Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ziynet Sali Evli Mi Bekar Mı?

Ünlü şarkıcı Ziynet Sali’nin özel hayatı merak edliyor. Peki, Ziynet Sali kimdir? Ziynet Sali kiminle evli?

Ünlü şarkıcı Ziynet Sali’nin

Ünlü şarkıcı Ziynet Sali kendisinden 10 yaş küçük gitaristi Erkan Erzurumlu ile evlenmesinin ardından çok konuşulmuştu.  Bu evliliğin ardından şarkıcı Ziynet Sali ile eşi Erkan Erzurumlu’nun kim olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, Ziynet Sali kimdir? Erkan Erzurumlu kimdir? Detaylar haberimizde…

 

ZİYNET SALİ KİMDİR?

Ünlü şarkıcı Ziynet Sali, 29 Nisan 1975 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  (KKTC) dünyaya gelmiştir. Uzun yıllar ailesi ile Londra’da yaşayan ünlü şarkıcı Sali, daha sonra KTC’ne dönerek ilk, orta ve lise eğitimini burada  tamamlamıştır. Çocukluğundan beri müziğe ilgi duyan Ziynet Sali, KKTC Kültür Bakanlığı Klasik Türk müziği korosunda görev almıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bölümünü kazanan Ziynet Sali, konservatuvarı dördüncülükle bitirmiştir.

 

Konservatuvar yıllarında birçok müzikhol ve eğlence yerlerinde sahne alan Ziynet Sali, aynı zamanda zamanın popüler müzik yapım şirketi Dost Müzik’te çalışmalara başlamıştır. İsmini bir Yunanca şarkıdan alan “BA-BA” albümü ile müzik sektörüne giriş yapmıştır.

 

Jennifer Lopez’e benzerliği ile dikkatleri üzerine çeken şarkıcı Sali, bir süre sahne çalışmalarına ağırlık verdikten sonra iki dilde “Amman Kuzum” albümünü piyasaya çıkartmıştır.

 

Ayrıca “Zordur Oğlum” isimli şarkısı ile “Eurodance 2007” isimli yarışmada Avrupa birincisi olan şarkıcı 2006 yılı Mayıs ayında üçüncü albümü “Mor Yıllar” piyasaya sürüldü ve bu albümle piyasayı kasıp kavurmuştur.

 

2008 yılında Sezen Aksu, Sinan Akçıl gibi isimlerin şarkılarının yer aldığı albümü “Herkes Evine” yi çıkartan Ziynet Sali, bu albümü ile büyük ilgi toplamıştır.

ZİYNET SALİ ALBÜMLERİ

Ba-Ba (2000, Dost Müzik)

Amman Kuzum (2004, Zorba Müzik)

Mor Yıllar (2006, Ozan Video)

Herkes Evine (2008, DMC)

Sonsuz Ol (2012, GNL Entertainment)

No 6 (2015, DMC)

Yaşam Çiçeği (2021, DMC)

 

ZİYNET SALİ EVLİ Mİ BEKAR MI?

Ünlü şarkıcı Ziynet Sali kendisinden 10 yaş küçük gitaristi Erkan Erzurumlu ile 2019 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hayatını birleştirmiştir.

Ziynet Sali Evli Mi Bekar Mı

ERKAN ERZURUMLU KİMDİR?

Erkan Erzurumlu, 4 Haziran 1984 tarihinde İngiltere’nin Londra eyaletinde doğmuştur. Müzisyen bir aile de yetişen Erkan Erzurumlu Kıbrıs’ın tanınan müzisyenlerinden Turgay Erzurumlu’nun oğludur.

Erken yaşta gitar ile tanışan Erzubumlu, abasının desteği ve yönlendirmesi ile Jazz, Rock, Flamenko ve Fusion gibi farklı müzik tarzlarını erken yaşta tanımıştır.

 

İlk profesyonel müzik çalışmalarına Namık Kemal Lisesi Orkestrası ile başlayan Erzurumlu, o dönemde liseler arası müzik yarışmalarında üst üste 1. likler elde etmiştir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Müzik Bölümü’nden mezun olan Erkan Erzurumlu, klasik batı müziği üzerine ve  Güney Koreli Dr. Hyunjin Minden klasik gitar eğitimi almıştır. Ayrıca eğitim döneminde Jazz, Fusion ve Flamenko gibi farklı tarzlarda çalışmalar yapmış ve resitaller vermiştir.