Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“31 Mart seçimi sınav niteliğinde”

“31 Mart seçimi sınav niteliğinde”
“31 Mart seçimi sınav niteliğinde”

“MİLLETE YAPILAN EN BÜYÜK HAİNLİKLERDEN”
15 Temmuz darbe girişiminin Türk Milletine yapılan en büyük hainliklerden bir tanesi daha olduğunu kaydeden Yurdunuseven, “15 Temmuz bu millete yapılan en büyük hainliklerden biridir. Çünkü sanılmasın ki Abdülhamit Han’ın tahttan indirilmesi normal bir şeydi. Ayaklanmalar v.d normal olaylar değildi. Tüm bunların hepsi bugünkü manada 15 Temmuz nitelendirmesi diyebileceğimiz bir nitelikte gerçekleştirilmiş olaylardır. Yüz yıl sonra zamanın ve mekânın farklı olduğu şartlarla teknolojinin farklı olduğu ortamlarda yaşandı. Ama yapılanlara baktığımızda oyunları, tezgâhları, kurgulamaları neredeyse bire bire yakın şekildedir. Kısmet olsaydı Milletvekilimiz Ali Özkaya, 15 Temmuz gecesi ile ilgili bire bir yaşadığı farklı şeyleri anlatacaktı. Çünkü kendisi olayın odağındaydı. 15 Temmuz bir darbeden çok hem cumhuriyete hem de millete bir kılıç darbesi olacaktı.” dedi.
“İLK SORUMUZ KOMUTAN
 NEREDE OLDU?”
15 Temmuz 2016 darbe girişiminin yaşandığı gece Marmaris’te olduğunu söyleyen Yurdunuseven şöyle konuştu: “O zaman İl Başkanı idim. Darbe girişimi akşamı basın danışmanım 22:00 sularında beni aradı. Gelişmelerden haberdar etti. 30 yıldır Ali Özkaya ile birbirimizi tanırız. Kendisiyle telefonda görüştük. ‘Ali ağabey ne oluyor’ diye sordum. Cümleyi çok net hatırlıyorum, ‘Darbe oluyor Başkanım darbe’ demişti. Dönemin Valisi Aziz Yıldırım’a Afyon’daki durumu sorduk. İlk sorduğumuz soru komutan nerede oldu. İl Jandarma Komutanının yanında olduğunu belirtti. Ama sıkıntı, problem yok dedi. İnsan biraz rahatlıyor tabi. Ben teşkilata 22:30 sularında bulabildiğiniz tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sokağa çıkın dedim. Marmaris’in tüm giriş çıkışları tutulduğundan çıkamadım. İrtibatı telefonla sağladık. Sabah namazını kıldıktan sonra yola düştüm. Olayın yüzde 80’i bitmişti. Allah bir daha böyle günleri bizlere yaşatmasın.” diye konuştu.
“POLİS VE 1. ORDU YANIMIZDAYDI”
15 Temmuz darbe girişimi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkililerinin bir şeylerin kötü gittiğini fark ederek tedbir aldıklarına dikkat çeken Yurdunuseven, “Bu noktada polisin içerisinde FETÖ’cülerden bir temizleme harekâtı son bir yıl içerisinde yapılıyordu.  O temizlik o gece bize çok ciddi avantaj sağladı. Polisin içerisinde ki FETÖ’cülerin temizlenmiş olması önemliydi. Eğer o akşam polisin içerisinde bunlar olsalardı daha çok kan dökülürdü. Polisin yanımızda olması malum olduğu üzere askeriyede şöyle bir kural vardır; 1. Ordu darbeye katılırsa olay bitmiştir. Anlayış bu şekildedir. Çünkü bütün darbelerde durum böyle olmuştur. 1. Ordu darbeye destek verirse olay bitmiştir. 1. Ordu sağ olsun Cumhurbaşkanımızı arayarak yanında olduğunu bu kalkışmayı hiçbir şekilde destelemediklerini bildirdi” şeklinde konuştu.
“O GECE SARHOŞ BİLE KELİME-İ
ŞEHADETLE YOLLARA DÜŞTÜ”
“Belki 25 yıl sonra ortaya çıkacak fulu noktalar var” diyen Yurdunuseven şöyle konuştu: “Darbe girişiminin saba karşı gelişen süreçte belki 25 yıl sonra ortaya çıkacak fulu noktalar var. Çünkü olup bitenlerin nasıl olduğunu izah edemiyorsunuz. İnşallah 20-25 yıl sonra ortaya çıkacak gerçekler olacak. O gece gördük sarhoşu bile elinde kelime-i şahadet bu vatanı size yedirtmeyiz diye yollara döküldü. Bizce en önemli şey buydu. Vatan millet denilince insanlar; Sağ, sol, dindar ya da değil, ben bir şey anlamıyorum, namazımı kılamıyorum, örtülü ya da örtüsüzüm hiçbir fark olmadan hiçbir şekilde düşünmeden yollara döküldüler. 250 şehidimiz var. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. Halen tedavileri devam eden gazilerimiz var. Allah’tan şifalar diliyoruz. Olay bu şekilde cereyan etti.”
“31 MART SINAV NİTELİĞİNDE”
15 Temmuz darbe girişimi akabinde yargılamaların vakit kaybetmeden başladığını söyleyen Yurdunuseven şunları ifade etti:
“Yanlış hatırlamıyorsam 8 bin tane hâkim ve savcıyı hemen savcılarımızın ellerinde belge olduğu için hemen gece tutuklayıp içeriye aldılar. Hâkim sultasının olmaması işi biraz daha rahatlattı. Askeri noktada ciddi manada destek olanlara yavaş yavaş KHK ile bir temizlik harekâtı gerçekleştirildi. Allah bu günleri bir daha milletimize yaşatmasın. Her yerde ve her yeri geldiğinde söylüyorum 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi bu anlamda bir sınav niteliğindedir. Gerçekten birileri tekrar bir şeyleri kurgulama çalışmasında gibi geliyor. Bakıyorsunuz Yeni Zellanda’dan kendini bilmez bir terörist elinde ki silahta bir sürü simgeler ve tarihlerle 16 bin 500 kilometreden ‘Türkler dikkat edin bakın biz yine kinimizi kusmaya aradan yüzyıllarda geçse aynı haçlı mantığını gösteriyoruz diyerek 50 şehit verilen bir olayı gerçekleştirdiler. En çok üzüldüğüm İbrahim isimli 3 yaşında bir sabinin de bu olayda şehit edilmesidir. Israrla ve üstüne basarak söylüyorum eğer bu sabi bir Hristiyan olsaydı tüm Hristiyan dünyası ve tüm dünya liderleri ayağa kalkardı. Günlerce bizde şuyuz buyuz diye sokağa dökülürlerdi.”  >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi