayırsever ile yapımına başlamışlar. Biz göreve geldiğimizde sadece 4 duvarı bitmiş, ağaç direkleri dikilmiş ve üzeri açıktı. Oraya ciddi bir gayret sarf ederek ve ilimizdeki hayırseverleri harekete geçirdik ve belediyemiz buraya çok ciddi bir yatırım yaptı. Tarihe mal olmuş bir camiyi gün yüzüne çıkardık.” şeklinde konuştu.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

 

“TRAFİKTE CİDDİ
HAYALLERİMİZ VAR”
“2021 yılı içinde trafik alanında çok ciddi hayallerimiz var.” diyen Zeybek, “2021 yılı içinde turizm alanında ciddi yatırımlarımız olacak. Kavşaklarda olsun, üst geçitlerde olsun ve trafik alanında çok ciddi hayallerimiz var. Afyonkarahisar’a hizmet ve yatırım üretirken destekleriyle bizlere güç veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek’e, Afyonkarahisar Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Mehmet Taytak’a, İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay’a, Belediye Meclis Üyelerimize, il yöneticilerimize, Belediyemizin yönetici ve çalışanlarına, yatırım ve hizmetlerimizin halkımıza duyurulmasında köprü vazifesi gören medya kuruluşlarımız ile çalışanlarına teşekkür ediyorum. 2021 takvim yılının Afyonkarahisar’a, ülkemize, milletimiz ve İslam Âlemi’ne hayırlar getirmesini, dünyada huzurun, barışın akan gözyaşının son bulmasını, tüm insanlığı ve değerli ülkemizi kasıp kavuran COVİD-19 salgınından en kısa sürede kurtarmasını, sağlık ve huzurlu günlere eriştirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Hemşehilerimize ve Afyonkarahisar’da yaşayan herkese yeni takvim yılında barış, kardeşlik, huzur, sağlık dileklerimle selam ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti