Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“2022 yılı tatbikat yılı olacak”

AFAD İl Müdürü Mehmet

AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, 2021 yılının afet eğitim yılı olduğunu belirterek, 2022 yılının da tatbikat yılı olacağını söyledi

 

AFAD Afyonkarahisar İl Müdürlüğü Mehmet Buldan, Gün FM’de yayınlanan AFAD Saati programına konuk oldu.
“2021’DE 542 BİN
KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ”
2021 yılının afet eğitim yılı olduğunu belirten Mehmet Buldan geçen yıl il genelinde 542 bin kişiye afet farkındalık eğitimi verildiğini dile getirdi. Buldan, “2022 yılı tatbikat yılı olacak. Geçen yıl afet farkındalık eğitimlerini verdik. Bu yıl ise öğrendiklerimizi gerçekleştireceğiz. Nerde hayat, orda AFAD demiştik. 2022 yılında da tüm vatandaşlarımıza, kurum ve kuruluşlara ulaşmaya devam edeceğiz. AFAD Gönüllü sayısı 3 bin 210’dur.
Liseler için afete hazırlık kulüp üyeleri AFAD gönüllüsü oluyor projesi başladı. Böylece liselerde gençlerimizi afete hazır hale getireceğiz. Tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğimiz devam ediyor.” dedi.
“GÖNÜLLÜLÜK BAŞVURULARI
E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILIYOR”
Buldan, AFAD Gönüllüsü’nün tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkar gözetmeden, maddi beklenti olmadan afet ve acil durum çalışmalarına katkı sağlayan kişi anlamına geldiğini söyledi. Buldan, “AFAD Gönüllüsü; Sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir. AFAD Gönüllüsü olmaya istekli ve e-devlet şifresi olan herkes gönüllü olabilir. AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir. AFAD görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir. Gönüllülük başvuruları e-devlet üzerinden alınmaktadır. AFAD Gönüllülerinin gücünü harekete geçirerek, afet ve acil durumların meydana getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirmek için gönüllülere ihtiyaç duyuyoruz. İnsan hayatında fark yaratmak için becerilerini kullanmaya daima hazır, yakınlarda eğitimli ve organize AFAD Gönüllüleri oluşturmak amacıyla gönüllülere ihtiyaç duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.
>> Hayriye CANER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti