Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

29 Ekim’i başkentte kutladılar

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği yönetimince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dernekte hafta sonu düzenlenen programla kutlandı

 

 

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi’nde 27 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen etkinlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı düzenlendi.
PROGRAMA GENİŞ KATILIM
Ankara’da üniversite eğitim alan Afyonkarahisarlı öğrencilerin ve Afyonkarahisarlıların katıldığı programın moderatörlüğünü Kurucu Başkan Vekili Ahmet Bodur yaptı. Programa; Afyonkarahisar 21. dönem Milletvekili Müjdat Kayayerli’nin yanı sıra Dernek Kurucu Başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu, AKÜ Veterinerlik Fakültesi Kurucu Dekanı Burhanettin Olcay, İbrahim Ulusoy, Tuğrul Akkuş ile birlikte, Ankara’da ikamet eden birçok Afyonkarahisarlı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla birlikte konuşmalar yapıldı.
Programın açılış konuşmasına yapan Dernek Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, “Üniversiteli gençlerimizle kahvaltılı bir tanışma programında bir araya gelmek istedik. 29 Ekim’in yaklaşması sebebiyle de Cumhuriyet Bayramı kutlamasını aynı günde yapmaya karar verdik. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimizin ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
ÖRNEK ORGANİZASYON
Programın Moderatörü Ahmet Bodur ve Kurucu Genel Başkan Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu, 29 Ekim’in önemini, hangi aşamalardan geçerek bugünlere gelindiğini anlattılar. 21. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Müjdat Kayayerli, Afyonlular ve gençlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kayayerli, “Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla kıyasladığımda böylesi etkinlikleri atlamayan ve her zaman gerçekleştirmeye özen gösteren derneğimiz yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Gençlerimizin de böylesi bir derneğe sahip oldukları için çok şanslı olduklarını düşünüyorum. Gerçekten de bu kadar etkinliğe ve toplantıya imza atan başka dernek olmadığını, bu bağlamda derneğimizin en etkin sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu görüyorum. Bir kez daha bu anlamlı organizasyon için dernek yönetimine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
AFYON’DA ANMA PROGRAMLARI YAPILACAK
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın önemi hakkında yapılan konuşmaların ardından Afyonkarahisarlı emekli öğretmen ve şair Mürşide Oklu Ayhan ve Ahmet Bodur şiirler okudu. Etkinlikte kız öğrencilerin Afyonkarahisar ağzı ile anlattıkları fıkralar ise herkesi güldürdü. Dernek Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan program sonunda dernek faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, “Bildiğiniz gibi İkazcı Mehmet Şükrü Bey ve Ali Çetinkaya anma programlarımızı Afyonkarahisar’a taşımıştık. Önümüzdeki hafta yine Afyonkarahisar’da Milli Mücadele kahramanlarından Müderris, 1. dönem Afyon Milletvekili merhum İsmail Şükrü Çelikalay için düzenlediğimiz anma programını gerçekleştireceğiz. Bununla birlikte bu yıl ilk kez olmak üzere, Ankara’da üniversite eğitimi için bulunan Afyonkarahisarlı gençlerimize burs vermeye başladık. Hayırsever hemşehrilerimizin katkılarının artmasıyla bu desteğimizin de artarak devam etmesi en büyük dileğimiz ve hedefimizdir.” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti