Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

12.5 milyonluk köprü başladı – Kocatepe Gazetesi

AK Parti Afyonkarahisar İl
12.5 milyonluk köprü başladı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 82’incisi düzenlenen İl Danışma Toplantısına katılım yoğundu.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 82’inci İl Danışma Meclisi Toplantısı 25 Kasım Cumartesi günü Afyon Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra toplantı divanı AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in Başkanlığı’nda; Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İGM Başkanı Salih Sel’den oluştu.
İLK SUNUMU
SEL YAPTI
Toplantıda ilk sunumu İl Özel İdaresinin karar organı İl Genel Meclisi’nin Başkanı Salih Sel Yaptı. Sel’in ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban çalışmalar ve yatırımları anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Toplantının basına açık olan bölümünde AK Parti Milletvekilleri Hatice Dudu Özkal ve Ali Özkaya konuştular. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıda; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Hatice Dudu Özkal, Ali Özkaya, AK Parti Muğla eski Milletvekili Afyonkarahisar’ın Koordinatörü Mehmet Nil Hıdır, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, partililer hazır bulundu.
AK Parti 82’inci İl Danışma Meclisi’nin açılışında ilk sunumu İGM Başkanı Salih Sel yaptı. İGM Başkanı Salih Sel, 82’incisi düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi.
SEL ÇALIŞMALARI ANLATTI
İl Genel Meclisi’nin 2017 yılında yaptığı hizmetleri kısaca anlatacağını belirten Sel, “2009 yılındaki bütçemiz 19 milyon 850 bin lira idi. Yıllar içerisinde bütçe oranı arttı ve bu artış yatırımlara yansıtıldı. Çok fazla detaya girersem uzayacak. Belediye Başkanımızın ve milletvekillerimizin de anlatacakları var. İçme suyu ve fosseptik çalışmalarından görüntüler ekrana yansıyor. Orman ve Su İşleri Bakanımızın yeraltı sulamaları için ayırdığı 100 trilyon lirayla yakın bir para sözkonusu. Bugüne kadar o paranın 70 trilyonunu kullandık. Bu sene içerisinde aşağı yukarı 12-13 trilyon lira civarında bir ödeneği içme suyu için talep ettik. Bu yıl içme suyu sondajları için 5,5 trilyon lira, kanalizasyonlar için 3,7 trilyon lira sulama içinde iki buçuk trilyon lira olmak üzere toplam 9,5 trilyonluk liralık bir harcama yaptık. Biz İl Özel İdaresi bütçesinden 2009 yılından itibaren bugüne kadar yaklaşık 850 derslik yapmışız” dedi.
BÜTÇE GELİR BÜTÇESİNE ÇEVRİLDİ
Genel bütçeden yapılan dersliklerle birlikte toplam derslik sayısının bin 829’a yükseldiğini dile getiren Sel, “Milli Eğitime 2017 yılı içerisinde ayırmış olduğumuz ve yaptığımız işler var. Merkez Atatürk İlköğretim Okulu projesi ve detayları da yansıda görülmektedir. Şemsettin Karahisari Okulunu özel bir projede yaptık. Üstünü salon olarak yaptık. Bugüne kadar 2017 yılında 5 tane olmak üzere toplam 73 köy konağı ile uğraşmışız. Bu yıl üç tane fırın yapmışız. Köy fırınlarımıza hamur yoğurma makinesi konuldu. 39 düğün salonu yapıldı. Bu yıl 8 tane halı saha yapıldı. Biz gerçek anlamda bütçemizi devamlı gelir bütçesine döndürmeye çalıştı” diye konuştu.
FONKSİYONEL KULLANIMA DİKKAT EDİLDİ
Göreve başladıkları günden bugüne köylere çocuk oyun grupları da yapıldığını ifade eden Sel, “Çocuk oyun gruplarımız bütün köylerimizde vardı. İki yıl önce nüfusu 900 ve üzeri olan bütün köylerimize tekrar birer tane daha çocuk oyun grupları yaptık. Bunları ilköğretim okullarının bahçelerine koyduk. Çocuklarımız daha fazla faydalansın istedik. Bazı yerlere mesela nüfusu az olan köylerimize düğün salonu yapmak yerine üstü kapalı bir imalat tercih ederek düğün salonu, pazar yeri ve halı saha olarak kullanımı sağladık. Hatta bazı yerlerde gördük ki normal günlerde buralar otopark olarak da kullanılabiliyor. 2017 yılında Özel İdaremizin yaptığı hizmetleri başlıklarla aktardık. Bunlardan en önemlisi çöp toplama işidir” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, teşkilat mensuplarına Belediye çalışma ve yatırımlarını detaylarıyla anlattı. Çoban, 10 yılda yapılandan yüzde 80 fazlasını asfalt serimin de gerçekleştirdiklerini kaydetti.
8,5 YILDA 12 KAT BETON PARKE
Beton parke döşemesinde 10 yılda toplam 300 bin metrekare döşeme yapılırken 8,5 yılda bu rakamın 12 katını yaptıklarını belirten Çoban, “3,5 yılda yaklaşık beş katı beton parke döşemesini yapmışız. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Necmettin Erbakan hocamız adına gerçekten çok güzel bir köprülü kavşak yaptık. Belediyemizin tarihinde yaptığı ilk köprülü kavşaktır. Şimdi güzel bir şekilde Selçuklu Mahallesi altından geçen yol üzerinden şehrimizi bağlayan ve işlek kullanılan bir köprüdür” dedi.
20 GÜNDE MOTOKROS PİSTİ YAPILDI
Slâytlarla Belediye ekiplerinin yaptığı yol çalışmalarından örnekler sunan Burhanettin Çoban, 5 kilometrelik Ataköy-Migros kavşağından mahallelere kadar bu yıl içerisinde asfalt yapıldığını söyledi. Ankara yolunda ilk kez konfor asfalt uygulaması yapıldığını belirten Çoban, “Slâytta görüldüğü üzere pek çok mahallemizde parke taşı ve asfalt çalışmalarımız var. Bazı mahallelerimizde doğal gaz çalışması var. Türkiye’nin en güzel motokrost pistini kendi arkadaşlarımız 20 günde yaptı. Daha sonra güzel bir yarışma gerçekleşti. Hem motokros hem de süper motor olarak yarış yapılan bir alanı kazandırdık. Üç defa Türkiye şampiyonaları gerçekleştirildi. Canlı yayın yapıldı” diye konuştu.
MUHTARLARA GEZİLER DÜZENLENİYOR
İçme suyu kalitesinin şişe kalitesinde su ile aynı olduğunun altını çizen Çoban, satın alınan birçok suda bile içme suyunda ki kaliteli özelliklerin olmadığını anlattı. Kur’an Kursları yaptıklarını, üç kursun bittiğini, imalat ve yapım sonrası Müftülüğe teslim ettiklerini belirten Çoban, “Veysel Eroğlu Park alanı 72 bin metrekaredir. Sayın Bakanımızın Afyon’a ve ülkemize çok katkıları var. Mahalle Muhtarlarına istedikleri yerlere ücretsiz geziler düzenliyoruz. Belediye takımlarının son zamanda ki başarıları malumdur. En son Fenerbahçe’yi yendik” şeklinde konuştu.
DONANIMLI TESİS YAPILACAK
Afyonkarahisar’ın termal bir şehir olduğunu belirten Burhanettin Çoban şunları söyledi: “İnşallah demiryolu hattı boyunca Ömer-Gecek bölgesinden termal suyu getireceğiz. Pek çok donanıma sahip bir termal tesis yapacağız. Bu tesis çok güzel ve özel bir tesis olacak. Maliye kavşağında ki çalışmaların bir kısmı bitti trafiğe açtık. İnşallah kalan kısmını kısa süre de hizmete girecek. Alimoğlu Mermer Fabrikası’nın bulunduğu yerden bir köprü ile bağlantı yapacağız. Çalışmalar başladı. İhale bedeli 12,5 milyon liradır”
ÖZKAL: KILIÇDAROĞLU’NU
ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM
AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, onurlu bir Türk kadını olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “son gafı” nedeniyle kadınlardan özür dilemeye davet etti.
AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın anlatmaya yetişemediği hizmetleri Afyonkarahisar’ın yaşadığını kaydetti.
Burhanettin Çoban’a Afyonkarahisar halkına yaşattığı hizmetler nedeniyle teşekkür eden Özkal, “Allah gücünüze güç katsın. 25 Kasım kadına şiddetle mücadele günü. Bugüne kadar kadına şiddetle mücadele ve kadın haklarına yönelik iyileştirme çalışmalarımız herkesçe bilinmektedir. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun gaflarından birine daha şahit olduk. Dedi ki ‘Erkek işsiz evine ekmek götüremiyor. Kadına şiddet uygulamasında ne yapsın’ gibi gerçekten vahim bir açıklama yaptı. Hiçbir kadına gösterilecek şiddet masumlaştırılamaz nedeni olamaz. Bunu da biz inanan insanlar olarak yaratılan herşeyi yaratandan ötürü severiz. Hele ki insanoğlunun devamında en önemli misyonun yüklendiği kadına biz şiddetle ilgili böyle bir açıklamayı gerçekten tarifi imkânsız korkunç bir durum. Bu duruma tepki koymaya davet ediyor, Sayın Kılıçdaroğlu’nu da onurlu bir Türk kadını olarak hemen özür dilemeye davet ediyorum. Sekiz kez seçim kaybetmiş Kılıçdaroğlu bunun hıncını evine gittiğinde eşinden çıkarıyor mu?” dedi.
ÖZKAYA: SAYGI DURUŞUNDA
BİZDE FATİHA OKUYABİLİRİZ
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Filistin’de ki saygı duruşu uygulama izlenimini aktardı. Özkaya, “Onlar saygı duruşuna kalkarken geçmişlerin ruhuna diyerek Fatiha okuyorlar. Aslında bizde bunu uygulayabiliriz” dedi.
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, tüm öğretmenlerin geçmiş Öğretmenler Gününü kutlayarak konuşmasına başladı.
Önceki hafta sonu Filistin’e gittiğini belirten Özkaya sözlerine şöyle devam etti: “Filistin ebedi kutsal başkentimizdir. Mahsun mabed Mescid-i Aksa’yı ve Filistinliler’i izledik. Oraya gittiğinizde o mübarek makama bir hapishane kapısı gibi demir kapılardan girdiğinizde kahroluyorsunuz. İnşallah özgür bir Mescid-i Aksa özgür bir Filistin görmeyi Allah bizlere nasip etsin inşallah. Onlar saygı duruşuna kalkarken geçmişlerin ruhuna diyerek Fatiha okuyorlar. Aslında bizde bunu uygulayabiliriz. Hoşuma gitti bilgi olarak sunmuş olayım.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi