Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

21 milyon liralık borç, tasarrufla ödendi

Bu haberin fotoğrafı yok
21 milyon liralık borç, tasarrufla ödendi

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Genel Sekreterlik bütçesinin 21 milyon liralık borçtan 1 milyon liralık artıya geçtiğini söyledi. Erenoğlu, başarının formülünü “ekip çalışması ve tasarruf” olarak açıkladı

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin 11’inci Verimlilik Toplantısı, Şuhut’ta gerçekleştirildi. 11 kamu hastanesinin yöneticisinin katıldığı toplantıda Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Genel Sekreterlik’in borçlarının bittiğini söyledi. Erenoğlu, “Genel Sekreterliğimizin geçen ay yaklaşık 1 milyon 300 bin lira artı parası vardı. Biz devraldığımız zaman borcumuz 21 milyon liraya yakındı. Tasarrufa dikkat edip israfı önlemek üzerine çalışıyoruz” dedi.
ÇALIŞANLARINIZA ADİL VE GÜLERYÜZLÜ OLUN
Başarının ekip çalışmasıyla geldiğini hatırlatan Erenoğlu, “Çalışma ve başarı bir ekip işidir. ‘Biz’ yaptık, beraber yaptık. Ne yaparsanız yapın adil olun. Afyonkarahisar Genel Sekreterliği, ekip çalışması sonucunda başarıya ulaştı” diye konuştu. “Ben” demenin de, aşırı mütevaziliğin de olumlu karşılanmayacağını söyleyen Erenoğlu, kamu hastane yöneticilerine “Çalışanlarınızla diyalog kurun, güleryüzünüzü esirgemeyin” tavsiyesinde bulundu.
AYLIK 4 MİLYON
700 BİN LİRALIK FATURA
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Hasan Arslan ise, Devlet Hastanesi’nin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında devir daim halinde 503 bin liralık borcu bulunduğunu kaydetti. Arslan, “Güncel borç durumumuz 503 bin lira. 1 milyon liranın altındaki borcu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi büyüklügündeki bir hastane için borç saymıyorum. Bu olağan süreçte, devir daim durumunda çok normal. Yılbaşında Devlet Hastanesi’nin borcunun 9 milyon lira olduğunu hatırlatmak isterim. Eylül ayında kesilen fatura toplamı 4 milyon 732 bin. 15-20 günde bir firmalara borcumuzu ödüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakanlık’ın 2023 hedefi, 2014’te gerçekleşiyor

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin, Sağlık Bakanlığı’nın 2023 için koyduğu “yoğun bakım yatak sayısı” hedefine, bu yıl sonuna kadar ulaşacağı belirtildi

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin 11’inci Verimlilik Toplantısı, Şuhut’ta gerçekleştirildi. Toplantıya, 11 kamu hastanesinin yöneticileri katıldı. Şuhut Devlet Hastanesi ziyareti ile başlayan toplantı, Belediye Konferans Salonu’ndaki sunumlarla devam etti. Verimlilik Toplantısı’nda sunum yapan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Hasan Arslan, hastanenin yoğun bakım ünitesinin güçlendirildiğini söyledi. Arslan, “Yoğun bakımı, 22 yataktan 40 yatağa çıkardık. Bakanlığımızın Afyonkarahisar için 2023 yılına kadar 48 yatak hedefi var. Biz ise bu yılın sonuna kadar 49 yatağa ulaşmayı istiyoruz” dedi.
14 PRATİSYEN GELDİ, ACİL RAHATLADI
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin hasta potansiyeliyle önemli bir konuma geldiğini hatırlatan Arslan, “Eylül ayındaki hasta sayımızda biraz düşüş var. 15 bin 663 acil servis, 50 bin 200 de poliklinik hastamız oldu. Yatan hasta sayımızda artış var. Yatak doluluk oranımızda yüzde 69’u yakaladık. Kış döneminde bu artışın daha yükseleceğini düşünüyoruz. 14 tane pratisyen hekime kavuştuk, Acil Servis’imiz rahatladı. Bizim hastanemizde 55 bin MHRS (Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması) servisi açıyoruz. Acil sevk etme durumumuz binde 3,4” diye konuştu.
VERİMLİLİK TOPLANTISI ÖRNEK OLUYOR
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu ise Verimlilik Toplantıları’nın örnek olacağını kaydetti. Erenoğlu, “Ankara bu toplantıların örnek olmasını istedi. Yöneticilerimizin çoğu birbirilerini çok tanımıyorlardı. Dinar ile Emirdağ arasında 200 kilometrelik mesafe var. Aramızda bilgi ve cihaz paylaşımını çok güzel yaptık. Biz Şuhut’ta hekim ve cihaz eksikliğinin giderilmesi için söz vermiştik. Hekim eksikliği giderildi, cihaz eksikliği de giderilecek. İnşallah Şuhut’ta göz ameliyatları da yapılmaya başlanacak. Üst düzeyde cihazlarımızı alacağız. Yaptığımız doğru şeyleri doğru anlatmamız gerekir. Bizim hastanelerimizin cihaz durumu, bazı illerin merkezinde yok. Şuhut’taki devlet hastanemiz, üst düzey bir hastane” ifadelerini kullandı.
ULVİ BİR GÖREVİ YERİNE
GETİRİYORSUNUZ
Sağlık alanındaki eksiklikleri tek tek giderdiklerini aktaran Erenoğlu, 5 yıl sonrasında Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ni de kurmak istediklerini belirtti. Erenoğlu, “Mevki ve makamların hepsi geçicidir. Bizler de günün birinde değişeceğiz. Yaşadık, büyüdük, gidiyoruz. Hoş bir seda bırakmalıyız. Siz kendi aranızda, kendinizle yarışın. Yarışımız kendi içimizde olsun. Bize koşan adam lazım demiştik, hepinizi tebrik ediyorum, elinizden geldiği kadar çabalıyorsunuz. Biz çok ulvi bir görevi yerine getiriyoruz. Bundan sonra Dinar Devlet Hastanemizin yapımı, sonra Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları’nı taşıyacağız, Afyonkarahisar Devlet Hastanemiz’in de çatısını birlikte yapacağız. Bundan sonra 50 ünitlik, çok daha geniş Ağız Diş Sağlığı Hastanesi yapacağız. 5 yıl sonrasının planlamasında o da var. Bizim işimiz, halkımıza sağlığı en iyi şekilde sunmak ve sağlamak” dedi.
ŞUHUT DEVLET
HASTANESİ İYİ DURUMDA
Toplantıda konuşan Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez, “Bu toplantılarımızın hastalarımıza en iyi şekilde hizmet edebilmemiz, gördüğümüz hizmetleri örnek alma ve paylaşma konusunda da bu toplantılar verimli olacaktır” derken, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt da Şuhut’a yapılan yatırımların toplam tutarının 230 milyon lira olduğunu hatırlattı. Şuhut Devlet Hastanesi Başhekimi Hazım Bozca da “Ameliyathaneye çok büyük yatırım yaptık. Hem tıbbı cihaz hem de donanım bakımından iyi seviyede” dedi. Toplantı, diğer kamu hastanelerinin sunumlarıyla devam etti.

Murat ARISOY

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti