Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“28 Şubat’ı ve yaşanan zulmü unutmadık unutturmayacağız”

28 Şubat 1997 yılında
“28 Şubat’ı ve yaşanan zulmü unutmadık unutturmayacağız”

28 Şubat 1997 yılında hükümete yönelik yapılan post modern darbenin yıl dönümünde basın açıklaması yapan ASDER İl Temsilcisi Arif Ören, açıklamada 28 Şubat’ı ve yaşanan zulmü unutmadıklarını unutturmayacaklarını kaydetti. Ören, “28 Şubat 1997 tarihinde yapılan olağanüstü Mili Güvenlik Kurulu toplantısında adalete, insan haklarına ve özgürlüklerine aykırı olarak ‘İrticayla Mücadele’ adı altında kararlar alınmış ve uygulanması için de hükümete dayatmalarda bulunulmuştu” ifadesine yer verdi.
“8 YIL EĞİTİM OYUNUYLA
KUR’AN KURSLARI VE İMAM HATİPLERİN ORTA KISIMLARI KAPATILDI”
8 yıl eğitim oyunuyla Kur’an kursları ve imam hatiplerin orta kısımlarının kapatıldığına dikkat çeken Ören, “Seçilmiş hükümetin başbakanı istifa ettirilmiş, kesintisiz 8 yıl eğitim oyunuyla Kur’an kursları ve imam hatiplerin orta kısmı kapatılmıştır. Katsayı uygulaması ile üniversite sınavlarında ayrımcılık yapılmış, üniversitelere ikna odaları kurularak başörtülü öğrencilere fiziki ve psikolojik baskılar uygulanmıştır. İş adamlarının boyunlarına ‘Yeşil Sermaye’ yaftası asılmış, ‘Batı Çalışma Grubu’ tarafından kamu kuruluşları, askeri kurumlar, okullar, vakıf ve dernekler kıskaca alınarak, dindar insanlar tasfiye edilmiş ve binlerce insan hukuksuzca fişlenmiş, subaylara ve hakimlere brifingler verilerek bağımsız yargı baskı altına alınmıştır” dedi.
“DARBENİN TOPLUMDA VE EKONOMİDE TAHRİBATI BÜYÜK OLMUŞTUR”
Darbenin toplumda ve ekonomide büyük tahribata yol açtığını aktaran Ören, “Bu darbenin toplumda ve ekonomide tahribatı büyük olmuştur. Darbe sonrasındaki 2001 krizi ülkemizin ekonomik kalkınmasını önemli ölçüde geriletmiş, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefinden uzaklaştırmıştır. Ülkemizin jeostratejik konumu ve bölgesinde yaşanan olağanüstü gelişmeler nedeniyle, güçlü olması gereken döneme hazırlıksız yakalanmasına neden olmuştur. ‘28 Şubat post modern darbesi’ olarak da adlandırılan bu vesayet dönemini tarih önünde telin ediyoruz. Milli iradeyi ayaklar altına alan, medya, sermaye, akademik, askeri ve idari bürokratlardan oluşan derin darbeci yapılanmayı milletimiz tasfiye etmiştir. Ülkemizdeki darbeler zincirinin son bulması için 28 Şubat Darbesi’nin tasarlanması ve uygulanmasında katkısı olan tüm unsurlar yargılanmalıdır. Bu dönemden kalan tüm düzenlemeler temizlenmelidir” şeklinde konuştu.
“28 ŞUBAT DÖNEMİ
MİLLETİMİZİN KAYIP YILLARIDIR”
Darbe döneminin milletin kayıp yılları olduğunu söyleyen Ören, “İçinde bulunduğumuz bu zor günleri fırsat bilen bazı 28 Şubat mimarları ve trolleri mazlumu oynayıp inkar politikası yürütmektedir. Kendilerini aklamaya ve masumu oynamaya çalışan bu güruh bilmedir ki 28 Şubat’ı ve yaşanan zulmü unutmadık unutturmayacağız. Mahşer-i Kübra’da hesap vermeden önce tarih, millet ve yargı önünde hesap verecekler. Her yıl dönümünde hiç yaşamasaydık denilerek, mağduriyetlerini derin üzüntüyle hatırlayacağımız 28 Şubat dönemi, milletimizin kayıp yıllarıdır. Yakın zamanda yaşadığımız Gezi Olayları, 15 Temmuz darbe girişimi, ve bugün karşı karşıya kaldığımız; uluslararası destekli terör dalgası ve benzeri girişimler, milli irade üzerine hegomonya kurmak isteyen iç ve dış güçlerin hala var olduğunu göstermektedir. Afyon ASDER olarak, 28 Şubat’ın yıldönümü münasebetiyle tüm sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı; milli iradeyi vesayet altına alabilecek; tüm oluşum ve güç odakları karşısında, birlik ve beraberlik içinde dayanışma içinde olmaya davet eder, saygılarımızı sunarız” diye konuştu.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti