Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye’de çalışan kesimin yaklaşık yüzde 70’i asgari ücretle geçimini sağlarken, Kasım ayının sonuna yaklaşırken 2024 asgari ücretin ne zaman açıklanacağı da merak edilmeye başlandı.

Türkiye'de çalışan kesimin yaklaşık

Artan hayat pahalılığı karşısında işçilerin gözü kulağı, asgari ücret için belirlenecek yeni rakamda. 11 bin 402 lira olan asgari ücretin, ne kadar olacağı, yüzde kaç zam yapılacağı işveren ve işçi sendikaları arasında yapılacak görüşmeler sonrasında belli olacak. Milyonlarca çalışanı direk veya dolaylı olarak etkileyen asgari ücret ile ilgili olarak internet ortamında da 2024 Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak? 2024 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? 2024 Asgari Ücret Yüzde Kaç Zamlandı? gibi soruların cevapları ekonomi çevreleri tarafından da araştırılıyor.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları Aralık ayında toplanmaya başlayacak. Kasım ayının bu son günlerinde komisyon toplantıları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek bizim için en temel ilke olacak. Bu şekilde bir planlama içerisindeyiz.” ifadelerini kullanmıştı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da, 2024 yılı için belirlenecek olan asgari ücret görüşmelerinde Türk-İş heyetinde 4 işçiye yer vereceklerini duyurmuştu. Komisyona gelecek ilk rakam 6 aylık enflasyon tahminine göre hesaplanacak rakam olacak. 6 aylık enflasyon tahminine göre net asgari ücret için 15 bin 707 TL’lik rakamdan pazarlığın başlaması beklenirken, şuan için net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücret zam görüşmelerinin Aralık ayının ilk haftasında başlaması beklenirken, Aralık ayı son haftasında da 2024 yılı için yeni asgari ücretin duyurulması bekleniyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti