Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

165 milyon dolarlık yeni fabrika, 2016’da

Bu haberin fotoğrafı yok
165 milyon dolarlık yeni fabrika, 2016’da

ÇİMSA Genel Müdürü Nevra Özhatay, Afyonkarahisar’daki yeni çimento fabrikasının 2016 yılında Mayıs ayı içinde faaliyete gireceğini belirtti

Çimsa, iş ortakları için Afyon’da bir iftar yemeği düzenledi. Çimsa’nın Geleneksel İftar Yemeği’ne Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Osman İşşen, Nuribey Belediye Başkanı Hazım Kaya, Çalışma ve İşkur İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Sinan Akpınar, Afyonkarahisar Müze Müdürü Mevlüt Üyümez, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Kaya Penbegül ve Türk Telekom Müdürü Ali Ahmet Gedik katıldı.
165 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, Afyon Çimento’nun Çimsa ve Sabancı Topluluğu için önemine dikkat çekerek şunları kaydetti: “2012 yılında bünyemize kattığımız Afyon Çimento ile Afyon yalnızca Çimsa için değil Sabancı Çimento Grubu için de ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Şehir içinde kalan üretim tesisimizin yerine modern bir fabrika kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halımoru köyünde 165 milyon dolar yatırımla yeni bir tesis kuracağız. Bu yılın Nisan ayında inşaat çalışmalarına başladığımız yeni fabrikamızı Mayıs 2016’da hizmete sokmayı planlıyoruz. Yeni fabrikamız ile Afyon Çimento’nun yıllık üretim kapasitesinin 4 katına çıkarak yılda 2 milyon ton çimento kapasitesine ulaşmasını hedefliyoruz. Bu yeni tesis ile sizlerin de desteği ve inancıyla Türkiye ekonomisi için olduğu kadar Afyon ve çevresi için de katma değer sağlayacağımıza inanıyoruz.”
SEKTÖRÜN GELECEĞİ PARLAK
Sabancı Çimento Grubu Başkanı Hakan Gürdal ise çimento sektöründeki gelişmeleri, Sabancı Çimento Grubu olarak kaydedilen ilerlemeyi ve Çimsa’nın bu performanstaki katkısını değerlendirdi. Gürdal, “Türkiye, 65 milyon ton çimento tüketimi ve 10,7 milyon ton çimento ve klinker ihracatı ile Avrupa’nın en büyük ve dünyanın 4. büyük çimento üreticisi unvanını taşıyor. Sektörümüz, GSYİH ile paralel bir büyüme sergiliyor. Geçtiğimiz yıl itibarıyla kişi başına çimento tüketimi 835 kiloya ulaştı. Bu artışın istikrarlı bir şekilde devam edeceğine inanıyor, sektörümüzün geleceğini parlak görüyoruz. Çimento, Sabancı Holding’in stratejik iş kollarından biri. Geçen yıla ilişkin rakamsal sonuçlarımız oldukça başarılı. Bu başarıyı Türkiye’nin Sabancısı olarak daha da ileriye götürmek, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak, gücümüze güç katan siz değerli iş ortaklarımızla bizim boynumuzun borcudur. Bu vesile ile bu güzel Ramazan akşamında bizlerle birlikte olduğunuz için sizlere teşekkür eder, Ramazan bayramınızı bir kere daha kutlamak isterim” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti