Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

284 bin metrekarelik dev Millet Bahçesi geliyor

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılacak

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılacak Cirit Kayalığı Millet Bahçesi’ne 36 bin metrekarelik alan daha ilave edildi

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları 7. Bölge Müdürü Adem Sivri arasında imzalanan protokolle Ali Çetinkaya Garı önünde bulunan yeşil alanlar, Cirit Kayalığı Millet Bahçesi projesine dâhil edildi. Atılan imzalarla birlikte TOKİ tarafından 15 Şubat’ta ihalesi yapılacak Cirit Kayalığı Millet Bahçesine 36 bin metrekare alan daha ilave edildi.
“HAYIRLI OLSUN”
Bu süreçte Devlet Demiryolları ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade eden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Cirit Kayalığı Millet Bahçesi ile alakalı 7. Bölge Müdürümüzün de uygun görmesi şartıyla DDY Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz istişareler neticesinde Demiryollarımızın Ali Çetinkaya Garı önündeki yeşil alanı Cirit Kayalığı Millet Bahçesi projemize dahil ederek tahsisini yaptılar. Şehrimizde yaşanılabilir alanlar oluşturulması adına hayata geçireceğimiz bu muhteşem projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla mülkiyeti Devlet Demir Yolları’na ait İzmir İstasyonunda yer alan atıl bina da Afyonkarahisar Belediyesi’ne tahsis edildi. Tahsise ilişkin protokol Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile DDY 7. Bölge Müdürü Adem Sivri arasında imzalandı. Atılan imzalarla birlikte ata sporu olan okçuluk burada yaşatılacak.
“OKÇULUK YAŞATILACAK”
Başkan Zeybek, “Yine atıl vaziyette duran İzmir İstasyonu dediğimiz tek katlı eskiden düğün salonu olarak kullanılmış bir binayı da Bölge Müdürlüğümüzden talep ettik. Genel Müdürümüz Afyon’a geldiğinde kendisine izah ettik uygun gördüler. Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla birlikte belediyemize tahsisinin protokolünü imzalıyoruz. Burayı okçuluk başta olmak üzere Okçuluk Kulübümüz olmak şartıyla spor merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Ata sporumuz olan okçuluk kursunu Afyonkarahisar’da açacağız. Vatandaşlarımız burada okçulukla ilgili kurs alacaklar ve ata sporumuz olan okçuluğa ayrı bir ilgi oluşacak. Protokollerin hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
“BİZİM AÇIMIZDAN DA ÖNEMLİ”
TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri ise atılan imzaların hayırlı olmasını temenni ederek, “Devlet Demiryolları olarak Ali Çetinkaya Garı’nda kullanmadığımız bölgelerden 3 parça alanı, Cirit Kayalığı Millet Bahçesi projesine dahil ettik. Birde İzmir İstasyonu eski makine ikmal deposunu Belediyemizin talebi ile Okçuluk Kulübü için Cumhurbaşkanımızın izniyle protokolünü imzalayacağız. Kullanmadığımız alanlar fonksiyon kazanmadığı takdirde harap olup gidiyor. Dolayısıyla bu tür tarihi binaların fonksiyon kazanması bizim açımızdan da önemli. İmzalanan her iki protokolünde Belediyemize, Devlet Demiryollarımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. >> Burak AYDIN’ın Haberi

MUHTEŞEM OLACAK
Cirit Kayalığı Millet Bahçesi, tamamlandığında Millet Kıraathanesi, çocuk oyun alanları, spor aletleri, fitness, meyve bahçeleri, piknik alanları, bisiklet yolları, kent donatıları, tematik ve hoş kokulu bahçeleri, kamelyaları ve dinlenme alanlarıyla yaklaşık 284 bin metrekare alana yayılacak.

 

 

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti