Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

21’inci yüzyıl, yaşlılığın yüzyılı olacak

Bu haberin fotoğrafı yok
21’inci yüzyıl, yaşlılığın yüzyılı olacak

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada AK Parti’nin yaşlılara önem verdiği vurgulandı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’ndan Yaşlılar Haftası nedeniyle yayınlanan yazılı açıklamada “irleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü verileri açık bir gerçeği ortaya koymaktadır ki 21. yy yaşlılığın yüzyılı olacaktır” denildi.
Açıklamada, “Partimizin Sosyal İşler Başkanlığına bağlı oluşturulan ve Türkiye genelinde AK PARTİ il teşkilatlarında var olan Yaşlılar Koordinasyon Merkezleri 60 yaş üzeri vatandaşlarımız adına çalışmalarını yürüterek Ülkemizde yaşlılığı sorun olmaktan çıkaracak projeler geliştirip çalışmalarına devam etmektedir. K PARTİ Yaşlılar Koordinasyon Merkezi olarak 6 yıldan bu yana yaşlılarımıza yönelik toplumsal sorun olacak konularda çözüm arayışı aranmasının yanı sıra, yaşlılarımıza bire bir ulaşarak sıkıntılarını gidermek, düzenlenen etkinliklerle keyifli vakit geçirmeleri ve sosyal hayata katılımlarını sağlamakta görevlerimizdendir” ifadelerine yer verildi.
Yaşlı-genç nüfus eşitlenecek
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yaşlılığı kabullenmek hem erdem hem de olgunluk anlamına gelir. Ancak gençler yaşlanacaklarını, yaşlılar yaşlandıklarını kabul ettikleri ölçüde olgunlaşırlar.
Yaşlılar toplumumuzda giderek artan nüfuslarıyla gündemin ilk sıralarında yer alıyorlar. Yaşlılarımıza yönelik kutlanan her gün ve hafta bizlere de biraz daha yaşlandığımızı hatırlatıyor. Dolayısıyla bu geçen süreçte olgunlaştığımızı, durulduğumuzu, kaybettiklerimizi ve kazandıklarımızı fark ediyoruz. 21. Yüzyılın ortalarından itibaren yaşlı ve genç nüfusumuz eşitlenmiş olacaktır. Dolayısıyla yakın gelecekte yaşamımızda yaşlılar bu günkünden daha fazla yer alacaktır. Yaşlılarımız için de özel programlar oluşturularak onlara terkedilmiş ve kimsesiz oldukları duygusunun yaşatılmamasını sağlayacak bir sosyal devlet anlayışının kaçınılmaz olduğu vurgulanmıştır.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti