Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

28 Şubat cuntasının egemenliği sürüyor!

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER)
28 Şubat cuntasının egemenliği sürüyor!

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) İl Temsilcisi Arif Ören, dernek üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temmsilcilerinin de katıldığı bir toplantı düzenledi.
HEDEF TOP YEKUN İMHA
ASDER İl Temsilcisi Arif Ören, 28 Şubat’ın bırakmış olduğu izlerin gelecek nesillere aktarılması ve hafızalardan silinmemesi için biraraya geldiklerini söyledi. Kurulduğu günden bu yana darbeci cuntaların kirli oyun sahası haline getirildiğini vurguladığı Türkiye’nin, hâlâ mahiyeti yeterince kavranamamış 28 Şubat Darbesinin 19. yıldönümüne girdiğini belirten Ören; “28 Şubat Darbesi, bütün darbelerin bileşkesi, tepe noktası ; en karanlık, en acımasız, en hain cunta harekâtıydı. İstanbul sokaklarında duvarlara yazılan ‘Zulüm 1453’de başladı’ sloganının sahipleri yılanların, devşirmelerin altı yüzyıla yaklaşan kin ve nefretlerinin azgınca dışavurumuydu. İki yüzyıldır değerleri alt üst edilmiş milletimizin yeniden filizlenmeye durmuş imanına, medeniyetine, kültürel kodlarına vurulmak istenen nihaî darbeydi. Başarıya ulaşsalardı topyekün bir imha plânı ile karşı karşıya gelmiştik” dedi.
CADI AVI BAŞLATILMIŞTI
Arif Ören,19 yıl önce 28 Şubat’ta stadlar dolusu milyonlarca Müslüman’ın kanını dökmeyi göze alan işadamı, sendikacı, gazeteci, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve askeri cuntanın, halkına düşman, bu ülkeye aidiyeti olmayan darbeci, Batı’da yetiştirilmiş kadrolar olduğunu söyledi. 28 Şubat cuntasının darbe öncesi ve sonrası yaptıkları operasyonlarla milyonlarca insanı fişleyip, yargısız infazlar, tutuklamalar, işkenceler gerçekleştirildiğini hatırlatan Ören; “Binlerce dindar subay, astsubay ordudan tasfiye edilmiş diğer personeller, bürokrasi, yargı ve üniversitelerde darbe karşıtı olduğu düşünülen kadrolar büyük baskı altına alınmış, kimilerine işten el çektirilmiştir. İmam-Hatip Liselilerin üniversitelere girmelerinin engellenmesi, başörtülü kızlarımızın öğrenim haklarının gasp edilmesi, Kur’an Kurslarının azaltılması, camiiler, dinî kurum ve kuruluşların kuşatılması, Müslüman işadamlarının ekonomik lince uğramaları gibi düşmanca uygulamalarla cadı avı başlatılmıştır” diye konuştu.
YÜZLERCE İNSAN CEZAEVİNDE
“Cuntanın açtığı yok edilişimizin parantezi, sonsuz kudret sahibi Allah’ın lütfûyla üzerimize kapanmadı” diyen ASDER İl Temsilcisi Arif Ören sözlerine şöyle devam etti: “12 Eylül darbecilerinin yaptığı anayasanın gölgesinde, 28 Şubat darbecilerinin çıkardığı kanun, tüzük, yönetmelikler temizlenememiş, hukuksuz yargılamalarla yüzlerce insanımız cezaevlerinde yatmaya devam etmektedir. Başta ordudan atılan subay astsubaylar olmak üzere kamudan tasfiye edilen dindar personelin birtakım hakları iade edilse bile geçmişe dönük gasp edilmiş hakları hâlâ cuntanın imâli kanun, tüzük ve yönetmelikler gerekçe gösterilerek verilmemektedir. Silahlı Kuvvetlerde alenî, kimi kamu kurumlarında üstü örtük de olsa 28 Şubat cuntasının egemenliği sürmektedir” şeklinde konuştu.
Toplantıda; İlim Yayma Cemiyeti, Hayrat Vakfı, Ensar Vakfı, Cihannüma ve İHH İl Temsilciliğinden isimler hazır bulundular. >> Burcu AYDIN’ın haberi