Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“30 Puan Psikolojik Eşiğini Geçmemiz Gerekiyordu”

Afyonkarahisar’da oynanan ve 0-0 berabere kalınan Diyarbekirspor maçının ardından açıklama yapan Afyonspor Teknik Direktörü Hasan Erkin Şimşir, takımın 30 puan eşiğini geçmesinin önemli olduğuna dikkat çekti

Afyonkarahisar'da oynanan ve 0-0

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Afyonspor, ligde oynadıkları Diyarbekirspor maçından 0-0 beraberlikle 1 puan aldı. Afyonspor Teknik Direktörü Hasan Erkin Şimşir, maçın ardından basın mensuplarına açıklama yaparken takımın zorlu maçtan aldığı 1 puanın önemini anlattı.

“30 PUAN PSİKOLOJİK EŞİĞİNİ GEÇTİĞİMİZE İNANIYORUM”

Şimşir, “Epeydir aşılamayan 30 puan psikolojik eşiğini geçtiğimize inanıyorum. Erok maçında 4 yediğimiz bir maçtan sonra onlara 3 atan bir takımla oynadık. Çok zor bir şekilde eşik özellikle altyapı arkadaşlarımızın çoğunluğu ile mücadelemiz hakikaten böyle oldu. Çok iyi bir oyun beklemiyorduk zaten, o puanı almamız bizim için çok önemliydi arkadaşlar. Yani takımın o psikolojik eşiği geçmesi gerekiyordu. Bunu başardı çocuklar tebrik ediyorum futbolcularımı. Biz her maç puan puan oynayacağız, böyle devam edersek işte biraz rahatlayacağız.” dedi.

 

“35 PUAN ÖZELLİKLE BİZİ ÇOK RAHATLATIR”

Basın mensuplarının sorduğu “Kaç puanda olursak ligde rahat bir kafa ile hareket ederiz” sorusuna cevap veren Şimşir, “Benim yaptığım hesaplara göre 34-35 puan 35 puan özellikle bizi çok rahatlatır. Yani eşik o, görünen o. Kırşehir takımını takip ediyoruz, bakıyoruz, bugün yenmişler ama onun yendiği takımda Nazilli düşüşe geçti. Onun için barajın çok yüksek olacağını zannetmiyorum. Yani 27-28 haftadır 4 galibiyeti olan bir Kırşehir’den sezon sonuna kadar 10 maç kalmış bir periyotta 5 galibiyet mi bekleniyor. Hayır, kimse alamayacak onu. Biz yenilmeden puan puan gidersek takımın bu eşiğini rahatlatacağız. İnşallah bu çocuklar onu başaracak, işimiz gerçekten çok zor, ama başaracağız.” ifadelerine yer verdi.

“TAKIMI HAZIR ETMEKTEN ZİYADE HER MAÇI FAZLA EFORLA PUAN PUANA OYNAMAK LAZIM”

Takımın hazırlık süreci ile ilgili gelen soruya cevap veren Şimşir, “Zaten 10 maç kaldı. Üst üste Pazar,  Çarşamba yine oynayacağız. Van’a gideceğiz, içeride Mersin maçı, Karacabey maçı, zor maçlar. Bu süreçte artık ligde düşüş var, geriye sayım başladı. Takımı hazır etmekten ziyade her maçı fazla eforla puan puana oynamak lazım. Bu takım çok genç takım arkadaşlar belli, bunu yönetim de biliyor, sizler de biliyorsunuz. Bu takımdan üst düzey oyuncu kabiliyeti beklemeyin. Sadece mücadele gücüyle bir şeyler olacak, arkadaşlar da o mücadeleyi gösteriyorlar.” şeklinde konuştu.