Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“2020 Şifalı Frigya Yolu Yılı” ilan edilecek

Frigküm Kasım Ayı Birlik

Frigküm Kasım Ayı Birlik Meclisi Olağan toplantısında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, 2020 yılının “Şifalı Frigya Yolu Yılı” ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuruda bulunduklarını söyledi

 

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğinin Kasım Ayı Birlik Meclisi Olağan Toplantısı, Afyonkarahisar’da yapıldı. Toplantıya Frigküm Birlik Başkanı Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Üyesi İrfan Seçen, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Uğur Tepe, Erdal Şanlı, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ve diğer meclis üyeleri katıldılar.
“ŞİFALI FRİGYA YOLU İLANI İÇİN BAŞVURU YAPILDI”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Tutulmaz, “Bu dönemde Seydiler Ziyaretçi Kabul Merkezini bitirdik. Kültür Bakanlığına devri ile ilgili yazışmaları yaptık. Bunun dışında önümüzdeki yılın “Şifalı Frigya Yolu Yılı” ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuruda bulunduk. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz. Bu konu 3 ilimizi de yakından ilgilendiriyor. Gündemde tutalım ve bölgeye kaynak transferi yapılmasına vesile olsun.” dedi.
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasının sonunda Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illerini kapsayan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğinin bölge turizmini artıracak çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bazı talimatlarda bulundu.
Daha sonra toplantı gündemde yer alan; 2020 Mali Yılı Hazırlık Bütçesinin Görüşülmesi, 2020 Mali Yılı Yatırım Programının Görüşülmesi, 2020 Yılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘Doğal Sit Alanlarında Proje Uygulama’ Alanlarının Belirlenmesi, 2020 Yılı ‘Şifalı Frigya Yılı’ Tematik Yılının İlan Edilmesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yol Ödeneklerinin Kullanımının Belirlenmesi konularının görüşülmesiyle sona erdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti