Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Zulme seyirci kalmayın” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Zulme seyirci kalmayın"

MHP İl Başkanı Raşit Demirel, Doğu Türkistan’da yaşananlara seyirci kalınmaması gerektiğini belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, Çin zulmünün Müslüman Türklerin yaşadığı Doğu Türkistan’da her gün biraz daha artarak devam ettiğini, dünyanın bu olanlara gözlerini ve kulaklarını kapadığını olaylar karşısında adeta üç maymunu oynadıklarını söyledi.
Doğu Türkistanlı Müslüman Türklere uygulanan zulüm nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyleyen Demirel, “Ramazan ayında soydaşlarımıza yapılan zulmün artarak devam etmesini üzüntüyle ve öfkeyle takip ediyoruz. Çin zulmü, Müslüman Türklerin yaşadığı Doğu Türkistan’da devam ediyor. Ramazan ayında bile soydaşlarımıza yaptıkları zulmün artarak devam ettiği bugünlerde, yaşananları büyük bir üzüntü ve öfkeyle takip ediyoruz. Önceki gün Çin Hükümeti’nin her yıl ramazan ayı nedeniyle Uygur Türklerine yönelik oruç yasağı ve belirli kısıtlamalar nedeniyle gerilimler yaşanmış ve 18 Doğu Türkistan vatandaşı Kızıl Çin zulmü altında hayatlarını kaybetmiştir” dedi.
ÇİN HESAP VERECEK
Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ramazan ayı içinde Doğu Türkistan’da oruç tutan Müslüman Türklere işkence etmeyi sürdürdüğünü ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ise, “Kendi elleriyle yaptıkları puta tapan, insanlık müsvettesi Çin Halk Cumhuriyeti Müslüman Türkler oruç tuttuğu için katliam uyguluyor. Dünyanın hiçbir ülkesinden bu vahşet karşısında ses çıkmaması dünyanın nereye gittiğinin en iyi göstergesidir. Ancak unutulmamalı ki; Hiçbir zulüm sonsuza kadar sürmemiştir. Çin bu aşağılık saldırıların hesabını verecektir” diye konuştu.
MHP’DE İKİ İFTAR
Öte yandan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak kurucusu olduğu MHP Genel Merkez Hukuk Çalışma Grubu’nun iftar yemeğine katıldı. MHP Hukuk Çalışma Grubu’nun önemli çalışmalara imza attığını söyleyen Parsak, “Partimizin hukuksal çalışmalarına destek veriyoruz. Ayrıca seçimlerde yurt dışı oyların Türkiye’ye getirilmesinde aktif rol oynandı” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin onayıyla Kasım 2011 yılında oluşturulan MHP Hukuk Çalışma Grubu’nun geleneksel iftar yemeği Ankara Keçiören’de kurul üyelerinin tam kadro katılımıyla gerçekleştirildi.
Çalışma Grubu’nun 3 koordinasyon kurulu üyesinden birisi olan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri iftar yemeğinde tekrar bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve aileleri iftar yemeğinde bir araya geldi. MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve ailesinin de iştirak ettiği iftar yemeğinde bir konuşma yapan MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, bu tür toplantıları artık daha fazla gerçekleştireceklerini söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti