Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 bin kişi Zafer’e yürüdü

Bu haberin fotoğrafı yok
3 bin kişi Zafer’e yürüdü

Büyük Taarruz’un 93’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlen Zafer Yolu Yürüyüşü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katıldığı törenle dün gece Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesi’nde gerçekleştirildi

Zafer Haftası ve Büyük Taarruz’un 93’üncü yıldönümü kapsamında Çakırözü Köyü’nde, ‘Zafer Yolu Yürüyüşü’ öncesinde tören düzenlendi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar AK Parti Milletvekilleri Halil Ürün ve Remziye Sıvacı, CHP’li Burcu Köksal, MHP’li Mehmet Parsak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, protokol üyeleri ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Türkiye’nin her yerinden Afyonkarahisar’a akın eden binlerce kişi, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruzu başlatmadan önceki son geceyi geçirdiği Şuhut İlçesinde bir araya geldi. Farklı üniversitelerden gelen 70 üniversite öğrencisinin yanı sıra AKUT, ADD, izci toplulukları, gençlik merkezlerinde eğitim gören öğrenciler, dağcılık dernek ve kulüplerinin temsilcilerinin de katıldığı Şuhut’taki etkinliklerde Atatürk ve en yakın silah arkadaşlarının savaşın planını son kez gözden geçirdiği Atatürk Evi ziyaret edildi. 93 yıl sonra Atatürk ile aynı odada bulunmanın heyecanını yaşayan Zafer Yürüyüşü katılımcıları, Ata’nın çalıştığı masaya dokunmaktan kendilerini alamadı.
EROĞLU’NUN GÖZLERİ DOLDU
Zafer Yürüyüşçülerine kalpak ve Türkiye atkısı dağıtılan Atatürk Evi önünde, katılımcılarla sohbet eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na da kalpak hediye edildi. Kalpağı tüm gece boyunca başından çıkarmayan Bakan Veysel Eroğlu, Atatürk Evi’nin önünde yaptığı konuşmada Büyük Taarruz’un Türk tarihindeki önemini belirtti. Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmetçiğin Kurtuluş Savaşı’nda yaşadığı zorlukları da hatırlatan Eroğlu’nun, o dönem ve şehitlerle ilgili konuşurken gözlerinin dolduğu görüldü.
Atatürk Evi’ndeki törenin ardından Mehteran Bölüğü öncülüğünde Zafer Yürüyüşü korteji düzenlendi. Bakan Veysel Eroğlu ve Afyonkarahisar protokolü ile yüzlerce yürüyüşçü, mehter marşlarına ellerindeki bayraklarla eşlik etti. Renkli görüntülerin oluştuğu kortej, ilçe stadyumunda sona erdi. Şuhut Atatürk Stadyumu’nda askeri bandonun eşliğinde hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı söyleyen binlerce kişi TSK tanıtım filmini izledikten sonra Askeri Bando konserini dinledi. Zafer Haftası kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin de verildiği kutlama programında Bakan Eroğlu ve protokol 10’uncu Yıl ve İzmir Marşı’na bayrak sallayarak tempo tuttu.
SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GELİNCEYE KADAR MÜCADALEYE DEVAM
Türkiye’nin 93 yıl önce olduğu gibi bugün de şehitler verdiğini ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye üzerinde kirli oyunlar oynandığını söyledi. Eroğlu, “PKK terör örgütü son zamanlarda kalleşçe saldırılar yaparak kahraman Mehmetçiğimizi ve polislerimizi şehit ediyor” diyen Eroğlu şunları söyledi, “Hangi etnik kökenden olursak olalım, biz kardeşiz, hep birlikte Türkiye’yiz. Ama şunu iyi bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlettir. Kahraman milletimiz, bu oynanan oyunları çok iyi bilmektedir. Kahraman polis ve askerimiz, bu kalleşlere en ağır şekilde cevap veriyorlar ve vermeye devam edeceklerdir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, son silah toprağa gömülünceye kadar bu mücadele devam edecektir” dedi.
MİLLİ MÜCADELE’NİN
SİMGESİ AFYONKARAHİSAR
Bakan Eroğlu’nun ardından konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ise, “Her yıl 25-30 Ağustos tarihleri arasında kutlanmakta olan Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz Zafer Yürüyüşüne katılmak üzere, Ülkemizin her yöresinden, Milli Mücadelemizin simge şehri olan Afyonkarahisar’ımızda, binlerce vatandaşımızı, izci, gazi, öğrenci ve gençlerimizi misafir etmekteyiz. Büyük Zafer’ in yıldönümünde, şanlı ordumuzun Şuhut’ tan Kocatepe’ye yaptığı kutlu yürüyüşü anmak ve ecdadımızı yâd etmek için düzenlenen Zafer yürüyüşü öncesinde, bu coşkuyu birlikte yaşamak ve yaşatmak için burada bulunmanızdan dolayı hepinizi canı gönülden tebrik ediyor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Bu yürüyüş, ecdadımızın vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesinin ne kadar zor şartlarda kazanıldığını bir kez daha hatırlamamıza vesile olacaktır. Bu yürüyüş aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyetinin, ne tür zorlukların aşılarak kurulduğunun, genç nesillere aktarılması açısından çok önemlidir. Türk gençliği, geçmişini, Cumhuriyeti bizlere armağan eden bir neslin dramını öğrendikçe, Cumhuriyetine daha sıkı sarılacak ve geleceğe daha güvenle bakacaktır. Sözlerime burada son verirken, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş savaşımızın tüm kahramanlarını, bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruzun 93. yıldönümünün ilimize ve milletimize kutlu olmasını diliyorum. Saygılarımın kabulünü arz ediyorum” dedi.
Şuhut’ta gerçekleştirilen kutlamanın ardından Atatürk ve silah arkadaşlarının Kocatepe’ye gidiş için yola çıktığı Çakırözü Köyü’ne giden yürüyüşçüler, okul bahçesinde gerçekleştirilen mehter ve askeri bando konserlerini dinledi. 93 Yıl önce Atatürk ve silah arkadaşlarının gizlice Kocatepe’ye çıktıkları saatte, Çakırözü’nden Zafer Yürüyüşü başlangıç noktasına doğru yürüyüşe başlayanlara Bakan Eroğlu ve beraberindekiler de eşlik etti. Katılımcılara karanfil dağıtan Eroğlu, yürüyüşün hayırlı olmasını temenni etti. Yürüyüşe katılanların savaşın nasıl zor şartlar altında kazanıldığını bir kez daha anlayacağına inandığını söyleyen Eroğlu, Çanakkale gibi Kocatepe’ye de bir tanıtım merkezi yapıldığını açıkladı. Eroğlu, Çanakkale ve Afyonkarahisar’ı herkesin görmesi gerektiğini de söyledi.
Bakan Eroğlu ve Afyonkarahisar protokolü tarafından çiçeklerle uğurlanan binlerce kişi yaklaşık 14 kilometrelik Zafer Yolu’nu yürümeye başladı. Tırmandıkça düşen hava sıcaklığının yanı sıra dik yokuşlarla da mücadele eden yürüyüşçüler, gece 4 sularında Kocatepe öncesi son kamp alanına ulaştılar. Kamp alanında Afyonkarahisar İl Garnizon Komutanlığı tarafından hazırlanan 93 yıl öncenin menüsü; mercimek çorbası, hoşaf ve ekmek yürüyüşçülere ikram edildi. Yürüyüşü tamamlayamayanların ise, jandarma, AKUT ve AFAD tarafından midibüslerle Kocatepe’ye taşındı.
DONDURUCU SOĞUKLA
MÜCADELE ETTİLER
Atatürk’ün ünlü Kocatepe silüeti heykelinin bulunduğu Kocatepe’ye ulaşanları ise dondurucu soğuk karşıladı. Hava sıcaklığının 6 derece olduğu Kocatepe’de, güçlü rüzgarın da etkisiyle hissedilen hava sıcaklığı 2 dereceye kadar düştü. Hazırlıksız gelenlerin tir tir titrediği Kocatepe’de İzmir ve Antalya gibi şehirlerden gelenler yaz günü üşümenin keyfini yaşadıklarını belirtti. Kocatepe’de Atatürk’ün kullandığı mevziiler ile Atatürk heykeli önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektiren katılımcılar arasında AKUT da vardı. Yaklaşım 100 kişiyle Kocatepe’ye en hızlı tırmanan ekiplerden AKUT’ta, Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki yürüyüşçülerden büyük ilgi gördü.
Kocatepe’nin Türkiye’nin bağımsızlığının bir sembolü olduğunu ifade eden AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, kutlama programında Kocatepe’de halk oyunları gösterileri ve konserin yer aldığını belirtti. Şehit asker ve polislere bir saygı nişanesi olarak konser ve gösterilerin iptal edildiğini de vurgulayan Karakaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin de Kocatepe’de atıldığını anlattı. Karakaş’ın konuşmasının ardından Zafer Yürüyüşü programı sona erdi. Programın sona ermesine rağmen halen tepeye doğru tırmanan binlerce kişi, Atatürk’ün taarruz emrini verdiği günün ilk ışıklarına kadar Kocatepe’de bekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti