Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2 günde üç etkinlik – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
2 günde üç etkinlik

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, bu yıl Afyonkarahisar’da farklı kutlanacak. Afyonkarahisar’daki basın mensupları, iki günde 3 etkinliğe katılacak

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Afyonkarahisar’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Afyonkarahisar’daki yazılı ve görsel basın mensup-ları ile ulusal ajansların temsilcileri, 9 Ocak 2012’de, saat 14.00’da Basın İlan Kurumu Afyonhkarahisar Şube Müdürü Burak Orhan’la, Basın İlanh Kurumu Afyonkarahisar Şubesi’nde bir araya gelecek. Burak Orhan’ın gazetecilik dene-yimlerini basın mensuplarıyla paylaşacağı programda, basın mensupları da gazetecilik hakkındaki fikirlerini söyleyecek.
Temel afet eğitimi verilecek
10 Ocak 2012’de ise iki etkinlik basın mensuplarını bekliyor. 10 Ocak 2012 tarihinde, saat 9.30’da Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğinde “Basın Mensuplarına Temel Afet Eğitimi” programı düzenlenecek. Müdürlük faaliyetlerinin de tanıtılacağı programdan verim alınması hâlinde, bu toplantının aylık bir rutin hâle gelmesi gündemde.
Kan bağışı
duyarlılığına katkı
Afyonkarahisar’daki basın mensupları, yine 10 Ocak 2012’de Afyonkarahisar Kızılay Kan Bağış Merkezi’nde kan bağışlayarak sorumluluk bilin-cinin yayılmasına katkıda bulunacak. Basın mensupları kan bağışlarıyla, bu yılki hedef olan 17 bin rakamına ulaşılmasında bir nebze olsun rol alacak. 3 etkinliğe de Afyonkarahisar’daki tüm basın men-suplarının davetli olduğu bildirildi.
10 Ocak’ın önemi nedir?
1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı Yasa’nın yürürlüğe girmesi üzerine, 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı aldılar. Bu gelişme karşısında, gazeteciler 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla İstanbul Gazeteciler Sendikası binası önünde toplanarak İstanbul Valiliği’ne kadar bir yürüyüş yaptılar. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında ise Sendika’nın öncülüğünde, “Basın” adıyla kendi gazetelerini 11–12–13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımladılar.
O tarihten sonra 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlandı. 1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra ise çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, “Bayram” olmaktan çıkarıldı ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılmaya başladı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti