Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1 yılda 162 Frig haberi

Bu haberin fotoğrafı yok
1 yılda 162 Frig haberi

Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü’nün Afyon Kocatepe Üniversitesi ile birlikte sürdürdüğü “Yerel Basında Frig Vadisi” projesi çerçevesinde yapılan araştırma, dikkat çekici verileri ortaya koydu. Buna göre Afyonkarahisar’da yayın yapan 10 yerel gazete, 1 yılda toplam 162 Frig Vadisi haberi yayınladı. Bu haberlerin büyük bir kısmı ise bülten

Murat ARISOY

Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı girişimiyle başlatılan, BYEGM personeli ve Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim elemanlarının katkılarıyla sürdürülen “Yerel Basında Frig Vadisi” projesinin araştırma safhasının sonuçları, dikkat çekici bulguları ortaya koydu. Buna göre Afyonkarahisar merkezde yayınlanan 10 yerel gazetede, 2014 yılı içinde toplam 162 haber yayınlandı. Bu haberlerin 26’sını Kocatepe, 8’ini ise Kadınana Gazetesi yayınladı.
68 HABERİN
KAYNAĞI BELİRSİZ
“Yerel Basında Frig Vadisi” projesi çerçevesinde yapılan araştırmaya göre yerel gazetelerin Frig Vadisi hakkında hazırladıkları çoğu haber, resmi kurumlardan gelen bülten. Bültenleri ise ulusal haber ajanslarının servis ettiği haberler takip ediyor. Yerel gazetelerde yayınlanan 162 haberin 68’inin kaynağı belirsiz. Frig Vadisi ile ilgili yazılan toplam 14 haber veya köşe yazısında muhabir ya da yazarın imzası bulunuyor.
46 MANŞETTE FRİG
Araştırmaya göre Frig Vadisi haberleri, iyi fotoğraflarla işlendiğinde sayfalarda önemli bir yeri kaplıyor. 162 haberin 61’ine çeyrek sayfa, 57’sine ise çeyrekten daha az sayfa yer verildi. Tam sayfa işlenen 9, yarım sayfa işlenen 35 haber ya da köşe yazısı bulunuyor. 162 haberin 46’sı manşetten duyurulurken 111’i ise sütunda yayınlandı. Araştırma sonuçlarına göre yerel gazetelerde yayınlanan Frig Vadisi haberleri, Haziran ve Eylül aylarında artış gösterdi. Her iki ayda Frigya hakkında 27 haber yayınlandı. Mart ayında ise 5 Frig Vadisi haberine yer verildi.
UNESCO LİSTESİ’NE ALINDI
Proje hakkında bilgi veren Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, “Frig Yolu; 506 kilometre uzunluğu ile Türkiye’nin üçüncü en uzun yürüyüş parkurudur. Üç ana rotadan oluşur: Afyonkarahisar 140 kilometre; Eskişehir 219 kilometre ve Kütahya 147 kilometreFrig Vadisi bu yıl itibarıyla UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne de dâhil edilmiştir. Frig Vadisi’nin daha etkin tanıtımı ve korunmasının sağlanmalı, uluslararası fonlardan istifade edilmeli; sürecin avantajlarından azami derecede yararlanılmalıdır. Basın hedef kitlesi itibarıyla bu sürece ciddi katkı sunma potansiyeline sahiptir.Bu mütevazı çalışmayla Frig Vadisine bir kez daha dikkatleri çekmek, çorbada tuzumuz olsun istedik” dedi.

FRİGLER KİMDİR?

Anadolu’ya gelen Balkan kökenli boylardan olan Frigler, Anadolu’nun iç bölgesinde bir topluluk olarak ilk defa Milattan Önce 8’inci yüzyılın ikinci yarısında siyasi üstünlük elde ettiler ve Kral Midas döneminde güçlü bir devlet oldular. Anadolu’ya dışarıdan gelmelerine rağmen, özgün bir Anadolu kültürü oluşturdular. Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illerinin birleştiği bir bölge, Milattan Önce 7’nci ve 6’ncı yüzyıllarda önemli bir bölge konumuna geldi.