Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

18 Mart’ta Şehitlerimiz Rahmet Ve Minnetle Anılacak

18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da bir dizi program düzenlenecek.

18 Mart Şehitleri Anma

18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Kocatepe Asri Mezarlığı’nda bulunan Hava Şehitliği’nde düzenlenecek olan çelenk töreninin ardından Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda anma programı yapılacak.

ÖNCE HAVA ŞEHİTLİĞİNDE  TÖREN YAPILACAK

Çelenk töreni Hava Şehitliği’nde 18 Mart Pazartesi günü sabah saat 10.00’da başlayacak. Atatürk Anıtına; Afyonkarahisar Valiliği, İkmal ve Garnizon Komutanlığı, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı çelenkleri sunulacak. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından okunacak İstiklal Marşı’nın ardından devlet büyüklerinden gelen mesajlar okunacak. Bir subay tarafından günün anlam ve önemine yönelik yapılacak konuşma akabinde Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı bir konuşma yapacak. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından şehitlik özel defterinin imzalanmasının ardından, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunulacak. Şehit mezarlarının ziyaret edilmesiyle tören sona erecek.

 

Afyonkarahisar Kamil Miras Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 18 Mart Şehitler Günü Programı ise okulun Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda saat 10.45’de başlayacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası, Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılacak. Okul Müdürünün açış konuşması sonrası, Çanakkale ve Şehitlik konulu şiirler okunacak. İkmal ve Garnizon Komutanlığı’ndan bir subayın Çanakkale Zaferi sunumu sonrası, “Çanakkale Geçilmez” oratoryosu sunulacak, kahramanlık türkülerinin seslendirileceği anma programı 18 Mart temalı resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erecek.

İMARET CAMİNDE MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULACAK

Anma programı sonrası protokol üyeleri Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı üyelerini dernekte ziyaret edecekler. Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Caminde öğle namazı öncesi tüm şehitlerimizin ve ebediyete irtihal eden gazilerimizin ruhlarına ithafen Mevlid-i Şerif okutulacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti