Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

15 Tatil Uzatıldı Mı?

19 Ocak 2024 tarihinde yarıyıl karnelerini alan öğrenciler iki hafta sürecek olan tatille bir molayı hak etti. Geride bırakılan bir haftalık tatilin ardından ortaya atılan “15 Tatil Uzatıldı Mı?” iddiasının cevabı araştırılmaya başlandı.

19 Ocak 2024 tarihinde

15 Tatil Uzatıldı Mı? Okullar Ne Zaman Açılacak?

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılının ilk dönemi geçtiğimiz 19 Ocak 2024 tarihinde tamamlanmıştı. Geçtiğimiz hafta Cuma günü karne sevinci yaşayan öğrenciler bir haftalık tatillerini de geride bıraktı. Geçtiğimiz günlerde ise internet ortamında ortaya atılan “15 Tatil Uzatıldı Mı?” iddiaları sonrasında öğrenci velileri ve öğrenciler tarafından bu sorunun cevabı araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için bu iddianın doğruluğunu araştırdık.

15 Tatil Uzatıldı Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitimlerine devam eden 20 milyonu aşkın öğrenci 19 Ocak 2024 günü karnelerine alarak yarıyıl tatiline çıktı. Öğrenciler ve veliler tarafından 15 günlük tatilin bir aya uzatılması ile ilgili ortaya atılan iddialar araştırılırken, Milli Eğitim çalışma takviminde tatil süresi 15 gün olarak belirtiliyor. Ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmazken, yarı yıl tatili 2 Şubat 2024 günü tamamlanacak. Öğrenciler ikin ikinci dönem ise 5 Şubat 2024 tarihinde başlayacak. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan-12 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.