Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

200 bisiklet dağıtılacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
200 bisiklet dağıtılacak

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı (THSKB) tarafından başlatılan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında öğrencilere dağıtılmak için
200 bisiklet İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi

Gençleri hareketli yaşama ve fiziksel aktiviteye özendirmek, daha sağlıklı bir yaşam sürmek için bisiklet kullanmaya teşvik etmek amacıyla yürütülmeye başlanan bisiklet dağıtımı projesi çerçevesinde Afyonkarahisar’da da 200 bisiklet dağıtılacak. Daha önce Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile imzalanan protokol ile dağıtılan bisikletler, bu yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde okullarda dağıtılcak.
200 bisikletin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslimi Sosyal Bilimler Lisesi’nde yapıldı. Düzenlenen teslim töreninde konuşan Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün, “Bisikletin ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde obezitenin çok daha az görüldüğü ve yaşam beklentisinin yüksek olduğu görülmektedir. Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için bir proje hazırlanmış ve proje kapsamında çeşitli hedef gruplara bisiklet dağıtımı yoluyla hareketli hayat tarzının benimsetilmesi hedeflenmiştir. Bu kapsamda İlimizdeki ilgili kurumlarla protokol imzalayarak dağıtımı yapılmak üzere toplam 450 adet bisiklet tahsis edilmiştir. Bisikletlerden 250 adedi için Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile 200 tanesi içinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imlandı. İmzalayacağımız protokol ile kendilerine teslim edilecektir. Dağıtımı yapılan bu bisikletlerin İlimizdeki özellikle genç nüfusta yeterli fiziksel aktivite yapanların oranını arttırmakta etkili olmasını diliyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da konuşmasında sağlıklı gelecekler için projenin önemli olduğuna değinerek, 200 bisikletin 10 ilçede 40 okula dağıtılacağını söyledi. Daha sonra atılan imzalar ile bisikletler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin küçük konserinin ardından bisikletler protokol üyeleri tarafından öğrencilere teslim edildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti