Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2011 Afyon için hamle yılı

2011 Afyon için hamle yılı
2011 Afyon için hamle yılı

Kurban Bayramı vesilesiyle bayramın ikinci günü AK Parti İl Teşkilatı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine çok sayıda AK Partili katıldı.

Törende Afyonkarahisar ile ilgili projeleri açıklayan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2011 yılını Afyonkarahisar için yatırımlarda hamle yılı ilan etti. Afyonkarahisar’da Kurban Bayramı’nın ikinci günü siyasi partilerde bayramlaşma törenleri yapıldı. AK Partililer de İl Teşkilatı’nda bir araya geldi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Aydoğan, Sait Açba ve Zekeriya Aslan’ın da katıldığı törende çok sayıda partili de hazır bulundu. Törende konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar için 2011 yılının çok önemli olduğunun altını çizdi. Eroğlu, “2011 yılını biz Afyonkarahisar’da yatırımlarda hamle yılı olarak ilan ediyoruz. Her ilçeye mutlaka bir tane baraj-gölet-sulama tesisi yapacağız. Ağaçlandırma yapacağız. Yollarda, dershanelerde eksiklikler varsa o eksikleri gidereceğiz. 2011’de Afyonkarahisar, ilçeleri ile birlikte muhteşem bir dönüşüm yaşayacak. Dün akşam oturdum, Afyonkarahisar’da 2011 yılında yapılacakları şöyle bir toparladım. Hakikaten çok büyük müjdelerimiz var. Afyonkarahisarlılar, her şeyin en iyisine layıktır. Afyonkarahisar, kesinlikle Ege’nin yıldızı olacaktır” dedi.
“Yatırımları mukayese edin”
“Hükümetimizin 7 yılda Afyonkarahisar’a yaptıklarını lütfen 70 yılda yapılanlarla bir mukayese edin. Afyonkarahisar’ı görenler tanıyamıyor” diyen Bakan Eroğlu, “Havaalanı ile ilgili de bütün eksiklikler tamamlandı. İnşallah yakın zamanda onun da inşaatına başlanacak. Zafer Havaalanı da beynelminel uçuşlar içinde Türkiye’de 5’inci büyük havaalanı olacak inşallah. Dünyanın her yanından Afyonkarahisar’a ve Zafer Havaalanına ulaşmak mümkün olacak. Bu gerçekten Afyonkarahisar’ın gelişmesi bakımından çok önemli. Hızlı trenle de ilgili çalışmalar devam ediyor. Onun da müjdesini vermek istiyorum. Etüd çalışmaları başladı. Ankara-Afyonkarahisar-İzmir arasında etüd çalışmalarından sonra onun da çalışmaları başlayacak. Onun da biz takipçisi olacağız. 2012 yılına kadar bizim eylem planımız var. Afyonkarahisar’da ekonomik olarak sulanabilecek alanların tamamı sulanacak” ifadelerini kullandı.
“Tekrar iktidar olmak gerek”
Afyonkarahisar ve Türkiye’ye yapılan yatırımların AK Parti iktidarıyla birlikte yoğunlaştığını söyleyen Bakan Eroğlu, “Bu çalışmaların devamı için AK Parti’nin tekrar dimdik bir şekilde 2011 yılında yapılacak seçimlerde tek başına iktidar olması lazım. Vatandaşımız görüyor. Dolayısıyla Türkiye’de her iki kişiden biri AK Partili. Bu bizi çalışmamazlığa teşvik etmemesi gerek, daha çok çalışmaya bizi teşvik etmesi gerekir” diye konuştu.
Daha önce merkezi hükümetin Afyonkarahisar için yaptıklarını kitap haline getirdiklerini hatırlatan Eroğlu, mahalli idarelerin ve İl Özel İdaresi’nin hizmetlerini kapsayacak şekilde de bir kitapçık hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde bunu da kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.
“Türkiye küresel bir güç”
Son 8 yılda Türkiye’de de büyük bir dönüşüm yaşandığını kaydeden Eroğlu, “Türkiye, bölgesinde lider bir ülke. Küresel bir güç artık. Dünyada nereye gidersek bunu çok açık bir şekilde görüyoruz. Türkiye’nin yıldızı çok parlak. İnşallah bu hükümet Başbakanımızın liderliğinde devam edecek. Türkiye yirmi birinci asrın gerçekten lideri olacak. Bu hayal değil. Çünkü nereden nereye geldiğimizi şöyle bir hatırlayın. Hatırlarsanız biz 2003 yılının başında sayın Başbakanımız hükümeti devraldığı zaman o zamanki ülkenin durumu neydi, şimdi nereye geldi. Bu kıyas etmek en tabii husustur çünkü insan hafızası çok çabuk unutuyor. Bunu daima hatırlatmamız lazım. Paramızdaki 6 sıfırı unuttuk mu, çabuk unuttuk. Başbakanımız paradan 6 sıfır atacağı zaman pek çok yazar-çizer ‘Paradan 6 sıfır atamazlar’ demişti. Allah’a şükür attık. Şu anda İMF’ye bağlı olmadan, olan borcumuzun büyük bir kısmını ödediğimizi görüyoruz. Vatandaşlara olan bütün borçlarımız ödenmiş. Bazı bankalar vatandaşlarımızı mağdur etmişti. Başkalarının hayal edemeyeceği yatırımlar, hızla doludizgin devam ediyor” dedi.
“15-20 yılda bitirilemiyordu”
Eroğlu, şöyle devam etti:
“Hatırlayın, bundan önce doğru dürüst yatırımlar yoktu. Ben yıllarca bizim gölet dediğimiz küçük barajların 15-20-30 yılda bitirilmediğini biliyorum. İnanın o günleri yaşadık. Bolu Dağı’ndaki tünelin yıllarca bitirilmediğini biliyoruz. Karadeniz Otoyolu’nun yıllarca bitirilmediğini biliyoruz. Şu anda görüyorsunuz 12 bin 500 kilometre yolda Türkiye’yi baştan başa artık geçebiliyorsunuz. Hastanelerde muazzam bir dönüşüm yaşandı. Görüyorsunuz, Afyonkarahisar’da olduğu gibi vatandaşımızın acil bir ihtiyacı olduğu zaman helikopter ambulanslar, ülkenin belli yerlerine yerleştirildi. Şu kardeşinizin Türkiye’nin her yerinde gölet, içme suyu tesisi gibi yatırımları 800’ü buldu. Tabii bu yatırımlar devam edecek. Bu hizmet devam edecek. Afyonkarahisar da bundan nasibini alacaktır.”
Yardım eli uzatılmalı
Bayramlaşma töreninde konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, dünyada çeşitli ülkelerde yaşayan Müslümanların huzur yüzü görmediğini, bu nedenle Türkiye’deki Müslümanlar olarak yardıma muhtaç Müslümanlara yardım eli uzatmamız gerektiğini söyledi.
Zeybek, “AK Parti olarak 2 genel seçim. 2 yerel seçim ve 2 referandumdan galip parti olarak çıktık. Önümüzde yine genel seçim var. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan, gece gündüz durmaksızın çalışarak tüm insanlığın ve ülkemizin geleceği açısından partimizi yine tek başına iktidara getirmek durumundayız” dedi.
İki senede asfalt sorunu çözülecek
Afyonkarahisar Belediye Başkanvekili Mustafa Albay, herkese hayırlı bayramlar dilerken İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ise İl Genel Meclisi’nin hizmetlerinden bahsetti. Sel, şöyle konuştu:
“2009 yılı bütçemiz 19 trilyondu. 2010’da 24 trilyon 800 milyar olarak bağlamıştık. 2011 bütçemizi 38 trilyona bağlayacağız. En büyük aslan payını Milli Eğitim’e ve köylerimize, köylerimizin içindeki aslan payına ayırıyoruz. Sayın Bakanımızın destekleriyle köylerdeki kanalizasyon projelerimizi hazırlıyoruz. Bu kanalizasyonları, Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan gelen paralarla yapıyoruz. Geçen sene köylere yaklaşık 5 trilyonluk parke taşı yapmıştık. İnşallah bu sene de köylerin içine 5 trilyonluk parke taşı yapmayı hedefliyoruz. Yollarımızı da çok iyi bir duruma getirmeyi hedefliyoruz. Biz son iki yılda yaklaşık 100’er kilometre asfalt yapabildik. Önümüzdeki iki senede asfaltla ilgili birçok şeyi çözmüş olacağız. Yaklaşık 750 kilometrelik programımız var.”
Güç, dışarıda hissediliyor
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya Aslan, “Bayramı huzurlu bir şekilde kutluyoruz, Allah bugünlerimizi bozmasın. Türkiye 8 senedir dünyada lider bir ülke oldu, ama bu tesadüfen olmadı. Bugün çok güçlü bir hükümet var, o hükümet de gücünü sizlerden alıyor. Milletten alıyor. Bunu en çok biz dış ülkelere gittiğimiz zaman hissediyoruz” yorumunu yaptı ve Bosna Hersek’teki bir yetkilinin “Eğer savaş sırasında Türkiye’nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olsaydı, Sırplar bize saldıramazdı” dediğini aktardı.
Dayanışma, bundan sonra da devam etsin
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Aydoğan ise “Bayramlar, dayanışma, yardımlaşma demek. Bu duyguların yalnızca bayramlara münhasır kalmamasını, bayramdan sonra da artarak devam etmesini diliyorum. Biz AK Parti olarak iktidar olduğumuzdan bu yana hedefimiz hep sorun alanlarını ortadan kaldırmak olmuştur. Cumhuriyet tarihimizin en büyük yeniden yapılandırmasına imza atmaya hazırlanıyor AK Parti iktidarı” dedi.
“Yürüyüşümüze devam ediyoruz”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba ise AK Parti olarak 2011 seçimleri için Anayasa ve seçim kanununda ciddi değişikliklere gitmek istediklerini vurguladı. Açba, “AK Parti olarak yürüyüşümüze kararlı biçimde devam ediyoruz. Milletten aldığımız güçle her geçen gün daha hızlı adımlarlar, millete daha iyi hizmetler vermek suretiyle yolumuza devam ediyoruz. Milletimiz, yapılan güzel şeylerin karşılığını veriyor” diye konuştu.

5+1 müjde verildi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti kurmayları, 2007’den bu yana milli ve dini bayramlarda olduğu gibi müjde verme geleneğini sürdürdü. Bu sefer listede bir müjde fazla yazılmıştı. O müjdeyi de CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, partisinin bayramlaşma töreninde verdi

AK Parti’deki bayramlaşma töreninde gelenekselleşen müjdeler de verildi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “Şu ana kadar tam 55 tane müjde vermişiz, bugün de 6 tane müjde vereceğiz. Böylece 61 müjdeyle bu yılı tamamlamış olacağız” dedi. 5 müjdeyi AK Partililer verirken 6’ncı müjdeyi Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, CHP İl Teşkilatı’nın bayramlaşma töreninde verdi.
İşte 6 müjde:
-Akarçay Rekreasyon Projesi: Akarçay Deresi ıslah edilerek çevresinde rekreasyon ve mesirlik alanlar yapılacak. 21 Eylül 2010 tarihinde ihalesi yapılan projenin sözleşmesi de 1 Kasım 2010’da imzalandı. 150 kilometre fore kazık, 3 çift gidiş-gelişli köprü, 1 taşkın kontrol yapısının yer aldığı proje, 36 milyon 210 bin liraya mal olacak.
-Emirdağ Kent Ormanı: Emirdağ Kent Ormanı, Adaçal Tepesi’nin eteğinde 120 bin metrekare alanda kuruldu. Seyir terasları, kamelyalar, yağmur barınakları ve çocuk gruplarının yer aldığı ormana sedir, top akasya, sarmaşık gibi türlerde fidanlar dikildi.
-Sandıklı Kestel Barajı: 25 Mayıs 2010 tarihinde ihalesi yapılan ve 2061 hektar alanı sulayacak olan Sandıklı Kestel Barajı’nın tamamlanması ile Sandıklılı çiftçilerin daha çok kazanır hale geleceği belirtiliyor.9 metre yüksekliğe ve 10 milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak barajın maliyeti 9 milyon 965 bin lira olarak hesaplandı.
-Dinar Sosyal Güvenlik Merkezi: Dinarlı vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki işlemlerini yapabilmeleri maksadıyla Kasım ayı sonu itibariyle Dinar Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet vermeye başlayacak.
-Afyonkarahisar Kültür Merkezi: Uydukent semtinde 16 yıl önce yapılmaya başlanan ve inşaatı yarım kalan Kültür Merkezi, 2010 yılının Mayıs ayında 4 milyon 790 bin lira+KDV bedelle ihale edildi. 13 bin metrekare arsa üzerinde 2 bin 758 metrekare kullanım alanına sahip olacak Kültür Merkezi, 2 bloktan oluşacak.
-Sultandağı Taştın Koruma Tesisleri: Karapınar Kasabası’nın Kurtboğazı ve Filikoğlu derelerinin taşkınlarından korunması inşaatına 3 Eylül 2010’da başlandı. 640 bin liraya mal olacak projenin yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. Çukurcak Köyü’ndeki Taşkın Koruma Tesisi’nin de 2011 sonunda bitirileceği belirtiliyor. (Kocatepe)