Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“12.4 milyon borcumuz var”

“12.4 milyon borcumuz var”

AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş, Yönetim Kurulu ile birlikte yaptığı açıklamada, Kulüp’ün 12.4 milyon lira olduğunu açıkladı. Teknik heyet ile yola devam etmeyeceklerine de dikkat çeken Başkan Karakuş şirketleşme, kongre, yeni sponsor, borçların detayları hakkında olmak üzere bir çok konuyu açıkladı. Karakuş Kulüp’ten alacağı olanlara da son kez çağrıda bulundu

 

1 Kasım 2021 itibariyle Afyonspor olağan üstü kongre ile göreve geldiklerini söyleyen Başkan Karakuş, göreve geldiklerinde planlaması bitmiş, transferi yapılmış, teknik kadrosu oluşturulmuş, problemleri olan bir takımı devraldıklarını ifade etti. Devre arasına kadar güzel bir hava yakaladıklarını aktaran Başkan Karakuş, devre arasını ilk üç içinde bitirecek seviyeye kadar geldiklerini hatırlattı. Devre arasına girdiklerinde de onlarca problemle uğraşarak, rahat bir kamp yapma fırsatı bulamadıklarını da dile getiren Başkan Karakuş, 4-5 günlük Antalya kampında da onlarca problemlerle uğraşarak kampı tamamladıklarını ifade etti. Giden ve gelen oyuncular olduğunu anlatan Karakuş, “Bunların hepsi o gün ki teknik heyetin raporu doğrultusunda gidecek, gelecek oyuncular, alınacak oyuncular tespit ederek, yönetim de üzerine düşeni yaparak hocalarımızın istediği bütün oyuncuları aldık. Hocamızın talep ettiği bütün oyuncuları da gönderdik. Kimini maddi probleminden dolayı, kimini performansından dolayı, kimini de takım için de huzursuzluk yarattığı durumlardan dolayı yollarımızı ayırdık. Bunları yaparken hiç bir zaman popülizim yapmadık. Afyonspor’un geleceğini ipotek altına almamak için üstün gayret sarf ettik. Popülist transfer yaparak da bu takımın geleceğini karartmak istemedik.” dedi.
“12.4 MİLYON BORCUMUZ VAR”
Mali durumla ilgili şeffaf olduklarına dikkat çeken Karakuş, “Bugün itibariyle faiz ve avukat giderleri hariç 12.4 milyon. İhtiyaç olan, ödeme yapmamız gereken rakam budur. Bunların çoğunluğu da, hatta yüzde 80’i sezon başında sözleşme yapılan oyunculara ait. SGK, Maliye giderleri var, teknik heyet giderleri var, eski teknik heyet giderleri var, dava dosyaları var, altyapı giderleri var bunların toplamı 12.4 milyonluk bir kaynağa bugün itibari ile ihtiyacımız var. Bugüne kadar da yönetim olarak toplam ödeme yaptığımız rakam 7 milyon civarı. Bunları nelere yaptık, SGK, Maliye, altyapı giderleri, maç başlarına ödeme yaptık, 600 bin liraya yakın da maç başlarına ödeme yaptık. Prim ödemesi yaptık 3 milyon civarında. Şu anda Yönetimdeki herkesin üzerinde SGK, Maliye’den dolayı icra var. Yönetici olarak üstlendiğiniz de bu vazifeleri bunu iki kere düşünmek zorundasınız. Basında çıkan transfer yasağı dedikoduları kulağımıza geldi. Öyle bir şey söz konusu değil şu an. Bunu da bilin, bunu da en rahat TFF Hukuk müşavirliğinden bilgi alabilirsiniz. Bize sormanıza gerek yok. Bize UÇK’dan kalma ihbarname gönderen oyuncular var kabul. İsimlere gerek yok ama toplam rakamı şu anda 5 milyon civarı. Burada kimler var 1. Lig’den kalma oyuncularımız var isimleri burada kayıtlı. Ve en önemlisi çok ağırıma giden üzüldüğüm bir olaydır Afyonlu işadamlarımıza borcumuz var arkadaşlar. Bunu artık ben buradan son kez söylemek istiyorum, lütfen ağabeylik yapın, bu kulübe bir destek çıkın, bu alacağınızdan vazgeçin. Şu zor günümüzde bunu yaparsanız Afyonspor camiası ömür boyu size minnettar olacaktır. Ben isimlerini vermeyeceğim, kamuoyunun kıymetli, değerli işadamları bu arkadaşlar, hepimizin tanıdığı. Rica ediyorum buradan son kez de bu konuyu konuşmuş olacağım. Bir daha da dillendirmeyeceğim hiç bir şekilde. Vazgeçerse vazgeçsinler, vazgeçmezlerse de artık gereği neyse oturacağız konuşacağız. Büyüklerimize danışacağız. Lütfen bu desteğinizi bizden esirgemeyiniz, sizden ricamız bu alacaklarınızdan vazgeçmeniz, bizi de icra konumundan çıkarmanız. 1. Ligden kalan borçlardan bahseden Karakuş, “1. Lig’den kalma şu anda 2 milyona yakın borcumuz var. Faizi hariç bunların. O günki oyuncularla anlaşılamamış, tahkime gitmiş süreç var. Onlar da maalesef bize kalıyor.” ifadelerine yer verdi.
“AFJET’TEN 2 BUÇUK MİLYON
CİVARI BORÇ PARA GELDİ”
Biz Afyonspor’u devraldığımızda kamu hariç hiçbir sponsorluğumuz yoktu. AFJET hariç hiçbir sponsor yoktu. Gelir gelmez yaptığımız en büyük hamle BİTÇİ ile anlaşmak oldu. Afyonspor tarihinde özel sektörden yani dışarıdan en büyük sponsorluk rakamına imza attık. Bunu kendimiz için yapmadık, Afyonspor için yaptık. Ve bugüne kadar da BİTÇİ’den bize 3 milyona yakın kaynak aktarıldı. Bunların da yüzde 60’ı SGK, Maliye, yüzde 40’ı da primlere gitti. Onların da dekontları, hesapları, bilançomuzda, mizanımızda mevcut. AFJET’ten de bize bugüne kadar kamuoyunu bilgilendireyim çok bilgi kirliliği var ki yanlış bulmamakla beraber bu sponsorluk işini bize borç para geldi, 2 buçuk milyona yakın bir borç para geldi. Bize bağış falan gelmedi. Sponsorluk anlaşmasından dolayı da gelmedi. Şu anda AFJET’e de borçluyuz. Ki bütün illerde belediye, valilik, kamu şirketleri bu takımlara sponsor olur, bu yanlış bir şey değil. AFJET de bu ilin çok değerli bir kurumudur, Afyonspor da bu ilin bütün uçlarını birleştiren değerli bir kulübüdür. Bunu yaşatmak da sadece AFJET’in sorumluluğu değildir, katılıyorum. Bütün şehrin sorumluluğundadır. Bu şehrin Ticaret Odası’ndadır, bu şehrin MÜSİAD’ındadır, AFSİAD’ındadır, bu şehrin belediyesindedir, valiliğindedir, vekillerindedir, bu şehrin en büyük taraftarlarındadır bu iş. Yani 12. adam dediğimiz adamlardadır bu iş. Bu yanlış anlaşılıyor, AFJET şöyle verdi, AFJET şu sebepten şöyle sıkıntıya girdi. Alakası yok arkadaşlar gelen para bu işte. Benim dönemimde gelen para bu işte. Bu da borç olarak geldi. İmkanım olsa onu da iade ederim. Bunda sorun yok. Ama şu anda bir planlama yapıyoruz, o planlama çerçevesinde sayın Valimize de bunu aktardık. Kendisi de bu konuda bilgi sahibi oldu, eski valimiz gitti, yeni valimiz geldi, konu enine boyuna konuşulamadı ne olacağı ile alakalı. Şu anda da AFJET’te de yeni yapılanma var, o sebepten dolayı beklemek zorundayız. başka yapacak bir şeyimiz yok.” şeklinde konuştu.
Ayrıca ellerinde 30 bin tokenin bulunduğunu ifade eden Başkan Karakuş, 50 kuruştan satışa tokenlerin 3 liraya ulaştığını dile getirdi.
“1.3 MİLYON BAĞIŞ TOPLANDI”
Bağış kampanyasından dolayı Mehmet Emin Güzbey’e ve Kanal3 ailesine teşekkür eden Karakuş, o programda bu güne kadar 1.3 milyon para toplandığına dikkat çekerek, “Bunların yüzde 80’i de futbolcu alacaklarına gitti. Onu da belirtmiş olayım. Göreve gelir gelmez kasamızda bir kuruş yoktu. İlk bununla başladık. Deplasman giderleri vardı, altyapı giderleri vardı. Davalık dosyalar vardı, bunları temizlemek için gayret ettik ve buradan çok karamsar bir tablo çizmek istemiyorum.” ifadelerini kullandı.
“DÜNYANIN EN BÜYÜK MARKALARINDAN BİRİYLE ANLAŞMAK ÜZEREYİZ”
Güzel haberlerin de olduğuna dikkat çeken Karakuş, “Türkiye’nin en büyük ulusal ve uluslararası hatta dünyanın en büyük markalarından biriyle sponsorluk anlaşması yapmak üzereyiz. Henüz imzalar atılmadığı için ismini şimdilik telaffuz etmeyeceğim. Biz kamudan kaynak gelsin biz hiç uğraşmayalım kafasında hiç olmadık. Onun için Bitci’ye gidip kendimizi anlattık, o yüzden ismini şimdilik telaffuz etmediğim firmaya gidip kendimizi anlattık. İstanbul’a gittik ve 2 saat boyunca genel müdüre brifing verdik. İnşallah firmanın genel müdürü 6 Temmuz’da Afyonkarahisar’a gelecek. Kendisine hem kulübümüzü hem de tesislerimizi gezdireceğiz. Sonrasında da inşallah sponsorluk anlaşmamızı yapacağız. Bu anlaşma ile de bizim altyapı ve üst yapı giderlerimize büyük katkısı olacak. İlimizin önemli firmaları ile de görüşmelerimize devam ediyoruz. Park Afyon AVM ile görüşüyoruz, yöneticileri de inisiyatif alacaklarını söylediler bir söz de verdiler. Netlik kazandığında da kamuoyu önünde sözleşmemizi imzalayacağız” diye konuştu.
“AFYONKARAHİSARLI
1 TEK FİRMA İLE REKLAM SPONSORLUĞU YOK”
Afyonkarahisar’lı hiç bir firmanın sponsorluk anlaşmalarının olmadığını dile getiren Karakuş, “Üzülerek söylüyorum ki bu sezona dönük şu ana kadar Afyonkarahisarlı 1 tek firma ile reklam sponsorluğu yok bu çok acı bir durum. Bin tane mermer fabrikasının olduğu bir ilden bahsediyoruz. 20 bin ton sucuk üreten bir ilden bahsediyorum. 40 bin ton lokum üreten bir ilden bahsediyorum. 2 milyar yumurta üreten bir ilden bahsediyorum. 32 bin yatak kapasitesine sahip termal merkezin olduğu bir ilden bahsediyorum. Tüm bunlar şehrin dinamikleridir. Bu olanaklara rağmen bize gelen veya bizim gidip görüştüğümüz halde anlaşma sağladığımız 1 tek firma yok. Başka illerde spor caddede sokakta, trafikte hatta camide konuşuluyor. Spor şehri olmak istiyoruz ama bizim şehrimizde nedense bu olmuyor. AFJET Afyonspor Süleyman Karakuş’un veya yöneticilerin tapulu malı değil. Görevde bugün biz varız yarın bir başkası olur. Ben kulübü devrederken de tertemiz bir kulüp olarak devretmek istiyorum. AFJET Afyonspor’un içinde bulunduğu sorun benim sorunum değil şehrin sorunu ve bunu da hep birlikte çözeceğiz. Yürümeyecek isek de beraber yürümeyeceğiz.” dedi.
“KISA SÜRE İÇİNDE KONGRE VAR”
Afyonspor yönetimi olarak kongre kararı aldıklarına dikkat çeken Karakuş, “Yönetim kurulu olarak gelecek sezon için de bir karar aldık. Kongre yapalım bir kendimize gelelim. Belki yönetime girecek yeni isimler vardır ve bize güç olur. Yönetime yeni talipler çıkar. Keşke Afyonkarahisar kamuoyundaki büyüklerimiz iş insanlarımız birleşse ve bir birliktelik oluşsa da hep birlikte götürsek. Kulübü vermemizi isteyen ve söyleyenlere de basın mensupları aracılığı ile duyuruyorum buyursun gelsinler. Projesiyle, programıyla, bütçesiyle gelen herkese bu kulüp açıktır. Ancak bu kulübü kimseye peşkeş çektirmeyiz. Bu kulüp bizim değil şehrin kulübüdür. 1-5-10 TL bağışlarla kurulan bir kulüp. 1967’den bugüne gelen bir ağaç Afyonspor. Böylesine köklü bir camiayı kimseye peşkeş çektirmeyiz” ifadelerine yer verdi.
“YENİ YÖNETİM KULÜBÜ A.Ş. YAPACAK”
Yeni yönetimin kulübü şirketleşmeye götüreceğini ifade eden Karakuş, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kulüplerin şirketleşmesi zorunlu hale geldi. Kongre kararı almamızın en önemli nedenlerinden biri de bu. Yeni yönetim kulübü Anonim Şirket yapacak süreci tamamlamak zorunda. Bu süreçte hakikaten elini taşın altına koyacak, bütçe koyacak, kar-zarar ortaklığına girecek bir yönetim oluşmalı. Keşke tamamını Afyonluların aldığı hisselerde her birine 50 bin TL yıllık ödeme yapılsa Afyonspor’un hiçbir sıkıntısı kalmaz.” şeklinde konuştu.
Gelecek sezon Bahaddin Güneş ile yola devam etmeme kararı aldıklarını ifade eden Karakuş, mevcut takımda 23 oyuncunun sözleşmesinin bulunduğunu, yeni bir hoca ile yola devam etme kararı aldıklarını dile getirdi.
“ŞAMPİYONLUK TÜRKÜSÜNÜN
ÇALINMASI TARAFTARI DEĞİLİM”
Basın mensuplarından gelen yeni sezon için sportif başarı hedefi nedir sorusuna cevap veren Başkan Karakuş, “Şampiyonluk türküsünün çalınması taraftarı değilim. Bunun için en az 50 milyon lira para lazım. Geçen sene 600 bine oynayan oyuncular bu sene 2-3 milyondan bahsediyor.” ifadelerini kullandı.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi