28 Şubat'ın Sembol İsmi Üzerine Afyon'dan Akademik Çıkış!
Gaziantep'te yayımlanan ve ulusal hakemli bilimsel yayınlar arasında yer alan Çelebi Dergisi, 6. yayın yılında Nisan 2025 tarihli 16. sayısını 'Kültür Pınarı: Hasan Celâl Güzel' özel dosyasıyla çıkardı. Özel sayıda yer alan çalışmalar arasında Afyonkarahisar'dan yetişen genç akademisyenlerin katkıları dikkat çekti.
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlayan Bilim Uzmanı Üzeyir Aygördü, “Türkiye’nin Yeniden İstikbal Arayışı: Yeni Türkiye Dergisi” başlıklı makalesiyle özel sayıya önemli bir katkı sundu. Ayrıca, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden Yetkin Öksüz ve İrem Delice de sırasıyla “Hasan Celâl Güzel ve Fütürizm” ile “Ortadoğu ve Kültürel Etkileşimler: Hasan Celâl Güzel ve Adnan Menderes’in Bakış Açıları” başlıklı çalışmalarıyla yer aldı.
Türk siyasetinin ve düşünce dünyasının önemli isimlerinden biri olan Hasan Celâl Güzel üzerine hazırlanan özel dosya, özellikle genç araştırmacıların bilimsel katkılarıyla zenginleşti. 28 Şubat sürecinde Afyonkarahisar’da verdiği konferansla gündem olan Hasan Celâl Güzel’in bu yönüne dikkat çekilmesi de Afyonkarahisar’ın tarihsel ve kültürel önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Dergide yayımlanan makaleler, Türkçe ve İngilizce özetleriyle birlikte hakem ve editöryal süreçlerden geçerek tam metin olarak yer aldı.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı ve Ulusal-Uluslararası Projeler Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turan Akkoyun, “Türklüğe ve değerlerine emek veren şahsiyetleri anmak ve gençleri bu alanda teşvik etmek bilimsel bir görevdir.” diyerek bu tür çalışmalara desteğin süreceğini söyledi.
Bakmadan Geçme



