Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ZULÜMLE ABAT OLANIN AKIBETİ BERBAT OLUR

Türkoğlu, oyunu, hileyi, kahpeliği görüyorsun. Direnmen, bilenmen, güçlenmen ve kenetlenmen gerekiyor. Türklük şuur ve vakarı ile İslâm iman ve ahlâkı içinde yeniden dirilmen şarttır…
Seyyid Ahmet Arvasi

“Trump gidip Biden gelince ABD İsrail yanlısı ve İslam karşıtı olmaktan vazgeçecek” benzeri şeyler söyleyen küreselci analistler hala ekranlarda dış politika analizi yapmaya devam ediyor mu? Gerçi sözde soykırımın tanınmasından sonra bile bu işi bırakmaları gerekirdi ama neyse…
Hatırlar mısınız? Dünya medyası petrole bulanmış bir karabatak kuşunu haftalarca gösterip Saddam’a karşı savaşın zeminini oluşturmuş ve 1.Körfez Savaşı başlamıştı.


Paylaşılan görüntü bir çevre felaketinden alınmıştı. Irak’la ilgisi yoktu. Maalesef bombalarla katledilen Müslüman çocukların bir karabatak kuşu kadar değerinin olmadığını “Batılı değerler sistemi” olarak görüyoruz.

İsrail Filistin’de insanlık suçu işlemeye devam ediyor. İsrail saldırılarının dozu ve buna bağlı olarak Filistinli şehit sayısı gün geçtikçe artıyor.
Netanyahu hakkında uzunca bir süredir yolsuzluk iddiaları var ve yasal süreç devam ediyor. Netanyahu, yolsuzlukla ile ilgili mahkemede en son Nisan başında üçüncü kez hakim karşısına çıkmıştı. Yasal süreç Netahyahu’yu köşeye sıkıştırdıkça, İsrail iç politikasında ve dış politikasında daha agresif bir Netahyahu figürü görmeye başladık. Öte yandan İsrail’de 2019’dan beri 4 kez genel seçim oldu. Ancak, Netanyahu bu 4 seçimden de galibiyetle çıkamadığı gibi kalıcı bir koalisyon da kuramadı. Bunun üzerine İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, hükümeti kurma görevini Yair Lapid’e verdi.
Görünen o ki Lapid’in de kalıcı bir hükümet kurması pek mümkün değil. Zira 23 Mart’taki erken seçimin sonuçları ve Lapid’in Netanyahu ile işbirliği yapmayacağını açıklaması yeni bir hükümetin kurulmasını zorlaştırıyor. Özetle ülkede kısa süre içinde yeni bir seçim daha görebiliriz. Netanyahu işte bu nedenle Yahudi yerleşimcilerin oylarını ve rızalarını alabilmek için insanlık dışı her türlü şiddete devam ediyor.
Siyasi geleceği için “kontrollü krizi” öngören ve yönetebileceğini düşünen ama beklediği gibi olmayan Netanyahu ama eninde ama sonunda Bu savaşı kaybedecek İsrail vatandaşı olan Araplar yaşadıkları bütün kentleri gösteri merkezi yaptılar ve çatışmalar sokaklara yayıldı. Bu konuda söyleyecek sözümüz elbette çoktur fakat sohbetinden istifade ettiğim Ali Hocama sordum konuyu tabii sözün sahibi gelince bize sükût düşer. Kendisinden gelenleri olduğu gibi aktarıyorum.
Tarihimizde yaşananları anlatıyor Ali Hocam,
Theodor Herzl, Filistin’de özerk bir Yahudi devleti kurabilmek için Padişah II.Abdülhamid’le şahsi dostluğu bulunan Yahudi asıllı Polonya’lı asilzade Newlinski’yi araya sokar 19 Haziran 1896 tarihinde gerçekleşen görüşme şu şekildedir:
“Eğer Bay Herzi senin benim arkadaşım olduğun gibi arkadaşınsa, ona söyle bu meselede ikinci bir adım atmasın. Ben bir karış bile olsa toprak satmam, zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim bu imparatorluğu kanlarını dökerek kazanmış ve yine kanları ile mahsuldar kılmıştır. O bizden ayrılıp uzaklaşmadan tekrar kanlarımızla örteriz. Benim Suriye ve Filistin alaylarımın askerleri birer birer Plevne’de şehit düşmüşlerdir. Bir tanesi dahi geri dönmemek üzere hepsi muharebe meydanında kalmışlardır. Türk imparatorluğu bana ait değildir. Türk milletinindir. Ben onun hiçbir parçasını vermem. Bırakalım Yahudiler milyarını saklasınlar, benim imparatorluğum parçalandığı zaman onlar Filistin’i hiç karşılıksız ele geçirebilirler. Fakat, yalnız bizim cesedimiz taksim edilebilir. Ben canlı bir beden üzerinde ameliyat yapılmasına müsaade edemem!’’
Bizim inancımıza göre ‘’Yeryüzü mescittir’’ Mescitlere temiz olanlar girer. Müşrikler giremez Abdestli basarız üzerinde abdestli yürürüz. Bir karışı satılmaz milletimize ümmete, İnsanlığa ve dahi tüm varlığa hizmet sunarız onun üzerinden.
Süleyman Şah (Rahmetli) “Hikmeti bulan hükmü bulur’’ der. Padişahın sözü de hikmetli sözdür. Bir karışı satılamaz bilelim ki satarsan gün gelir atarlar. Bu gerçek yurdumuz içinde geçerlidir.
Yahudiler mi dediniz?
“Onlar bir yumurtayı kaynatmak için dünyayı ateşe veren lanetlilerdir.’’ Necip Fazıl Kısakürek
Lanetli kavimden daha ziyade lanetli mantık vardır. Peygamberimizi öldürmeye çalışan atalarıyla Netanyahu’nun yolu birdir. Bize düşen Peygamber Efendimizle yol yürüyen ashab olabilmekte Hikmet dolu bilgiyle yürümek Teknolojide, Ticarette, Sanatta, Edebiyatta ve hatta dini anlayışımızda yenileyebilmek kendimizi İbrahim a.s gibi sorgulayarak aramak Hz. Muhammed a.s gibi Kâinatı, İnsanı, Eşyayı ‘’Yaratan Rabbinin adıyla – adına okumak.’’ Son sözümüz şu olsun; Madem ki yeryüzü bir mescid üzerinde hamasetle değil hikmetle yürüyelim. Bilgi tahtının üzerine kurularak…
Ali Hocamızın ’da bahsettiği gibi doğru bilgi sahibi olalım ki fikirlerimiz satın alınamasın, Hakk yolda sapma olmasın. Dünyada en hassas bölgelerdeki kritik gelişmeleri geniş bir perspektiften müşahede ettiğimiz şu günlerde Allah Türkiye’nin hem içeride hem dışarıda yardımcısı olsun. Özellikle içeride! Türkiye’nin istikrarı HER ŞEY demek..

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER