Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“23 Nisan diriliş, teslim olmayıştır”

“23 Nisan diriliş, teslim olmayıştır”
“23 Nisan diriliş, teslim olmayıştır”

Cumhuriyet Halk Partisi İl ve Merkez İlçe Başkanlığı’nca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir dizi program düzenlendi. Etkinlikler kapsamında çelenk sunumu, partide temsili İl Başkanlığı koltuğu teslimi ve çocuk söyleşi gerçekleştirildi.
İLK TÖREN ANITTA
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Merkez İlçe Başkanı Vedat Sever ve İl Kadın Kolları Başkanı Şenay Sarman Kocatepe Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sundular. Daha sonra Eğitim-İş Sendikası İl Temsilciliği ve ADD Şube Başkanlığının çelenkleri anıta sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını CHP Merkez İlçe Başkanı Vedat Sever yaptı. Sever’in ardından konuşan CHP İl Başkanı Demirkırkan, Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve şükranla andıkları bir günü idrak ettiklerini söyledi.
TBMM’nin açılışının 98 yıldönümünün kutladığını belirten Demirkırkan, “Karşımızda ülkemizi paylaşmaya doyamayan dev gibi emperyal güçler, içeride manda ve himaye ile kurtuluş olacağına inanan kimi zavallı, kimi satılmış bir grup insan. Bunların karşısında milletin istiklalini milletin azim ve kararı kurtaracaktır diyen, ulusuna güvenen ülkenin kurtuluşunun halkın elinde olduğuna inanan yürekli vatanseverler. İşte bu vatansevere insanların küllerinden yarattığı bir ülkeyi ve sistemi konuşuyoruz. 23 Nisan asla, sadece TBMM’nin açıldığı gün değildir. 23 Nisan, ulusal egemenliği baş tacı yapacak kadar halkına güvenen, egemenliğin en son ferdine kadar ulusun olduğuna inanan büyük bir ruhun eseridir” dedi.
ATATÜRK BİR ŞANS
“23 Nisan bu aziz vatanı sulayan kanların bedelidir. 23 Nisan ateşten gömlek giymiş Anadolu insanının direnişinin adıdır” diyen Demirkırkan sözlerine şöyle devam etti:
“23 Nisan diriliştir, teslim olmayı reddediştir. 23 Nisan Halkın egemenlidir. 23 Nisan çağdaşlaşma atılan en büyük adımdır. 23 Nisan Tam bağımsız Türkiye’nin tüm dünyaya ilam edildiği gündür gündür. 23 Nisan egemenliğin hiçbir zümre, çıkar grubu, saray veya kişide değil millette olduğunun haykırışıdır. 23 Nisan ulu önderin deyimiyle  ‘milletin geleceğine saygıdır’ Onun için çocuk bayramıdır. Ne şanslıyız ki, Anadolu’nun ortasında küçük bir kasabada millet meclisini kurarak bugün ülkemizin en modern kentlerinden bir haline getiren ve bugünü ölümsüzleştirmek için geleceğin nesillerine armağan eden, modern Türkiye’nin kurucusu Atatürk gibi bir lidere sahibiz.”
“CHP GEREKENİ YAPTI”
55 milyon seçmenin, 81 milyon vatandaşın sorumluluğunu omuzlarında hisseden CHP olarak demokrasi önündeki bütün engelleri kaldırmak adına gerekenin yapıldığını vurgulayan Demirkırkan, “Bugün ülkemizin insanına, meclisine kast edenler, parlamenter demokrasimizi yok etmeye kalkışanlar iyi bilmelidir; Biz kazanacağız, millet kazanacak. Atatürk ve Kuvva-i Milliye’nin zaferi olan 23 Nisan’ı, 23 Nisan törenlerine katılmayı zul sayanlara dersini vereceğiz. Bundan sonra 23 Nisan törenlerini çocuklarımızla birlikte Milletin Meclisinde, Anıtkabir’de kutlayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.
ÖĞRENCİLER ULUSAL
 EGEMENLİĞİ ANLATTI
Partide öğleden sonra düzenlenen törende CHP İl Başkanı Demirkırkan Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu 8’nci sınıf öğrencisi Batuhan Ulutürk’e koltuğunu devretti. Batuhan Uluturük, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine değinerek ulusal egemenliğe sahip çıkılmaya devam edileceğini söyledi. “Ulusal Egemenlik” konulu konferansta Neriman İbrahim Kü-çükkurt Ortaokulu 8’nci sınıf öğrencisi Batuhan Ulutürk ile aynı okulun 8’nci sınıf öğrencisi Ece Karakol konuştular. Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Kurumu 2’nci sınıf öğrencisi Rüzgâr Sarman da ulusal egemenlik ve TBMM hakkında konuştular. Burcu AYDIN’ın Haberi