Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sansasyon amaçlı haberlere inanmayın

Afyonkarahisar’da son birkaç gündür

Afyonkarahisar’da son birkaç gündür bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada yayılan “Ataköy civarında kadın kılığına girmiş bir erkek şahıs ile panelvan siyah bir araç çocukları taciz ediyor, çocukları kaçırma girişiminde bulunuluyor, herkes dikkatli olsun” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Sosyal medyadan bir kaç gündür bilinçli bir şekilde yayılmaya çalışılan sansasyonel haberlerde “Afyonkarahisar’da kadın kılığına girmiş bir erkek şahsın, Afyonkarahisardaki çocukları kaçırdığı iddia edildi. Şahsın Kanlıca mahallesinde, terk edilmiş bir evde olduğu, vatandaş şahsın mevcut görüntüsünü, sosyal medya hesaplarından paylaşarak, insanların dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.” iddialarına yer veriliyordu.

Aynı fotoğraf üzerinden Türkiye’ni bir çok ilinde aynı provakatif haberlerin yayılmaya çalışıldığına dikkat çeken yetkililer “İnternette gördüğünüz her habere inanmayın” uyarısında bulundular.

Yayılan fotoğrafın ve haberin yalan olduğunu belirten Emniyet yetkilileri, halkın resmi kaynaklar dışındaki yalan haberlere itibar etmemesi gerektiğini belirtti.

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti