• Haberler
  • Genel
  • 16 projeden 12'si Bolvadinli – Kocatepe Gazetesi

16 projeden 12'si Bolvadinli – Kocatepe Gazetesi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun yüzde 50 hibe destekli proje sonuçlarına göre Bolvadin ilçesi büyük bir başarı kazandı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Avrupa Birliği Fonundan verdiği yüzde 50 hibe destekli traktör ve ekipmanlarından faydalanmak üzere sunulan projelerin sonuçları belli oldu. Afyonkarahisar genelinde 9'uncu çağrı kapsamında toplam 41 proje sunuldu. Bu projelerden 30'u [&hellip]

16 projeden 12’si Bolvadinli

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun yüzde 50 hibe destekli proje sonuçlarına göre Bolvadin ilçesi büyük bir başarı kazandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Avrupa Birliği Fonundan verdiği yüzde 50 hibe destekli traktör ve ekipmanlarından faydalanmak üzere sunulan projelerin sonuçları belli oldu. Afyonkarahisar genelinde 9’uncu çağrı kapsamında toplam 41 proje sunuldu. Bu projelerden 30’u hibe almaya hak kazandı. Onaylanan projelerden 16’sı traktör ve ekipman projesi olarak belirlendi. Bu çerçevedeki 16 projeden 12’sini Bolvadinli çiftçiler geliştirdi.
İL TARIMINA KATKI SAĞLANIYOR
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, “Bolvadin ilçemizce ‘Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi’ kategorisinde diğer ilçelere oranla daha fazla proje sunulmuştur. Ayrıca ilk Tıbbi Aromatik Bitkiler Kursu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa Bolvadin ilçemizde açılmış ve 165 katılımcıya sertifikaları verilmiştir. Bu tarz projeler ve çalışmalar hem çiftçilerimize hem de ilimiz tarımına büyük katkılar sağlamaktadır. Tarımın mihenk taşı olan çiftçilerimiz ülkemiz tarımını kalkındırarak daha ileri seviyelere götürecektir” dedi. (Kocatepe)

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme