Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

50 Yıl Sonrası Afyon’u Hayal Ederek Projeler Üretiyoruz

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, bugünden 50 yıl sonrasının Afyonkarahisar’ını hayal ederek projeler ürettiklerini söyledi. Afyonkarahisar’ın doğusunun da yapılaşmaya son derece müsait olduğunu belirten Küçükkurt, “‘Bir Yuvam Olsun’ projemiz kapsamında şehrimizin sadece batısında değil, doğusunda da yapılaşmayı hayata geçirerek hem şehrimizin doğu bölgesini geliştireceğiz hem de vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt beraberindeki partililerle birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu.

ŞEHRİMİZİ GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELERİMİZLE YOLA ÇIKTIK

Seçim çalışmaları kapsamında çalınmadık kapı, girilmedik gönül bırakmayan ve gittiği her yerde vatandaşların büyük teveccühü ile karşılaşan Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, “Yeni Uydukent olarak adlandırdığımız çalışmamız var. Afyonkarahisar’ın bugün gelişim noktasına baktığımızda Uydukent bölgesinde şehrin batı noktasına doğru hızlı bir ilerleme kaydediliyor. Çalışmalar bundan 30 yıl öncesinin Allah rahmet eylesin önceki Belediye Başkanlarımızdan Sayın Hancıoğlu, Sayın Akar sonrasında gelen Belediye Başkanlarımızın hepsinin katkısıyla olmuş. Ama 30 yıl öncesinden omurgası çatılmış bir çatı var ve bugün hepimiz bu imkânlardan tüm Afyonkarahisar olarak yararlanıyoruz. O gün bu çalışmaları hayal eden insanlar bugünleri görmüşler. Biz de bugünden 50 yıl sonrasında Afyonkrahisar’ı hayal ederek hemşehrilerimize özellikle yeni evlat sahibi olmuş, yeni evlenmiş henüz bir mülk sahibi olamamış hemşehrilerimize öncelik tanımak üzere altyapısı hazırlanmış ucuz arsalar üreterek bunların üzerinde kendi konutlarını imar edebilecekleri imkânlar sağlamayı amaçlıyoruz. Arkadaşlarımız tüm bunların çalışmalarını yaptı. Şehrin üç ayrı noktasında Belediye’ye ait ve hazineye ait arsalar üzerinde bu çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

AFYON’UN DOĞU BÖLGELERİDE YAPILAŞMAYA UYGUN

“Bir Yuvam Olsun” projesinin detaylarını anlatan Başkan Adayı Küçükkurt, şöyle konuştu:

“Afyonkarahisar’ın rant olarak değil ama özellikle vatandaşımıza dokunacak hem arsa hem konut hem de iş yeri olarak ihtiyaçları var. Afyonkarahisar’da geçmiş tarihimize baktığımız zaman ecdat ne güzel planlamasını yapmış. Keçeciler Çarşısı, Demirciler Çarşısı, Bedesten, Kasaplar Çarşısı, Kadınlar Çarşısı. O zamanın ihtiyaçlarına göre bunlarla ilgili bir kümelenme sağlanmış ve yüzyıllarca Afyonkarahisar’ın ticaretine hizmet etmiş. MHP dönemine baktığımızda Galericiler Sitesinden tutun Toptancı Hali, Şekerciler Sitesi gibi birçok meslek siteleri yapılmıştır. Son dönemde bunlar ne yazık ki sadece özel sektörün akışına bırakıldı. Burada yine Belediye öncülük yaparak yeri gelir kooperatifleşmeyi özendirir yeri gelir meslek gruplarını bir kümelenmeye teşvik edebilir. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılması gerekir. Özellikle konut noktasında Afyonkarahisar’ın değişik noktalarında belediyenin arsalarında Yeni Uydukent tarzı yapılaşmaların yapılması gerekmektedir.  Bunu söylerken şunu da özellikle belirtmemiz gerekir. Afyonkarahisar’ın batıya gelişmesi gerekir. Şehirler batıya doğru büyür diye bir motto var. Sanki bu bir ayetmiş hadismiş gibi tövbe haşa uygulanması gerekir gözüyle bakılıyor. Hayır, bizce şehir batıya da gidebilir ama Afyonkarahisar’ın doğusuda yapılaşmaya son derece müsait bir bölgedir. Afyonkarahisar’ın doğusuna baktığımız zaman biz düzlüklerde tarımsal arazilerde düz tarlalarda bugüne kadar bina yapmaya alışmışız. Şehrimizi bu yönde büyütmüşüz. Ama birçok şehri hemşehrilerimiz geziyor. Hepimiz o şehirleri gördüğümüzde tepelerde yamaçlarda yapılaşma çok daha özendiriliyor. Afyonkarahisar’ın doğu bölgeleri de bu yapılaşmaya uygundur. Hemşehrilerimizi o yönde de teşvik edebilirsek hem şehrimizin doğu bölgesini geliştirebiliriz hem insanların ihtiyaçlarını karşılayabiliriz hem de afete karşı hazırlık noktasında çalışmalarımızı hızlandırabiliriz. Afyonkarahisar’ın zemin yapısıyla ilgili tartışmalara girersek bu konuda çok haberler yapıldı, tartışma programları düzenledi. O yönde zaten muzdaribiz. Çözüm önerilerinden bir tanesi de yine bizim ‘Bir Yuvam Olsun’ projemiz kapsamında Yeni Uydukent çalışmalarımız kapsamında şehrin sadece batısında değil doğusunda da yapılabilecek olan konutlaşma çalışmalarıdır.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti